reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja już po wizycie. Na progesteron nie powiedział nic, gdy zapytałam to stwierdził że ok. Z ostatniej miesiączki dzisiaj 6+1. Na podstawie bety i USG stwierdził że ciąża młodsza nawet o dwa tygodnie.... Widać tylko pęcherzyk ale podobno ładny i mam cierpliwie czekać bo wszystko jest ok
no i właśnie tego się boje ze za szybko pójdę do gina. Gadałam przez tel i kazał mi przyjść 07.06, to będzie 6+3 wg. OM. Ale kurde... Jak nie będzie zarodka i serduszka to znów będzie stres od wizyty do wizyty. Przeżyłam to w pierwszej ciąży.
Chociaż teraz no muszę iść szybciej bo jestem po CC... Trzeba sprawdzić czy w dobrym miejscu jest dzidziuś a nie w bliźnie.

reklama
no i właśnie tego się boje ze za szybko pójdę do gina. Gadałam przez tel i kazał mi przyjść 07.06, to będzie 6+3 wg. OM. Ale kurde... Jak nie będzie zarodka i serduszka to znów będzie stres od wizyty do wizyty. Przeżyłam to w pierwszej ciąży.
Chociaż teraz no muszę iść szybciej bo jestem po CC... Trzeba sprawdzić czy w dobrym miejscu jest dzidziuś a nie w bliźnie.

A no właśnie... W pierwszej ciąży byłam w 7 tygodniu, było już serduszko i byłam spokojna. Fakt beta wtedy była dużo wyższa.
W tej ciąży pozytywny test w 37 dniu cyklu, więc sama nie wiem czego oczekiwałam...
Wizytę u mojej pani doktor mam w czwartek więc zobaczymy

Kurcze, ja jestem umówiona na 13.06. to weug OM 6+1 , nie robiłam bety...jednak w 21 dc miałam już bardzo wyraźna krechę na testach, owulki mam szybko, to liczę, że już bedzue dzidzia i serce 🙂w poprzednich ciążach już było.

Kurcze, ja jestem umówiona na 13.06. to weug OM 6+1 , nie robiłam bety...jednak w 21 dc miałam już bardzo wyraźna krechę na testach, owulki mam szybko, to liczę, że już bedzue dzidzia i serce 🙂w poprzednich ciążach już było.
U mnie w 5 t 6 d zarodek miał 2,8 mm i jeszcze był bez serduszka, dopiero w 6 t 2 d zobaczyłam jak bije :)

Dziewczyny to moja pierwsza ciąża. Czy to normalne, ze bolą jajniki i ból brzucha niby trochę jak na okres ale jednak inaczej. Nie wiem jak to opisać. Progesteron mam w normie bo badałam razem z beta

Dziewczyny to moja pierwsza ciąża. Czy to normalne, ze bolą jajniki i ból brzucha niby trochę jak na okres ale jednak inaczej. Nie wiem jak to opisać. Progesteron mam w normie bo badałam razem z beta
normalne :) wszelkie kłucia, ciągnięcia, pobolewania, w podbrzuszu, jajnikach, pochwie, pachwinie. To norma, dopóki nie boli jakoś mocno i nie ma plamień. Przyzwyczaj się bo całe 8 miesięcy tak będzie. 😃 Chociaż czasem 2 trymestr jest łaskawszy.

reklama
Do góry