reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

kasia.zosia ja bym chyba zabiła męża za taką akcje jakby odwalił ;) ale cóż... faceci....

ja miałam problem z imieniem dla synka bo nie chciałam żeby miał takie popularne, co o potem w szkole połowa w klasie by tak sie nazywała ;) z mężem szybko razem wybraliśmy, ja spisałam jakie mi sie podobają a on uznał że z tel listy to jemu najbardziej jedno sie podoba...i tak już zostało :D ale i tak tych imion na liscie to miałam może ze 4 :p dla dziewczynki jakoś tak więcej imion mi sie podoba ;)

reklama
Mi się bardzo podobało imię Piotruś, ale już mamy w rodzinie, więc żeby nie powtarzać z mężem zdecydowaliśmy o imieniu Gabryś ... teraz moja szwagierka jest w drugiej ciąży i bardzo jej się podoba imię Szymon

Mój będzie dokładnie Piotr Szymon :) a Piotra mam teścia. Jaś ma na drugie Stas po moim tacie, Jan ma po pradziadku :) Gabrys tez ładnie, nie wiem jak teraz ale ja jak byłam dzieckiem to Gabrys był tylko jeden na cała wieś :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój będzie dokładnie Piotr Szymon :) a Piotra mam teścia. Jaś ma na drugie Stas po moim tacie, Jan ma po pradziadku :) Gabrys tez ładnie, nie wiem jak teraz ale ja jak byłam dzieckiem to Gabrys był tylko jeden na cała wieś :)

No właśnie Gabryś jest chyba mało popularne, dlatego też je wybraliśmy, u nas dokładnie będzie Gabriel Wojciech (Wojciech po teściu :) )

Właśnie moja bratowa też jest w ciąży już na finiszu i też będzie Gabriel:)
U nas ten sam system - ja wypisałam na kartce, mąż skreślił to co wg niego absolutnie nie i z tego co zostało wybraliśmy jedno, ale juz na wstępie jakoś najbardziej nam pasował Wiktor. Z Klaudią w ostatniej chwili zmienialiśmy, bo miała być Mariką, Adama też szybko wybraliśmy, tak jak Wiktora. Jakoś z męskimi imionami mniej problemu mieliśmy.

Witam się poniedziałkowo!
oo u nas Zuzanna będzie, cóż... pasuje nam to imię do naszej łobuziary;d Zuzka - łobuzka;d
nowym mamusiom serdecznie gratuluję i mega zazdroszczę!!
Wydaje mi się, że brzucholek to mi jeszcze urósł, popękałam też zacnie, więc smarowanie kij dało;p ale przynajmniej skóra w dotyku przyjemna;d

u mnie z aktywności w zasadzie wszystko odpada, albo mam bóle podbrzusza albo krocza i krok ciężko zrobić;/ do bardziej doświadczonych kobietek: te bóle podbrzusza to są skurcze? jest moment, że boli bardziej a później po prostu lżej ale boli
termin mam na 16.02 a już widzę, ze kilka dziewczyn z tego albo ciut wcześniejszego terminu urodziło, może i nasza Zuza zaszczyci nas szybciej swoją obecnością:) w środę wizyta, ciekawe ile waży;p na pcozątku stycznia było 2660 (34tc 0 d), teraz będzie 37 tc 0 d, mam nadzieję, ze za wiele ponad 3 kg to nie będzie;p

u nas będzie Adrianek, a mi zawsze podobały sie z męskich Adaś, Krzyś, Michaś :) ale niestety u nas każde odpadło bo Adaś - mąż, Krzyś - teść, a siostra męża ma małą Michalinę więc nie chcieliśmy też tak samo.. bo będą się bawić, nagle ktoś zawoła "Michasiu chodź do mnie" i skąd wiadomo czy woła Michała czy Michalinę? :p

Właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z psem, pogoda dziś przecudna, ciepło i piękne słońce.
Kasia. Zosia, ze tez mu się chciało wracać, jak był juz pod przychodnią. A u was to się tak punktualnie wchodzi? U mnie w przychodni to zawsze jakaś minimalna obsuwa jest
U nad będzie Jasio, popularne, ale nam zawsze się podobało. Z racji długiego i dwuczłonowego nazwiska lepiej pasują krótkie imiona

U nas z imieniem w sumie wielkiego problemu nie było. Więc problemów było przy dziewczynce bo ja chciałam dać Pola, Tola, Natalia ale mąż za cholerę nie chciał się zgodzić. I w końcu była Alicja.
A przy chłopaku w sumie nie podobało mi się żadne imię :D w końcu wpadło mi do głowy Mikołaj, mąż zaakceptował więc już więcej nie kombinowaliśmy. A na drugie będzie Karol po bracie mojego męża. W sumie z chłopięcych też podobał mi się Mateusz ale tak ma mój mąż więc odpadało na starcie :p

Co do energii to miałam przypływ w sobotę za to od wczoraj strrrrraaaasznie mi gorąco.. co jest dziwne bo jestem zmarzluch i zawsze mi zimno, tak od wczoraj chodzę i dyszę z gorąca. Ale to chyba hormony mi się uaktywniły bo jakaś nerwowa dziś jestem a i moja twarz okropnie wygląda. Pryszcz na pryszczu... i nic na to nie pomaga :szok:

reklama
Właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z psem, pogoda dziś przecudna, ciepło i piękne słońce.
Kasia. Zosia, ze tez mu się chciało wracać, jak był juz pod przychodnią. A u was to się tak punktualnie wchodzi? U mnie w przychodni to zawsze jakaś minimalna obsuwa jest
U nad będzie Jasio, popularne, ale nam zawsze się podobało. Z racji długiego i dwuczłonowego nazwiska lepiej pasują krótkie imiona

Właśnie nie, zawsze z 15 minut trzeba czekać, wiec zupełnie jego "logiki" nie rozumiem. Może od choroby dziwnie myśli :D

Do góry