reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

A ja przerwy nie miałam ale pierwszy raz w życiu zatestowalam na początku miesiąca - biało i w tym samym miesiącu na koniec - krechy 🤣 Także nie ważne jak zaczynasz ważne jak konczysz Haha 🤣🤣
Hahaha coś w tym jest 😅 ja miałam ochotę się tam odezwać ale uznałam, że skoro się nie zapisywałam to nie będę tego robić. Aczkolwiek na wątku ogólnym do zdjęć testów dostałam duży odzew od dziewczyn ze staraczek właśnie, i dopytywały jak beta i w ogóle także było mi mega miło ❤️

reklama
Cześć dziewczyny ☺️ ze względu na to ze jestem fryzjerem to mogę Wam powiedzieć ze w tej chwili farby do włosów są bezpieczne. Nie ma znaczenia czy rozjaśniasz i farbujesz czy tylko farba , czy jest amoniak czy nie bo farby teraz są całkiem inne niż kiedyś,najważniejsze żeby to nie była farba z drogerii bo No sorry ale tam woda jest większa i nie wiadomo jak skóra będzie reagować w czasie ciąży. Jeśli chodzi o hennę no to nie pomogę , jak każdy fryzjer jestem przeciw .

Ja miovelie pro zaczęłam stosowac i od razu dwie krechy 😜 Nie wiem czy to przypadek czy nie ale fakt faktem nie musiałam się odcinać żeby zajść 🙈
U mnie chyba pomogło, że mąż poszedł do dobrego diabetologa i cukry znacznie ogarnął. Bo dostał receptę na sensor i dużo bardziej pilnuje pomiarów :)

Dla mnie właśnie też było za dużo. Za bardzo sie fiksowałam. Już dawno pousuwałam wszelkie aplikacje typu flo, przestałam pilnować owulacji i robiłam wszystko intuicyjnie a forum niestety ciagle mnie skupiało na myśleniu o ciąży :p

Dokładnie. Jednak jak bylam w pierwszej ciąży to tak nie bylo. Nie bylam na forum, nie czytalam, tylko to co apka tydzien po tygodniu i fajnie tak sie czekalo na info co sie zmienia w dzidzi 🥰 a od tych informacji teraz czlowiek za duzo wie, jednak dla mnie na minus bo tych zlych rzeczy się za duzo dowiaduje i martwi 😞

Ja już po wizycie. Dostałam skierowanie na USG (niestety mój lekarz nie ma i muszę jeździć do innej przychodni) i myślałam że będzie kazał czekać jeszcze ze dwa tygodnie, ale powiedział żeby zrobić jak najszybciej. Czekam jeszcze na wyniki dzisiejszej bety i mniej więcej sobie wyliczę kiedy iść na to USG żeby w ogóle coś było widać ☺️ Oczywiście zwolnienie dostałam, luteinę pod język i mam się oszczędzać. Pocieszył mnie, że tym razem na pewno wszystko się uda i dzidzia urodzi się zdrowa ☺️☺️

Ja miovelie pro zaczęłam stosowac i od razu dwie krechy 😜 Nie wiem czy to przypadek czy nie ale fakt faktem nie musiałam się odcinać żeby zajść 🙈

Ja tez zmieniłam ogestan ale zapomnialam na co. Tak miało po prostu byc ! 😊
Ale pogoda dzis chyba jakas burza z tego bedzie , a ja sie boje i jeszcze z małą jestem :(

Dziewczyny powiedzcie mi co bierzecie i jakie (witaminy/kwas)? Są dziewczyny, którym lekarz do 3 miesiąca nie kazał brać nic ?

Ja już po wizycie. Dostałam skierowanie na USG (niestety mój lekarz nie ma i muszę jeździć do innej przychodni) i myślałam że będzie kazał czekać jeszcze ze dwa tygodnie, ale powiedział żeby zrobić jak najszybciej. Czekam jeszcze na wyniki dzisiejszej bety i mniej więcej sobie wyliczę kiedy iść na to USG żeby w ogóle coś było widać ☺️ Oczywiście zwolnienie dostałam, luteinę pod język i mam się oszczędzać. Pocieszył mnie, że tym razem na pewno wszystko się uda i dzidzia urodzi się zdrowa ☺️☺️

Świetna informacja! 🥰

reklama
Do góry