reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jeżeli chodzi o strać przed porodem i psychiatrę i zaświadczenie to nie jest takie proste do załatwienia bo już próbowałam. Pozatym nie każdy szpital honoruje takie zaświadczenie jako wskazanie do cc ( niestety). Kasia.zosia to ja mam z zasypianiem tak jak twój mąż :)

reklama
A ja miałam dziś wstać z rana i pojechać do laboratorium na badanie krwi i moczu i oczywiście nie wstałam... Muszę już jutro bo w czwartek mam wizytę i jak nie będę mieć wyników to gin mnie zlinczuje... O 11:30 byłam na tym ktg a na 16 szkoła rodzenia a tak mi się nie chce, zjadlam obiad i poszłabym spać teraz najchętniej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joanna maluszek juz spory, słuchaj lekarza i nie martw się na zaś.
Ja tez juz co noc mam skurcze, panika mnie bierze czy to juz to, bo nawet ciuszki mam niepoprane i do tego nie do końca skompletowane. Wczoraj na szczęście kupiliśmy łóżeczko, kolejna rzecz odhaczona uff.
Ja w nocy kiepsko sypiam, ale za to w dzień jak tylko mogę to drzemie, noc mi się z dniem pomyliła

Ja tam jakoś sie nie boję porody sn. Mam nastawienie takie, że co ma być to będzie a mój strach mi bólu nie odejmie, a i tak muszę zrobić co do mnie należy. Bardziej obawiam się, że wystąpią komplikacje i będę miała cc.

A ja wczoraj byłam na badaniach, zapłaciłam za nie 240 zł a dziś zorientowałam się, że nie oddali mi wyników z toksoplazmozy i przeciwciała :growl: Gdyby nie to, że sie zainteresowałam wynikami to poszła bym na wizytę, lekarka wysłałaby mnie na badania jeszcze raz i zapłaciłabym podwójnie :mad: mam tylko nadzieję, że po prostu zawieruszyła im sie kartka a nie że nie zrobili w ogóle bo chyba je tam poduszę. Strasznie nieogarnięte te laborantki tam są..

Joanna maluszek juz spory, słuchaj lekarza i nie martw się na zaś.
Ja tez juz co noc mam skurcze, panika mnie bierze czy to juz to, bo nawet ciuszki mam niepoprane i do tego nie do końca skompletowane. Wczoraj na szczęście kupiliśmy łóżeczko, kolejna rzecz odhaczona uff.
Ja w nocy kiepsko sypiam, ale za to w dzień jak tylko mogę to drzemie, noc mi się z dniem pomyliła

Mam tak jak Ty, w nocy nic nie mogę spać, za to w dzień jak dziecko :D

Ja tam jakoś sie nie boję porody sn. Mam nastawienie takie, że co ma być to będzie a mój strach mi bólu nie odejmie, a i tak muszę zrobić co do mnie należy. Bardziej obawiam się, że wystąpią komplikacje i będę miała cc.

A ja wczoraj byłam na badaniach, zapłaciłam za nie 240 zł a dziś zorientowałam się, że nie oddali mi wyników z toksoplazmozy i przeciwciała :growl: Gdyby nie to, że sie zainteresowałam wynikami to poszła bym na wizytę, lekarka wysłałaby mnie na badania jeszcze raz i zapłaciłabym podwójnie :mad: mam tylko nadzieję, że po prostu zawieruszyła im sie kartka a nie że nie zrobili w ogóle bo chyba je tam poduszę. Strasznie nieogarnięte te laborantki tam są..

Sporo za badania a co jeszcze robiłaś?

Ja musze jeszcze jutro odebrać wynik gbs

I ja od kilku dni mam problem ze spaniem, najpierw godziny mijają zanim zasnę, a po chwili się budzę bo do toalety, skurcze czy zgaga i później znowu problem żeby zasnąć

Ja też zaraz muszę iść odebrać wyniki badań..
Kto tu pisał, że śpiewa przed snem "krakowiaczek jeden"?:D Strasznie mnie to rozbawiło:D
Ja nie słucham discopolo, ale po telewizyjnym sylwestrze śpiewam hity Zenka jak np "los chce ze mną grać w pokera raz mi daje raz zabiera"...budzę się w nocy i to śpiewam!!!
Dziewczyny, macie więcej śluzu ostatnio? Ja tu zaczynam 35 tc, od tygodnia baaaardzo dużo mlecznej wydzieliny, normalna gęstość ;-) I tak się zastanawiam czy to normalne. Bo wkładki zmieniam co chwilę.

Turluturlu - tak, ja śpiewam tego krakowiaczka, obudziłam się pewnej nocy i miałam to w głowie :/

A z tym śluzem mam tak samo jak Ty ;)

reklama
miałam podobnie kilka dni ze śluzem, było tego całkiem sporo, więc zaczęłam się zastanawiać czy t moze ten czop po troszku mi nie ucieka, ale minęło.

ze snem niestety o "normalnej" nocnej porze też mam problem, za to od ok. 8-9 rano to mogę spać po sam obiad (tylko, że jak śpię t nie ma go kto zrobić;p)

Do góry