reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

No ja w ogóle chcę zaświadczenie na CC. Nie wyobrażam sobie drugi raz rodzić SN. Może któraś z Was miała okazję takowe załatwić? Muszę się udać do psychiatry?

reklama
No ja w ogóle chcę zaświadczenie na CC. Nie wyobrażam sobie drugi raz rodzić SN. Może któraś z Was miała okazję takowe załatwić? Muszę się udać do psychiatry?
Ja nie załatwiałam, ale patrz też na szpital później , bo wiem , że nie wszyscy przyjmują te zaświadczenia od psychiatry i potem jest problem. Chyba najlepiej od razu lekarza mieć swojego , który zrobi Ci CC.

Ja nie załatwiałam, ale patrz też na szpital później , bo wiem , że nie wszyscy przyjmują te zaświadczenia od psychiatry i potem jest problem. Chyba najlepiej od razu lekarza mieć swojego , który zrobi Ci CC.
No właśnie z tym jest problem, bo nie znalazłam jeszcze lekarza, który przyjmowałby w szpitalu, który biorę pod uwagę. Ale z drugiej strony, to jeszcze masa czasu... Słyszałam, że generalnie lekarze powinni honorować takie zaświadczenia. Na pewno wcześniej bym się udała do kogoś i zapytała jak to wygląda, bo przecież jak masz CC, to musisz się zgłosić do szpitala na konkretny termin?

Cześć dziewczyny ☺️ ze względu na to ze jestem fryzjerem to mogę Wam powiedzieć ze w tej chwili farby do włosów są bezpieczne. Nie ma znaczenia czy rozjaśniasz i farbujesz czy tylko farba , czy jest amoniak czy nie bo farby teraz są całkiem inne niż kiedyś,najważniejsze żeby to nie była farba z drogerii bo No sorry ale tam woda jest większa i nie wiadomo jak skóra będzie reagować w czasie ciąży. Jeśli chodzi o hennę no to nie pomogę , jak każdy fryzjer jestem przeciw .
A z ciekawości czemu fryzjerzy są przeciw?

Dziewczyny powiedzcie mi co bierzecie i jakie (witaminy/kwas)? Są dziewczyny, którym lekarz do 3 miesiąca nie kazał brać nic ?
Witaj
Najważniejszy jest kwas foliowy który powinien być brany już miesiąc przed poczecie, a później bierzemy go do końca 3 miesiaca.
Co do witamin to mi lekarz kazał jeść owoce i warzywa bo jest teraz sezon na wszystko.
Ewentualnie dobre witaminy dla kobiet w ciąży 🤰

Dziewczyny czy macie tak, że piersi was bolą z rożnym nasileniem?
Na przykład jednego dnia mocno czujecie, następnego mniej. Ja już schizuję, piersi niby bolą ale jakby mniej. Mogłam się już przyzwyczaić, że mniej odczuwam czy to zwiastuje coś złego?
W pewnym momencie piersi przestają boleć, chyba że bierzesz progesteron to mogą boleć bardziej 😵‍💫
Mi ból przeszedł po 3 miesiącu i miałam spokój do końca ciąży.
Także tym akurat nie ma co się sugerować 🙂

W pewnym momencie piersi przestają boleć, chyba że bierzesz progesteron to mogą boleć bardziej 😵‍💫
Mi ból przeszedł po 3 miesiącu i miałam spokój do końca ciąży.
Także tym akurat nie ma co się sugerować 🙂
Nie mam przepisanych żadnych lekow. To moja pierwsza ciąża dlatego trochę schizuję 🙈

Ja póki co idę sama na wizytę, myślę, że na prenatalne już pojedziemy razem :)
W ogóle jak byłam ostatnim razem u ginekologa to byłam świadkiem takiej żenującej sytuacji …
Było lekkie opóźnienie u pani doktor a poczekalnia przy jej gabinecie nie jest duża, ze względu na opóźnienie weszło już sporo osób w tym dwie pary - ciężarne ze swoimi partnerami.
W pewnym momencie weszła kobieta w widocznej ciąży.
Nikt jej nie ustąpił miejsca dobre 5 minut, żaden chłop dupy nie podniósł … nie wytrzymałam i sama zwolniłam jej krzesło 😳 Porażka dla mnie coś takiego naprawdę … przychodzą żeby wspierać swoje kobiety a inne mają głęboko.
Ja miałam już 3 USG i na wszystkich byłam sama w gabinecie, myślę że póki badania są przez pochwę to wolę być tam sama.
Jak już będa przez brzuszek to będziemy już razem wchodzić.🙂
To prawda teraz nie ma kultury, siedzą czasem jak święte krowy i udają że nie widzą.

reklama
Ja biorę pregna plus.
Zastanawiam się czy na wizytę iść w ten wtorek czy w następny. To prywatnie więc mogę się jeszcze zapisać. Powiedziała że za 2-3 tyg. No i nie wiem.

Do góry