Podoba mi się Twój kalendarz szczepień.Nie szczepiłam zgodnie z kalendarzem szczepień, tylko kalendarzem indywidualnym. Ustalałam go sama z pielęgniarką i pediatrą. Moja pediatra nalegała, ciosała mi kołki na głwei itp, ale byłam nieugięta i nie żałuję, z Wiktorem mam ten sam plan. Myślę, że około 2-3 miesiąca zaczniemy szczepić. Jedna-dwie choroby na wizycie szczepiennej, wizyty w odstępach 6-8 tygodni. MMR dopiero około 2 r.ż. Kalendarz szczepień to tylko ZALECENIE ministra, a nie obowiązek pacjenta. Nie wolno tylko podpisywać oświadczeń żadnych i uparcie twierdzić, że chce się szczepić, ale na swoich zasadach.
Airfix ładne to łóżeczko, a powiedz mi używałaś w ogóle tej funkcji kołyski?
Co do funkcji kołyski - używana była non stop. Mój mały miał problemy ze snem od któregoś miesiąca ( właśnie po którymś szczepieniu ). Kolyska cala noc czasem byla bujana bo tylko tak nie wybudzal sie. W dzien rowniez zasypianie w kolysce.Potem doszły problemy neurologiczne,a spanie było koszmarem 15min snu na każde 6h zabawy.Neurolog pocieszyla nas ze van Gogh miał tą sama przypadłość spal po 15min,a potem tworzył. I tak kolyska pomogła nam przetrwać to wszystko,póki po 1rz jakoś się wszystko nie unormowalo. Mały pewnego południa wziął moja rękę z kołyski żeby go nie bujać,że zasnie sam. Dlatego teraz też obstawialam przy funkcji kołyski
Chyba ze w razie wypadku jakiś bujaczek Tiny Love zamowie czy cus.
Jenny Ja chce to kupić. Opinie ma dobre. Cenowo nie ma tragedii, może warto?
Super_mysz U mnie poród rodzinny bezpłatny. Ale chce położna opłacić żeby nerwów nie tracić i znów traumy nie mieć.
Ostatnia edycja: