reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

nie wiem moim zdaniem jest sens żeby widzieć jak organizm sobie radzi po jakiejś dawce. Może nawet w kwestii czy wystarczy dieta czy trzeba włączyć insulinę :)
Hm no może ale dla stwierdzenia CC to w sumie nie ma znaczenia a insulinę się wdraża nie w zależności od wyników krzywej tylko gdy dieta nie wystarczy do uregulowania cukrów. Ja miałam przekroczenia tylko po posiłkach, na czczo zawsze miałam mało, czasem za mało 🙈

reklama
Hm no może ale dla stwierdzenia CC to w sumie nie ma znaczenia a insulinę się wdraża nie w zależności od wyników krzywej tylko gdy dieta nie wystarczy do uregulowania cukrów. Ja miałam przekroczenia tylko po posiłkach, na czczo zawsze miałam mało, czasem za mało 🙈
Zobaczymy, ja sobie teraz po posiłku zmierzyłam i mam ok. Zrobie w piątek to badanie i 6 lipca mam diabetologa, akurat babka jest też endo a do nich nie ma obecnie terminów 🙈

Ja miałam wywoływany dzień po terminie w cukrzycy🤷 na żelaznej byłam na badaniu i lekarz mówił żeby czekać do terminu mówię no ok. A później w terminie już moja gin mnie wysłała do szpitala się położyć to na żelaznej nie było miejsc to na inflanckiej mnie przyjęli i tam ordynator był wściekły bo powinnam urodzić ok 2 tyg temu 🤷

oj wiem, bo to takie głupie że trzeba się upominać o pierwszeństwo i nawet czasem kłócić

No dokładnie. Trudno sproboje, kartke mam ze sobą z usg i dowodem ze jestem w ciąży bo karty brak zobaczymy co z tego bedzie. Na drzwiach jest napisane, ze kobiety w ciąży mają pierszsntwo no sproboje w pysk mi nie dadzą 😃 haha juz nawet myślę, jak to powiem tym ludziom 😞

Zobaczymy, ja sobie teraz po posiłku zmierzyłam i mam ok. Zrobie w piątek to badanie i 6 lipca mam diabetologa, akurat babka jest też endo a do nich nie ma obecnie terminów 🙈
Ej ale to super się składa, 2w1 ❤️ oby reszta wynikow wyszła spoko 💪 a miałas wcześniej problem z cukrami ?

reklama
Do góry