Nie wybrałam Dorotę Skrobackączyżbyś prowadziła ciążę u Sylwii Korygi - Wszołek?
reklama
Ja też na razie nie muszę powtarzać krzywej i całe szczęście. Nienawidzę tego pić Długo już zażywasz Metformine? I jak się po niej czułaś na początku?Hejoo, ja jestem przez IO pod opieką endo
Ja mam akurat Metformine która lekarz kazał przyjmować dalej w ciąży.
Oprócz leku mam dietę i musze pilnować cukier codziennie rano i 2 h po każdym posiłku.
Krzywa będzie robiona ale niedawno miałam robiona więc lekarz powiedział że można poczekać.
Aurorah
Fanka BB :)
tak dobrze kojarzysz a ty czasem nie miałaś mieć teraz terminu na sierpień? czy też Cię z kimś innym pomyliłam?
Hej dziewczyny
Zgłaszam się z planowanym terminem na 23.02 ale będzie cesarka wiec pewnie nieco wcześniej
Na pokładzie już prawie dwulatka
@Aurorah czy ja Cię kojarzę z wrześniowek 2021 czy to jakaś zbieżność nickow?
Paulusiek_12
Pregna Vomi to gumy z Imbirem. Po niej było dziś gorzej.Na nudności w I trymestrze polecam Prenatal Uno. Zawiera m.in. imbir, który zapobiega mdłościom. Stosowałam go w pierwszej ciąży i teraz również i nie miałam do tej pory żadnych nudności (choć też nie jestem pewna, czy to zasługa Prenatalu, ale nic innego na mdłości poza tym nie stosowałam, poza tym w pierwszej ciąży stosowałam również Duphaston)
Próbowałam też herbatki z Imbirem i samego naparu z Imbiru. Niestety nie pomaga. Wrecz pogarsza.
Obawiam się że mogę mieć tak jak moja mama w ciąży... gdzie miała silne wymioty po wszystkim co tylko jadła do 3 miesiąca... Rozmawiałam z nią o tym już nawet.
Dla pewności pójdę jutro do lekarza bo tak bezpieczniej.
Emilcia88
WitamyWitam wszystkie Lutowe Mamy
Wszystko wskazuje na to, że i ja dołączę do tego grona. Jutro wizyta u gin. Przewidywany termin porodu 16.02.
Mam już 14 miesięczną Córeczkę, którą nadal karmię piersią, ale ze względu na ciążę, czuję, że już czas na odstawienie. Czy któraś Mama ma może jakieś złote rady, jak tego dokonać? Szczerze, trochę mnie to przeraża...Córka zasypia tylko przy piersi, nie ma mowy o tym, by ktoś inny ją usypiał. Próbowaliśmy różnych sposobów z Mężem, ale nic nie pomogło. Gdy nie dostanie piersi jest wielki płacz i krzyk i w żaden sposób nie można jej uspokoić. Dodam jeszcze, że Córka nigdy nie piła z butelki- czy wprowadzenie butelki zamiast piersi w tym wieku ma sens? Może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?
Paulusiek_12
Wiesz co pierwszy miesiąc na metformine to biegunka piękny efekt uboczny trafia na niego podobno prawie każdy pacjentJa też na razie nie muszę powtarzać krzywej i całe szczęście. Nienawidzę tego pić Długo już zażywasz Metformine? I jak się po niej czułaś na początku?
Stosuje ją już od roku.
Nie mam już tego brzuszka po jedzeniu na wieczór. Ale to też zasługa diety i wycinania złych cukrów z diety.
Wyniki IO na lekach lepiej ale dieta również jest bardzo ważna.
Metformina jest bezpieczna w ciąży według mojego Endo i nowych badań z ostatnich lat.
agu77
Moderator
Bo ogólnie konflikt serologiczny występuje tylko jeśli matka ma czynnik Rh-, jeśli Rh+ to nie ma ryzyka. Więc może dlatego?Właśnie nie. Czytałam, że pta robi się wtedy kiedy jest podejrzenie konfliktu serologicznego. Pewnie dlatego nie chce się dodać, bo dodaje do badań grupę krwi. Stad moje pytanie czy jeśli nie znam grupy to powinnam i tak robić to badanie ? Już sama nie wiem, pogubiłam się Muszę uważniej lekarzy słuchać
Madlen@
Ja polecam te tabletki, są na receptę. Jedyny minus ze chce się po nich spać.Dziewczyny te wymioty, zgaga i nudności to przesada. Boje się jeść i pić bo jest źle.
Pregna Vomi niestety również powoduje VOMI
Udało mi się złapać wizytę u swojego lekarza na jutro. Może to ten duphaston.... Może coś innego mogę brać. Nie daje rady dzisiaj fizycznie nawet sił mi brak.
Biorę elektrolity i leżę pół dnia.
Załączniki
reklama
my już coraz mniej się karmimy, tak naprawdę rano i wieczorem. Nie chcę mu tego zabierać, zwłaszcza jak tyle zmian nas czekaJa karmilam na poczatku i odstawilam z dnia na dzien. Poszlo gladko. Mm z czasem lepiej. Noc bez pobudki.. 10 mcy. Polecam odstawic! Ja nie zaluje a i tak byly takie plany