reklama
Co do ciśnienia to nie powinno przekraczać 140/90. Bardzo częste mierzenie tez nie ma sensu, najlepiej mierzyć ok 3 razy dziennie i o tych samych porach.
Jeżeli ciśnienie sporadycznie jest większe to nic się nie dzieje, ważne żeby cały czas nie utrzymywało się powyżej tych wartości. Czasem jest tak, ze samo mierzenie ciśnienia i strach przed wynikiem powoduje wzrost wartości
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jeżeli ciśnienie sporadycznie jest większe to nic się nie dzieje, ważne żeby cały czas nie utrzymywało się powyżej tych wartości. Czasem jest tak, ze samo mierzenie ciśnienia i strach przed wynikiem powoduje wzrost wartości
Klauduska
Fanka BB :)
Ja na poczatku chcialam pisac plan porodu ale na stronie szpitala nic nie pisza na ten temat. Wiec tylko napisze instrukcje dla partnera, zeby w razie jakbym byla w szoku wiedzial czego ja chce [emoji23]
Wyprawka juz praktycznie skompletowana. Jeszcze tylko majtki poporodowe i wsio.
Bylam wczoraj u dentystki i naliczyla dwa ubytki i trzy nieszczelne plomby [emoji35] Jak to mozliwe, ze miesiac temu jeszcze nic nie bylo a teraz nagle 5 zebow do zrobienia?
Ja butelkę na pewno jedna bede miała w domu. Mleka nie kupie bo zawsze gdzies sie kupi. Co do smoczkow to w srodku zastanawiam sie nadal czy je wprowadzac czy nie ;/
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Bylam wczoraj u dentystki i naliczyla dwa ubytki i trzy nieszczelne plomby [emoji35] Jak to mozliwe, ze miesiac temu jeszcze nic nie bylo a teraz nagle 5 zebow do zrobienia?
Ja butelkę na pewno jedna bede miała w domu. Mleka nie kupie bo zawsze gdzies sie kupi. Co do smoczkow to w srodku zastanawiam sie nadal czy je wprowadzac czy nie ;/
Drusia2016
Fanka BB :)
Ja planuje dzisiaj zrobic plan porodu. W szkole rodzenia dali nam wzor i omawialismy poszczegolne punkty. Tylko ciągle nie wiem w ktorym szpitalu rodzic..
Mi się uzbieralo sporo smoczkow i butelek a zadnej sama nie kupilam. Dostalismy w szkole rodzenia duzo jako wyprawke i od poloznej. Pewnie większość się nie przyda.
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi się uzbieralo sporo smoczkow i butelek a zadnej sama nie kupilam. Dostalismy w szkole rodzenia duzo jako wyprawke i od poloznej. Pewnie większość się nie przyda.
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
kasia.zosia
Moderatorka
Niestety w ciaxy żeby mogą się psuć szybko ja smoczka nie kupuje, w szpitalu u mnie i tak dają w takim zestawie startowym. Możesz nawet chcieć wprowadzić smoczek a dziecko nie będzie chcialo. Ja nie dawałam specjalnie bo po co jak dzieci były spokojne. Czasem próbowałam np w samochodzie ale u nas się nie dalo. Jasiek wymiotowal jak miał smoczek w buzi a zosia się darla...Ja na poczatku chcialam pisac plan porodu ale na stronie szpitala nic nie pisza na ten temat. Wiec tylko napisze instrukcje dla partnera, zeby w razie jakbym byla w szoku wiedzial czego ja chce [emoji23]
Ale nie jestem przeciwnikiem smoczkow, jak komuś jest tak lepiej to czemu nie.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia.zosia ja wlasnie sobie sciagnelam kalendarz szczepien z niemiec i duzo bardzoej mi sie podoba
Barnek a Ty skad jestes ?
Ja mieszkam w Szwecji
Smoczkow nie uzywalam przy starszakach, teraz tez nie planuje. Zobaczymy jak mi sie uda.
Tutaj jest szwedzki kalendarz: https://www.folkhalsomyndigheten.se...lman-del-for-alla-barn-polska-2009-126-53.pdf
reklama
I wiem ze teraz szczepia w 6 tygodniu na rota. Ale to nowosc. I dopiero od roku jest chyba.