Cześć wszystkim
Chciałabym się nieśmiało przywitać. Jestem (a przynajmniej mam taką nadzieję) w pierwszej ciąży, wg aplikacji termin porodu to 16.02. Szukałam kilku informacji na temat ciąży i trafiłam na to forum. Nie ukrywam, że o ciąży wie tylko mój mąż i brakuje mi trochę kobiecych rad. Jestem w tym temacie dość zielona. Nie chcę na razie nikomu mówić, bo nie jestem jakąś specjalną optymistką. Wynik testów ciążowych lekko mnie zdziwił, ponieważ miałam (moim zdaniem) wszystkie objawy zapowiadające @. Dla potwierdzenia miałam robione badanie beta HCG. Do wczoraj jedynym objawem jaki miałam było pobolewanie podbrzusza tak jak na okres, przepisano mi duphaston 3x1. Najbardziej martwi mnie fakt, że w tym momencie nie mam żadnych objawów ciąży, ani razu mnie nie mdliło, nie zmieniają mi się smaki, mam lekko bolące piersi, ale zastanawiam się czy to nie sprawka duphastonu. Pojutrze idę do ginekologa i mam taką ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a równocześnie boję się, że nic z tego nie będzie
Z dodatkowych atrakcji los obdarzył mnie celiakią, astmą, alergią i niedoczynnością tarczycy, więc tym bardziej mam różnego rodzaju obawy
Mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej i moje kolejne posty będą bardziej optymistyczne