reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Mam juz kupione. Zamawialam wszystko na allegro. Lozeczko proste klasyczne biale, materac piankowy. Czeka od miesiaca w paczce, jeszcze nie jest rozlozone bo caly czas ludzilam sie ze zdazymy sie przeprowadzić ale raczej nie ma szans wiec musimy zrobic wkrótce przemeblowanie w pokoju zeby znalezc na nie miejsce. Chcialabym najpóźniej za tydzien dwa miec to ogarniete.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czekam aż mi choinka zmarnieje:D Bo szkoda mi jej wyrzucać, bo bardzo ładna jest, ale zajmuje miejsce przeznaczone na łóżeczko, więc chwilę poczekam. W sypialni mam rozłożone, bo nie skręcałam po Adamie, tylko ogarnąć je muszę bo wszystko w nim leży (poduszka do karmienia, organizer, baldachimy, falbanki itp). Myślę, że góra 3 tygodnie i będę to szykować.

Airfix, od 8 lat;D A czego szukasz? Ja chciałam najprostsze, z szufladą. Dodatkowo miało mieć 3 poziomy, wyjmowane 3 szczebelki i tyle. Nic więcej tak naprawdę nie było mi nigdy potrzebne przy mojej dwójce.
Masz świadomość, że na niektóre modele czeka się kilka tygodni?
Moje 8lat nie przetrwalo:) dziecko zjadlo przy zabkowaniu [emoji23] Chciałam żeby to bylo takie samo łóżeczko które miał synek czyli Klups z kolyska tylko białe. Niestety cena po 8latach 200zl wyzsza - 600zł. Chciałabym opuszczany bok-ale darowalam sobie juz:)
Wszystkiego na allegro jest pełno, aż za dużo chyba,a ja w tej ciąży nie umiem nic kupić. Tzn zdecydować się.
W Pepco pieluche flanelowa żeby kupić robiłam 3 podejścia. Oszaleje sama ze sobą [emoji13]
1483521106-aaaaaa.jpeg
o tym mysle teraz

U nas sie tez nie szczepi, pierwsze szczepienie dopiero po 3 miesiecu ukonczonym daja w przychodni. Wiem ze moja koleżanka w Pl szła naszym kalendarzem szczepień i nie było problemu z zaszczepieniem pozniej.
Adalat dostawałam na wyciszenie skurczy w drugiej ciąży. Dziwnie sie po nim czulama. Ale urodziłam w terminie. Fenoterol wiem ze mogą podawać tylko w szpitalu a nie w warunkach domowych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do argumentów, to znajdzie się ich sporo, ale tak jak mówię, to moja decyzja i nie mam zamiaru się nikomu z tego tłumaczyć. Mówiłam, że owszem zaszczepię, ale nie teraz i tyle.
ja też chciałabym tak zrobić ale zastanawiam się czy nie będą mi głowy suszyć w mojej przychodni (chociaż mamy taką pediatrę że sama odradzała szczepienia jak tylko coś jej nie pasowało). Powiedz mi jeszcze jak możesz kiedy zaczynałaś szczepić młodego i już zgodnie z kalendarzem szczepień?

Dziewczyny, macie już łóżeczka kupione? Ja dziś z tym bólem głowy próbuje kupić i łóżeczko i materac i pościel. Zresztą, próbowałam już kilka razy kupić to i ciągle nie jestem przekonana do czegoś w 100% [emoji16] i tak mi zeszło do dziś, a to chyba najwyższa pora.
mam i to od 6 lat. Już mam nawet złożone ale bez materaca tylko sam stelaż mam zwykłe drewniane bez szuflady z wyjmowanymi szczebelki i trzema możliwościami wysokości materaca. Wrzucę foto na wyprawkowy

Dziewczyny, macie już łóżeczka kupione? Ja dziś z tym bólem głowy próbuje kupić i łóżeczko i materac i pościel. Zresztą, próbowałam już kilka razy kupić to i ciągle nie jestem przekonana do czegoś w 100% [emoji16] i tak mi zeszło do dziś, a to chyba najwyższa pora.
Airfix ja mam lozeczko 32 letnie po siostrze meza, bracie i mężu moim :D plus dokupilam turystyczne :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nie szczepiłam zgodnie z kalendarzem szczepień, tylko kalendarzem indywidualnym. Ustalałam go sama z pielęgniarką i pediatrą. Moja pediatra nalegała, ciosała mi kołki na głwei itp, ale byłam nieugięta i nie żałuję, z Wiktorem mam ten sam plan. Myślę, że około 2-3 miesiąca zaczniemy szczepić. Jedna-dwie choroby na wizycie szczepiennej, wizyty w odstępach 6-8 tygodni. MMR dopiero około 2 r.ż. Kalendarz szczepień to tylko ZALECENIE ministra, a nie obowiązek pacjenta. Nie wolno tylko podpisywać oświadczeń żadnych i uparcie twierdzić, że chce się szczepić, ale na swoich zasadach.
Airfix ładne to łóżeczko, a powiedz mi używałaś w ogóle tej funkcji kołyski?

mam pytanie troszkęz innej beczki - używała któraś żel natalis? jakieś opinie?

pediatrę muszę mieć wybranego przed porodem? Nawet tu w żadnej przychodni zapisana nie jestem, więc jakby co trzeba by się zorientować

reklama
Ja łóżeczko mam już od października :D chcę jeszcze zamówić takie drewniane literki z imieniem Mikołaj, powiesić między łóżeczkiem i komodą i kącik dla małego będzie gotowy. Ja nie mam żadnych baldachimów bo wydaje mi się, że to tylko kurz zbiera.

Jenny u mnie w szpitalu pytają jaką się wybiera przychodnię i lekarza i sami wysyłają tam papiery. A przynajmniej tak słyszałam od znajomych :)

Ja postanowiłam jeszcze przed porodem przejść się do szpitala na położniczy i dopytać dokładnie położne co potrzeba mi z rzeczy dla dziecka. Bo na stronie mają napisane tylko pieluchy i chusteczki ale jest też podana informacja, że porody rodzinne są bezpłatne a podobno w rzeczywistości kupuje się jakieś cegiełki. Więc wolę się upewnić czy informacje na stronie są aktualne żebym później nieprzygotowana nie przyszła. A wy płacicie za rodzinny poród?

Do góry