reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Spokojnie nic się nie dzieje [emoji4] teraz już Jest ok [emoji5] ale w skrócie 3 tyg wymiotow żywienie pozajelitowe zagrożenie cesarka od 34 tc dieta do samego końca (jadłam tylko jabłka gotowane i biszkopty ).... wielu lekarzy zaskoczonych było ze mały się urodzil w 38tc [emoji5]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Matko to faktycznie. Współczuje.
A wiadomo dlaczego tak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Barnek podobno to była cholestaza na która jedynym lekarstwem jest poród. Dobrze że uciekłam z jednego szpitala bo tam chcieli mnie ciąć najpóźniej w 36tc.. mój lekarz prowadzący był za naturalnym porodem czekał aż się samo zacznie i jedynie kontrolował wyniki

Tutluturlu my mamy wszystko ogarnięte w między czasie pisze pracę mgr [emoji3] jakoś przy małym szybciej się uwijam

Jeżeli chodzi o kąpiel, to my mamy zamiar robić to co kilka dni :) kiedy dostaje się papiery potrzebne do zarejestrowania urodzenia dziecka - przy wypisie ze szpitala?

.jagódka spory brzuch? Chciałabym mieć taki 6 dni po porodzie! :)
Grabcia kiedy będą robić Ci te wszystkie badania? W ogóle po brzuszku nie widać, że jeszcze niedawno byłaś w ciąży!

Ja byłam dzisiaj na wizycie, mała w trakcie USG tak szalała, że trochę zajęło sprawdzenie przepływów itp. ;) na szczęście wszystko w porządku. Nic nie zapowiada nadchodzącego porodu, lekarka powiedziała, że spokojnie powinnam doczekać ten tydzień do cesarki. Na KTG też żadne skurcze się nie pisały. Mam się jeszcze zgłosić w poniedziałek na KTG, a później już szpital w czwartek. Za tydzień o tej porze mała powinna być już z nami :)

Grabcia Jagódka nie wiem czy przed ciążą miałam taki bezbrzuch :)
Teraz mi po cc znów skóra opadła. Niby waga tylko + 2 ,5 kg i brzuch się wciągnął, a jednak rozstępy po pierwszej ciąży psują efekt.
Agatucca ja teraz jem świeżo i zdrowo. Położna kazała jeść czerstwy chleb, zero cytrusów kakao i orzechów. Przy Alicji żyłam na gotowanym indyku marchewce ziemniakach i ryżu z gotowanym jabłkiem. U niej była nadwrażliwość na nabiał i miałyśmy też problemy z przystawieniem do piersi. Ile nocy było nieprzespanych... teraz jadłam już i grejpfruta, banana, orzechy też skubie, herbatę z cytryna piłam. A i położna kazała nie jeść surowych warzyw i owoców. Tylko ja przed jej wizyta chyba z 5 juz zjadlam. Młodej nic nie jest. Najczęściej męczy ja brzuszek jak się nie odbije, albo jak za słabo odbije.

Piszecie o tym ze się Wam dzieci na karmienie nie budzą... a już myślałam że ze mną jest coś nie tak, bo moje panny obie ciężkie do wybudzenia. Z Anastazją to myślałam , że osiwieje bo kazali ja często karmić a ona potrafiła 3.5-4 h spać :p

Byłyśmy na patronażu wczoraj. Po 2 tyg id wyjścia ze szpitala Nastka waży 3030. Waga przy wypisie 2545, więc nie jest źle. Mamy też darmowa szczepionkę 5w1 (której nie chcę ) i oczywiście pneumokoki, ale przysługuje nam ta nowa szczepionka, a ta mi też nie pasuje.

Grabcia, jagodka - super wygladacie po porodzie !!! Chcialabym tak wygladac!!! Dzisiaj ogladalam zdjecia w ciazy i tak mi troszke zaczelo brakowac tego ciazowego brzuszka i wydaje mi sie ze lepiej wygladalam chociaz maz mowi ze to przez makijaz...

Ja jem wszystko , pytalam sie w szpitalu doradcy laktacyjnego bo uwielbiam pistacje i powiedzial ze moge wszystko jesc...

Jesli chodzi o kapiel to mi pediatra powiedzial ze dopoki nie odpadnie pepowina to tylko myc buzie, raczki i pupcie ...

Dzisiaj ciezki dzien mialam, cala droge plakalam od lekarza bo mielismy wizyte u pediatry i maly znow schudl a dopiero co wyszlismy ze szpitala i lekarz sie pytal ile go dokarmiam , ile trzymam przy piersi... a ja czulam soe jak wyrodna matka ktora nie daje dziecku jesc mimo ze w nocy spie max 3 h i caly czas go karmie... mamy znowu wizyte za 2 dni i mam mu dawac wiecej mm... poddaje sie ... probowalam go karmic jak najwiecej piersia i jak najmniej mm ale nie chce zeby mu sie cos stalo i dalej bede przystawiac do piersi ale bede dawac mm tak jak mi kazal pediatra po karmieniu piersia 45-60 ml mm :(

Jeżeli chodzi o kąpiel, to my mamy zamiar robić to co kilka dni :) kiedy dostaje się papiery potrzebne do zarejestrowania urodzenia dziecka - przy wypisie ze szpitala?

.jagódka spory brzuch? Chciałabym mieć taki 6 dni po porodzie! :)
Grabcia kiedy będą robić Ci te wszystkie badania? W ogóle po brzuszku nie widać, że jeszcze niedawno byłaś w ciąży!

Ja byłam dzisiaj na wizycie, mała w trakcie USG tak szalała, że trochę zajęło sprawdzenie przepływów itp. ;) na szczęście wszystko w porządku. Nic nie zapowiada nadchodzącego porodu, lekarka powiedziała, że spokojnie powinnam doczekać ten tydzień do cesarki. Na KTG też żadne skurcze się nie pisały. Mam się jeszcze zgłosić w poniedziałek na KTG, a później już szpital w czwartek. Za tydzień o tej porze mała powinna być już z nami :)
Badania zaczynam w marcu... A od porodu dziś mija miesiąc [emoji3]A co do dokumentów to u mnie było tak ze szpital w dniu porodu przesłał wszystko do urzędu stanu cywilnego i do zapisania mojego Okruszka potrzebne były tylko dowody osobiste

Ellie123 A mi znów mówili żeby małego kąpać i po kapieli pepuszek octaniseptem przemyc... każdy mówi coś innego i bądź tu mądrym

Wlasnie tez przez to sie poplakalam dzisiaj bo kazdy mowi cos innego... i tak jak z innymi rzeczami czuje sie pewnie tak np z karmieniem juz nie... i w ciagu dnia bylo tak ze 3 razy slyszalam inna wersje.. np pielegniarka dala mi laktator a pozniej przyszedl doradca laktacyjny i mnie opieprzyl skad mam laktator i ze mam karmic piersia.. pozniej przyszedl lekarz i kazal mi dokarmiac po 30 ml a w nocy inna pielegniarka i zebym dala 60 ml bo jest glodny i tak kto przychodzil to mowil mi cos innego ... w domu to samo... jak dla mnie karmienie jest bardziej stresujace i psychicznie mnie wykancza niz porod :(
Ale co do kapania to tez slyszalam kilka wersji...

reklama
Ellie to chyba cos malutki kiepsko ssie... jeśli spada z wagi, cos jest nie tak. Bo karmisz i karmisz a on spada.

W SE pępka niczym nie przemywa sie, działa bo u dwójki odpadł.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry