reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Kupiłam jedną butelkę TT druga dostałam w gratisie, smoczek też mam TT. Koleżanka mi je poleciła ona też miała z polecenia innych mam. Nie mam pojęcia czy będą potrzebne ale dla spokoju ducha wolała teraz kupić niż później szukać.
Co do szczepień to ja nie mam pojęcia chyba zdam się na pediatrę. Najgorzej, że jeszcze nie mam wybranego.

Kasia.zosia ja byłam dwa razy cewnikowana w trakcie porodu bo nie byłam w stanie wstać do WC. Teraz po fakcie wiem że mały był ogromny dlatego musiałam mieć pusto w jamie brzusznej żeby mały wyszedł.

Mam nadzieję że mój organizm sam się oczyści i lewatywy nie będę potrzebować. Przez całą ciążę nie mam problem z wypróżnianiem. Teraz to nawet 3 razy dziennie. Dzień przed miesiączką zawsze mnie czyściło bardzo i wiedziałam co na drugi dzień nastąpi. Licze, że może przed porodem też tak będzie.

Kasia.zosia ja byłam dwa razy cewnikowana w trakcie porodu bo nie byłam w stanie wstać do WC. Teraz po fakcie wiem że mały był ogromny dlatego musiałam mieć pusto w jamie brzusznej żeby mały wyszedł.
A mnie niestety nie zacewnikowali ale już pewnie nie było czasu bo za niedługo urodzilam. Jednak to pół kg różnicy to na pewno ma duży wpływ na porod. Oby nam teraz nie urosły dzieciaczki aż tak.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ją i tak nie wierzę pomiarów wagi w 9 miesiącu. Wikiego ważyli dzień przed porodem i mówili że 3,5 kg nie przekroczy.

Ból odczuwany przy rozwieraniu szyjki jest chyba niezależny od wielkości dziecka czy się myle? Bo w każdym przypadku szyjka powinna otworzyc się na ta sama szerokosc? A parte to już inna historia

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry