reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Mocno przytulam ❤️ mówienie o stracie dziecka jest czasem takim tematem tabu.. ale jeśli uda nam się otworzyć na niego i spojrzeć szerzej to okazuje się że spotkało to tyle par.. że jest taką ogromnie przykrą " normą" .
Tak to jest temat tabu . Jestem fryzjerem i rozmawiając z innymi kobietami okazało się ze jest bardzo dużo kobiet które przeszły przez to i wszystkie które to doświadczyły nie mówią o tym . Czemu ? Bo czuja ze to ich wina , ze to one są temu winne i nie chcą żeby inni tak patrzyli. Ja tez tak miałam.

Tak to jest temat tabu . Jestem fryzjerem i rozmawiając z innymi kobietami okazało się ze jest bardzo dużo kobiet które przeszły przez to i wszystkie które to doświadczyły nie mówią o tym . Czemu ? Bo czuja ze to ich wina , ze to one są temu winne i nie chcą żeby inni tak patrzyli. Ja tez tak miałam.
Tak dokładnie ! My po jakims czasie nawet znajomym powiedzieliśmy i było tylko " no wiemy, my też ".

Ja też jestem przerażona. W poprzedniej ciąży (też straconej, w 7tc) chwaliłam się całemu światu jak tylko test wyszedł pozytywny. Było mega ciężko później tłumaczyć co i jak, ale z drugiej strony mama jak się dowiedziała i jeszcze usłyszała że każą mi tydzień chodzić z martwym dzidziolem i czekać aż się samo zacznie to przyjechała razem z moim bratem i jego żoną żeby mnie wesprzeć... To było mega super, zwłaszcza że mają do nas 300km a tu następnego dnia już byli.

Teraz z jednej strony już też wszystkim bym się chwaliła, ale coś mnie powstrzymuje... Nawet moja mama nie wie, a ona zawsze wiedziała o wszystkim
Twoja mama to Skarb ❤️

reklama
Do góry