reklama
MoniaNOWA
Aktywna w BB
Turluturlu - ja rozważałam Karową i Żelazną, ale na koniec zdecydowałam się na Madalińskiego - rekomendował mi lekarz ten szpital, potem byliśmy tam w szkole rodzenia, zwiedziliśmy sale i doszliśmy do wniosku, że To jest To zdecydowałam się też na podpisanie umowy z położną, co mnie trochę uspokoiło
U
użytkownik 902
Gość
Ja polegam na czopkach glicerynowych.
Gamka molimed hartmann - zdecydowanie Lepszych nie znam. A na łóżko się nie wypróżnisz, wszystkie badanie itp są przeprowadzane z basenem pod tyłkiem
Asienka, nie rozumiem na jakiej zasadzie maja pomagać.. Poszukam jakiejś informacji..
Gamka molimed hartmann - zdecydowanie Lepszych nie znam. A na łóżko się nie wypróżnisz, wszystkie badanie itp są przeprowadzane z basenem pod tyłkiem
Asienka, nie rozumiem na jakiej zasadzie maja pomagać.. Poszukam jakiejś informacji..
Ja polegam na czopkach glicerynowych.
Czytam i czytam. Na każdej odwiedzonej stronie informacja, że mogą zapobiegać ale do końca nigdzie nie jest wyjaśnione w jaki sposób. Jest kilka zaleceń odnośnie SIDS, ale do żadnych wiarygodnych badań nie dotarłam na tą chwilę. Odnośnie smoczka sama się zdziwiłam jak usłyszałam tą informacje.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U
użytkownik 902
Gość
Znalazłam jakieś enigmatyczne wzmianki na ten temat i kompletnie mnie to nie przekonuje.
Link do: Ssanie smoczka zapobiega SIDS
I tak, jakbym podała smoczek po 6 tygodniu, to na stówę dziecko już go nie będzie chciało i potrzebę ssania zaspokoi na cycu, a jak podam i jakimś cudem zaakceptuje, to nie ma opcji, żeby odstawić smoczek w 6 miesiącu życia.. Już pomijam, że moja córka np używała smoczka podczas zasypiania, ale chwilę po zaśnięciu go wypluwała, więc całą noc i tak nie miała go w ustach, mniemam z moich obserwacji otoczenia, że większość dzieci tak robi.
A najlepsze jest tu Link do: Smoczek może uchronić niemowlę przed nagłą śmiercią
"Naukowcy nie potrafią wyjaśnić", "obserwując zachowanie 37 dzieci" - no sorry to jakieś jaja są, od kiedy grupa badawcza w takiej ilości jest statystyczną próbą? Trochę wróżenie z fusów, dla mnie za słabo potwierdzone.
Czyli mogę podtrzymać swoje zdanie, że to "bzdura" I położnej akurat niebardzo bym ufała - polecanie emolientów, butelek udających pierś i innych rzeczy, tyle już widziałam, a profity od producentówtych rzeczy leją się wartkim strumieniem..
Link do: Ssanie smoczka zapobiega SIDS
I tak, jakbym podała smoczek po 6 tygodniu, to na stówę dziecko już go nie będzie chciało i potrzebę ssania zaspokoi na cycu, a jak podam i jakimś cudem zaakceptuje, to nie ma opcji, żeby odstawić smoczek w 6 miesiącu życia.. Już pomijam, że moja córka np używała smoczka podczas zasypiania, ale chwilę po zaśnięciu go wypluwała, więc całą noc i tak nie miała go w ustach, mniemam z moich obserwacji otoczenia, że większość dzieci tak robi.
A najlepsze jest tu Link do: Smoczek może uchronić niemowlę przed nagłą śmiercią
"Naukowcy nie potrafią wyjaśnić", "obserwując zachowanie 37 dzieci" - no sorry to jakieś jaja są, od kiedy grupa badawcza w takiej ilości jest statystyczną próbą? Trochę wróżenie z fusów, dla mnie za słabo potwierdzone.
Czyli mogę podtrzymać swoje zdanie, że to "bzdura" I położnej akurat niebardzo bym ufała - polecanie emolientów, butelek udających pierś i innych rzeczy, tyle już widziałam, a profity od producentówtych rzeczy leją się wartkim strumieniem..
rozmaryn
1+1+1+1 :)
Powiem wam dziewczyny że lepiej rodzi się z pustymi jelitami i pustym pęcherzem, mój mały był duży więc w miarę jak schodził niżej to cała zawartość jelit też. Nikt mi nic nie wypomiał nawet nikt na to uwagi nie zwrócił a mi na porodówce naprawdę nic nie przeszkadzało, chciałam tylko żeby to się skończyło i żeby mi nikt podczas porodu nie kazał wstawać. Teraz mam trochę inaczej bo mała jest główką naprawdę nisko i jelita mi się opróżniają na bieżąco ale i tak zastanawiam się nad członkami tylko kiedy je wziąć? Przy pierwszych skurczach?
U
użytkownik 902
Gość
Ja brałam czopek dwa razy. Raz w domu i potem jeszcze w szpitalu.
Akurat położne u nas nie polecały żadnych produktów/ kosmetyków dla dzieciaków Inna położna powiedziała tylko, że kosmetyków jest dużo, np. te które dostaliśmy w paczce, ale to nie sa jedyne. Także o to bym się nie martwiła. Żadnego smoczka konkretnego nie poleciła .
reklama
kasia.zosia
Moderatorka
W sumie to bym nie wiedziała kiedy je wziąc...Powiem wam dziewczyny że lepiej rodzi się z pustymi jelitami i pustym pęcherzem, mój mały był duży więc w miarę jak schodził niżej to cała zawartość jelit też. Nikt mi nic nie wypomiał nawet nikt na to uwagi nie zwrócił a mi na porodówce naprawdę nic nie przeszkadzało, chciałam tylko żeby to się skończyło i żeby mi nikt podczas porodu nie kazał wstawać. Teraz mam trochę inaczej bo mała jest główką naprawdę nisko i jelita mi się opróżniają na bieżąco ale i tak zastanawiam się nad członkami tylko kiedy je wziąć? Przy pierwszych skurczach?
Potwierdzam na pewno co do pustego pecherza. Rodząc zosie miałam pełny pęcherz bo nie byłam w stanie się wysikac mając b.czesto skurcze i przez to potem czułam cały czas pieczenie. Możliwe ze zrobiłam to później podczas partych. Szczerze.mowiac mi to nie przeszkadza, profesjonalna położna nie wspomni nic, nie zareaguje, wiec często się nie wie nic o wyróżnieniu w trakcie porodu
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom