megson1996
Fanka BB :)
A cesarkę będziesz miała z jakiegoś konkretnego powodu?Ja mam 2 letniego Tymona (wrześniowy), w brzuchu Miłosz, termin na 17.02, ale na 99pr będzie cesarka to też wcześniej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A cesarkę będziesz miała z jakiegoś konkretnego powodu?Ja mam 2 letniego Tymona (wrześniowy), w brzuchu Miłosz, termin na 17.02, ale na 99pr będzie cesarka to też wcześniej
Pierwsza cesarka z powodu wielowodzia, masy dziecka 4 kg, historii porodów (mama i siostra rodziły naturalnie i zawsze kończyły cesarką) i najważniejszy chyba taki, że miałam usuwane mięśniaki macicy i dr się bał, że coś może "pęknąć".A cesarkę będziesz miała z jakiegoś konkretnego powodu?
A okej rozumiemPierwsza cesarka z powodu wielowodzia, masy dziecka 4 kg, historii porodów (mama i siostra rodziły naturalnie i zawsze kończyły cesarką) i najważniejszy chyba taki, że miałam usuwane mięśniaki macicy i dr się bał, że coś może "pęknąć".
Ja jestem dziś 26+6 i mam w obwodzie 103, pierwsza ciąża. Nie ma co się porównywać, są różne sylwetki, różne BMI przed ciążą, ja nie jestem jakaś super wysoka i mam krótki tułów, więc mi brzuch szybko zaczął odstawać i aktualnie zastanawiam się jakiej wielkości będzie na koniec Są nawet przecież przypadki, gdzie kobiety nie wiedzą do późnego miesiąca, że są w ciąży, bo brzucha nie widać faktycznie wcale. Ludzie zawsze będą gadać, że albo za mały, albo w drugą stronę, będą pytać czy tam w brzuchu nie siedzi więcej dzieci niż twierdzisz, szkoda się nimi przejmować, póki lekarz mówi, że wszystko ok.Hej Dziewczyny, ciągle słyszę że mam mały brzuch :/ więc sobie go zmierzyłam
Obecnie 28+0 TC obwód 100cm, ciąża bliźniacza. A jak Wasze brzuchy?
Racja że dużo zależy od sylwetki. Ja jestem wysoka, przed ciążą ważyłam 55kg. A u Ciebie ciąża pojedyncza czy mnoga?Ja jestem dziś 26+6 i mam w obwodzie 103, pierwsza ciąża. Nie ma co się porównywać, są różne sylwetki, różne BMI przed ciążą, ja nie jestem jakaś super wysoka i mam krótki tułów, więc mi brzuch szybko zaczął odstawać i aktualnie zastanawiam się jakiej wielkości będzie na koniec Są nawet przecież przypadki, gdzie kobiety nie wiedzą do późnego miesiąca, że są w ciąży, bo brzucha nie widać faktycznie wcale. Ludzie zawsze będą gadać, że albo za mały, albo w drugą stronę, będą pytać czy tam w brzuchu nie siedzi więcej dzieci niż twierdzisz, szkoda się nimi przejmować, póki lekarz mówi, że wszystko ok.
Oj, to ja przed ciążą ważyłam jakieś 8kg więcej od Ciebie. Więc ten brzuszek na dole już mi trochę odstawał, mimo, że BMI nadal miałam w normie. A ciąża pojedynczaRacja że dużo zależy od sylwetki. Ja jestem wysoka, przed ciążą ważyłam 55kg. A u Ciebie ciąża pojedyncza czy mnoga?
To chyba całkiem normalny. A w sumie chyba nie ma znaczenia obwod, bardziej ci lekarz sprawdza czy z dziećmi wszystko ok , czy wod plodowych jest wystarczająco duzo. Ja tak z ciekawości zmierzyłam swój, bo w sumie nigdy w ciazy nie mierzyłam i obecnie 107 cm, 30+5 bliźniaki.Hej Dziewczyny, ciągle słyszę że mam mały brzuch :/ więc sobie go zmierzyłam
Obecnie 28+0 TC obwód 100cm, ciąża bliźniacza. A jak Wasze brzuchy?
Mi lekarz w szpitalu przed porodem po wielkości brzucha stwierdził, że nie wygląda na dziecko 4 kg, a urodził się 4,01kg. Więc nawet lekarz, co te brzuchy widzi codziennie, niezbyt umie ocenic po wielkości dodam że na IP pani dr mi robiła USG i jej wyszło 2,4 kg i przerażona pytała czy wszystko szło dobrze po drodze, a zapomniała zmierzyć jednej danej, a nie że dziecko zmalało ja to wolałabym mieć mniejszy brzuch, lżej dla kręgosłupa. Więc sobie nie wkręcaj, tylko ciesz się jak na łóżku możesz w miarę sprawnie przekręcić się na drugi bok, bo z czasem może to wyglądać komicznieRacja że lekarz by zwrócił uwagę gdyby było coś nie tak, ale mnie poprostu wkurzają teksy: "jaki mały brzuch!" (Nie wiedząc nawet które TC), albo: "w pojedynczej miałam dużo większy!"..
A potem sobie wkręcam że nie nie tak