reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja mam zastrzyki ale innej heparyny i też się ich panicznie boję ale nie ma wyjścia... najgorzej, że po prawej stronie brzucha za każdym razem robi mi się ogromny siniak 🫥

Boję się tych zastrzyków neoparin jak cholera! Brała to któraś z Was?
ja nie brałam ale z tego co czytałam na grupach o ivf to jedynie to ze maja tępe igły i robią się siniaki. Nie wiem czego ogólnie się boisz czy igieł czy działania?
Ja np nienawidzę igiel i w zyciu sama zastrzyków sobie nie zrobię, dlatego robił mi je mąż szło mu tak sprawnie ze nie miałam ani jednego siniaka, a miała różne zastrzyki i tez igły były w niektórych tępe. Wydaje mi się że to chyba od „techniki” robienia zależy.

Ja jestem jakaś nieobeznana jeszcze w tym liczeniu, jeśli mam 5+1 w apce tzn, że to 6 tydzień? 😅
Tak, to znaczy, że masz 5 skończonych tygodni ciąży i zaczynasz 6 😊
więc wiem że rośnie w poniedziałek kolejna w tym samym laboratorium 😊
A normalne są takie duże przyrosty koło 300 % 🤭 ???
Tak, przy takich wartościach to normalne, ale też mogą być bliźniaki 😊
Dziewczyny z dziećmi. Dużo macie bobaski ? U mnie córeczka 2 latka i 9 miesięcy 🙂
U mnie na pokładzie córka, która za tydzień kończy roczek 😊
Mam wyniki! 1479, a przedwczoraj 489,50, więc chyba wszystko dobrze ❤️❤️❤️
Super 😍

@PCOSka super, że wszystko w porządku 😍

Mam dzisiejszy wynik bety -276 😍
We wtorek bylo 69

Załączniki

• IMG_9204.jpeg
    IMG_9204.jpeg
    84,1 KB · Wyświetleń: 60
Co do bliźniaków, to ja mam siostry bliźniaczki i teoretycznie jakieś tam szansę w genach na podwójną owulację 😀 ale jakoś wątpię, że mi się to przydarzy 😊
Moja mama dowiedziała się przy porodzie, że będą bliźniaki i urodziła sn 🤭

Ja miałam neoparin od początku jak potwierdzili ciąże w kwietniu przeszłam na clexan . Czy to czy to jak się robią zrosty to czasami zaboli czasami nie . Ja muszę brać ze względu na przebyty zator płucny przed ciąża miałam tylko raz dziennie ,ale miesiąc temu znowu miałam zator i mam dwa razy dziennie dawkę 0.8 . Jeśli masz pytania pisz .

ja brałam clexane przez całe 2 ciążę 🙈 też nie byłam w stanie sama robić zastrzyków robił mi je mąż.. ważne żeby robić w różnych miejscach żeby zrosty się nie zrobiły.. można na całym brzuchu i udach ale ja zawsze w brzuch miałam..

Ja jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test😅 różnica jest duuuza
tydzień temu i dzis

Załączniki

• 780afc47-8faf-406b-964f-63635f7e299f.jpeg
    780afc47-8faf-406b-964f-63635f7e299f.jpeg
    38,5 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Ja biorę. Szczerze to najmniej przyjemne z dotychczasowych, które brałam, a jestem po iv4. Nie robią mi się siniaki, a malutkie krwiaczki w miejscu wkłucia, ale wyczytałam i faktycznie tak jest, że jak do końca nie wstrzykniesz powietrza i im bliżej prawej lub lewej strony brzucha zrobisz, tym mniej boli. Powodzenia ♥️

Do góry