reklama
Też mi się wydaje, ze teraz najistotniejsze jest, żeby mała zaczęła przybierać. Rzeczywiście przyczyny nieprzybierania mogą być różne, ale najłatwiej wykluczyć tę, że się nie najada, właśnie dokarmiając.Myszka GRATULACJE
Martii współczuję z tym karmieniem też nie wiem jak zareaguje jak mi się coś takiego przytrafi. Teraz tylko myślę, że musisz się skupić na tym maleństwo przybrało na wadze.
Dziś po wizycie szyjka trzyma, mały już bardzo nisko i waży 3700
Jenny_1502
Fanka BB :)
ja to już nie nadążam za tym, która rodzi, taką ekspresówkę tu mamy;d
U
użytkownik 902
Gość
Napisałam posta i mi go zeżarło
Mi kazali dokarmiać Wiktora, tylko, że na tyle się rozkręciłam, że on już nie chce nic poza moim mlekiem Zjadł dziś jeszcze przez cały dzień 20 ml mojego mleka odciągniętego. Jestem zdania, że najważniejsze jest zdrowie dziecka i jeśli nie przybiera, to ambicje trzeba odłożyć na bok i dokarmiać. Mi jest łatwiej ryzykować, bo to moje kolejne dziecko i mam jakieś tam doświadczenie. ALE... zamówilam wagę, bo mogę eksperymentować, ale spokojna będę dopiero jeśli będzie się to przekładać na realne efekty - wzrost wagi.
Jestem mega szczęśliwa, że jesteśmy w domu. Jestem o wiele spokojniejsza, jem to co powinnam, Wiktor jak inne dziecko, spokojny, ładnie śpi - w nocy tylko jeden godzinny maraton cycowy, jedna przerwa 3,5h:O Je co 2 - 2,5h, zazwyczaj około 30 minut - ssie z dwóch piersi. Mamy pierwszą kąpiel za sobą, Wiktorek nawet się nie skrzywił Bardzo fajnie sprawnie poszło
Myszka gratuluję!
Mi kazali dokarmiać Wiktora, tylko, że na tyle się rozkręciłam, że on już nie chce nic poza moim mlekiem Zjadł dziś jeszcze przez cały dzień 20 ml mojego mleka odciągniętego. Jestem zdania, że najważniejsze jest zdrowie dziecka i jeśli nie przybiera, to ambicje trzeba odłożyć na bok i dokarmiać. Mi jest łatwiej ryzykować, bo to moje kolejne dziecko i mam jakieś tam doświadczenie. ALE... zamówilam wagę, bo mogę eksperymentować, ale spokojna będę dopiero jeśli będzie się to przekładać na realne efekty - wzrost wagi.
Jestem mega szczęśliwa, że jesteśmy w domu. Jestem o wiele spokojniejsza, jem to co powinnam, Wiktor jak inne dziecko, spokojny, ładnie śpi - w nocy tylko jeden godzinny maraton cycowy, jedna przerwa 3,5h:O Je co 2 - 2,5h, zazwyczaj około 30 minut - ssie z dwóch piersi. Mamy pierwszą kąpiel za sobą, Wiktorek nawet się nie skrzywił Bardzo fajnie sprawnie poszło
Myszka gratuluję!
Madaaalena
Aktywna w BB
Hm właśnie się zastanawiam czy noworodka można wazyc na takiej normalnej wadze czy muszą być te specjalne dziecięce.
kasia.zosia
Moderatorka
Hm właśnie się zastanawiam czy noworodka można wazyc na takiej normalnej wadze czy muszą być te specjalne dziecięce.
Na normalnej to chyba ciężko, nawet położyć maluszka poza tym chyba musi to być dość dokładna waga
Jagódka to super ze już w domu! Widać dzieciaki nie przepadają za szpitalami. I mamy zreszta tez
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Madaaalena
Aktywna w BB
Dobra poczytałam trochę o wagach. Stwierdzam,, że nie potrzebuje. Noworodków jak wyczytałam nie waży się codziennie bo przybierają na wadze skokowo. Takie codziennie ważenie może tylko nie potrzebnie mamę zestresowac.
sojnabig
reklama
sojnabig
A mój coś niechętnie zjada z lewej piersi... Z prawej może ciągnąć długo a lewa przez parę sekund i zaraz ją odrzuca...