kasiek.23
Fanka BB :)
Ja na skierowaniu na prenatalne mam też skierowanie na pappa. Też czytałam, że nie jest to zbyt dokładny test i częściej wprowadza więcej zamieszania niż korzysci. Natomiast przymierzam się do zrobienia przed prenatalnym i testu Nifty-pro. Trochę o nim czytałam i wydaje się być dobrym wyborem, choć tani nie jest. Może Wy macie o tym jakieś opinie?Dziewczyny jakie macie podejście do PAPPA? Czytałyście trochę ? Miałam wczoraj wizytę i rozmawiałam z lekarzem na temat wszystkich badań … on jest zdania, że PAPPA jest badaniem ze średniowiecza i, że nie daje do końca wiarygodnych wyników … mówi ze najważniejsze jest usg - 11/12 tydzień czyli przeziernosc karku itd. I jeżeli na badaniu usg coś budzi wątpliwości to wtedy zaleca pacjentce badanie sanco- to odpłatne bo ono jest najnowszym - najbardziej wiarygodnym badaniem.
Czy są tu mamy po 35 roku życia ? Dajcie znać jak to jest u was, lekarz powiedział oczywiście, że jeżeli chcę PAPPA to mnie skieruje… ale mam mieszane uczucia co to badanie tak na prawdę mi da …
Wprawdzie nie mam jeszcze nawet 30, natomiast mam translokację na karku i boję się tej całej diagnostyki.