reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Prawie Was nadrobiłam 😅 jeszcze kilkanaście stron zostało.
Co do dolegliwości, to jakoś ostatnio usnąć nie mogę. Kręcę się strasznie w łóżku raz mi zimnio, a zaraz gorąco🙃
Nie mam w ogóle ochoty na słodkie, a zawsze lubiłam podjadać 😊

Dam wam dobrą radę za dużo w necie nie czytajcie. Jak się ma lekarza którego się darzy zaufaniem to on powinien być jedynym dobrym źródłem informacji. Ja w ciąży unikałam surowego mięsa i ryb, niepasteryzowanego mleka i alkoholu. Jeszcze uważałam na maliny bo zawierają polifenole, ale nie liście malin tylko maliny, bo one są niebezpieczne w którymś tam tygodniu chyba w 2 trymestrze. Jak mi się uda znaleźć to wam wrzucę tu później.
Edit.
Tu macie informację nadmiar owoców z polifenolami w 3 trymestrze jest niezalecany. Tu nie ma o malinach, ale położna mówiła że tam są też w tej grupie maliny. Ja się tego trzymam że w nadmiarze wszystko szkodzi. A od jednorazowej akcji nic się nie stanie, no chyba że alkohol bo tego totalnie unikam w ciąży. I tu już dla mnie nie ma wyjątku.
Zobacz załącznik 1538641
Zobacz załącznik 1538642
Dobre rady przyjmuję na banknocie stuzłotowym 😎😂

Trzymam kciuki za betę !
Kciuki !

I trzymam kciuki też za resztę dziewczyn, które mają dziś wizyty , dajcie znać dziewczyny ❤️

A ja witam się w kolejnym dniu mdłości. Dziewczyny czy też tak macie , że rano nie możecie wstać bez śniadania , bo okropnie Was mdli ? Potem przez cały dzień też to czuje, ale mniej uciążliwie.

Właśnie dzisiaj o tym myślę. Budze się rano i mi nie dobrze i brzuch mnie boli. Ale najpierw muszę córce zrobic jedzenie więc muszę się trochę dłużej pomęczyć 😞

@butterfly gratuluję!!
@Ducia czekamy na wieści!
Mnie po 5 obudził ból podbrzusza 😓 ale udało mi się jeszcze zasnąć i rano już ok..
Zaraz idę do córki na uroczyste zakończenie przedszkola, ale ten czas leci🙈
@agu ja tak wczoraj miałam.. na grillu się nie mogłam opamiętać jadłam i jadłam a później umierałam wieczorem.. brzuch jak balon 🙈🤷

Dziś czytam w apce że w 8 tyg można już zauważyć że brzuch urósł i ciasno w spodniach.. macie tak? Ja jeszcze nie😅
No jak żrę cały dzień to wieczorem ciasno 😂

@butterfly gratuluję!!
@Ducia czekamy na wieści!
Mnie po 5 obudził ból podbrzusza 😓 ale udało mi się jeszcze zasnąć i rano już ok..
Zaraz idę do córki na uroczyste zakończenie przedszkola, ale ten czas leci🙈
@agu ja tak wczoraj miałam.. na grillu się nie mogłam opamiętać jadłam i jadłam a później umierałam wieczorem.. brzuch jak balon 🙈🤷

Dziś czytam w apce że w 8 tyg można już zauważyć że brzuch urósł i ciasno w spodniach.. macie tak? Ja jeszcze nie😅

Hej, mój brzuszek już lekko odstaje, nawet mąż wczoraj stwierdził że dlugo w tajemnicy nie utrzymamy. Ale to 3 ciąża a ogólnie jestem szczupła więc może dlatego.

@butterfly gratulacje 🥰

Ja się dopiero z łóżka wywlokłam i jem śniadanie 😄 kanapki z sałata, szynką, pomidorem i szczypiorkiem a do tego woda z cytryną i mięta 😎 To ostatnio mój ulubiony zestaw 😁

reklama
Do góry