reklama
Paulusiek_12
Fanka BB :)
Widzę masz to co ja w poniedziałekA ja zaraz zwariuje normalnie... Nadal czekam na wyniki bety
Też byłam mega zestresowana. Mówiłam sobie ze pewnie urosla więc się nie spiesza wrzucić wynik,
Kitsune
Moderator
A ja oczywiście już schiza, że coś jest nie takWidzę masz to co ja w poniedziałek
Też byłam mega zestresowana. Mówiłam sobie ze pewnie urosla więc się nie spiesza wrzucić wynik,
Kasia_2022
Ja zamierzam powiedzieć po wizycie, bo od 1 sierpnia planuje iść na zwolnienie, chyba że lekarz wcześniej zaleci.Mówiłyście już w pracy czy jeszcze czekacie?
meksykanka11
Niby tak, ale jakby akcja się wcześniej zaczęła. Wiesz może u Ciebie nie będzie problemu, słyszałam po prostu i takie historie. Ale dla mnie to słabo, bo przecież powinni normalnie robić CC z takim zaświadczeniemNo właśnie z tym jest problem, bo nie znalazłam jeszcze lekarza, który przyjmowałby w szpitalu, który biorę pod uwagę. Ale z drugiej strony, to jeszcze masa czasu... Słyszałam, że generalnie lekarze powinni honorować takie zaświadczenia. Na pewno wcześniej bym się udała do kogoś i zapytała jak to wygląda, bo przecież jak masz CC, to musisz się zgłosić do szpitala na konkretny termin?
Oleczqa002
FemibionDziewczyny powiedzcie mi co bierzecie i jakie (witaminy/kwas)? Są dziewczyny, którym lekarz do 3 miesiąca nie kazał brać nic ?
Pappa przed ukończeniem 35 r.z. nie jest obowiązkowe o ile lekarz nie zaleci inaczej. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam żadnego dodatkowego testu i w tej też nie zamierzam chyba, że będzie do tego wskazanie wiem po mojej siostrze, że pappa który jest tylko statystyka potrafi przynieść więcej stresu niż gdyby go nie robićNa badaniu 12 TC robi się standardowo USG prenatalne i drugą częścią tego badania jest test Pappa. Pobiera się krew i analizuje system takie różne parametry. Na zasadzie statystyki obliczają jakie jest ryzyko wystąpienia np wad genetycznych lub chorób. Ogólnie to liczą ile osób z takimi parametrami jak twoje urodziło dzieci z taką lub inną chorobą. Natomiast Nifty to już jest dokładniejsze badanie. Ja Nifty nie robiłam, ale to się chyba też z krwi pobiera i wtedy już namacalnie badają próbki z twojej krwi. Nifty daje chyba 99 proc pewność. Tutaj już nie ma statystyki tylko czarno na białym. Ale może któraś powie więcej o Nifty, bo ja mogłam coś pokręcić. Kolejne takie inwazyjne ale dające duża pewność to amniopunkcja gdzie pobiera się z wód płodowych próbki do badań. Ja nie planuję nic poza Pappa.
Ja powiem dopiero po prenatalnych po 12 tcMówiłyście już w pracy czy jeszcze czekacie?
Aurorah
rzeczywiście zapomniałam dodać że on jest darmowy po 35 rzFemibion
Pappa przed ukończeniem 35 r.z. nie jest obowiązkowe o ile lekarz nie zaleci inaczej. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam żadnego dodatkowego testu i w tej też nie zamierzam chyba, że będzie do tego wskazanie wiem po mojej siostrze, że pappa który jest tylko statystyka potrafi przynieść więcej stresu niż gdyby go nie robić
Ja powiem dopiero po prenatalnych po 12 tc
Też pracuje przy zdjęciach RTG, tomografii, rezo, więc w pracy szybciej wiedzieli niż moi i męża rodzice. Poza tym długo się starałam, a że mam spoko ludzi w pracy, to nas dopingowali już na etapie próbNo ja powiedziałam bo nie miałam wyjścia, parvo, Izo, zdjęcia RTG i dźwiganie to słabo jakby nie wiedzieli.
reklama
meksykanka11
Byłam na wizycie. Lekarka nie sprawdzała tętna. Mało pewnie to miarodajne,ale dziś na USG fasol 3,82, a wczoraj 3,2. Lekarka nie widziała nic niepokojącego. Jeszcze okazało się , że mam w pakiecie za darmo prenatalne z pappa, wszystkie badania niezbędne i osobno położną.