reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Więcej wydzieliny w ostatnich tygodniach to norma. Ze mnie w ogóle cieknie woda, przez ten pessar, kilka razy się zastanawiałam, czy to pęcherz moczowy, czy z pochwy;)
Byłam z córcią na basenie, włosy jej wysuszyłam (właściwie to innym dziewczynkom też, le tamte to trzy kłaki na krzyż;)), matki z klasy mnie w ogień pytań wzięły,, myślały, że już urodziłam, bo jakoś długo w szkole mnie nie było.
Co do szlafroka, ja biorę, ale taki cienki bawełniany, bo na położnictwie ciepło, ale mi szlafrok głównie potrzebny po to, żeby nie paradować w samej koszuli, bo a to do zabiegowego, a to coś tam i jednak ciągle koło windy się łazi, gdzie odwiedzający kursują.
Zrobiłam obiad i siedzimy z Adasiem i się bawimy, czekając na A i Klaudię. Zgagę mam potworną, zaraz chyba po gaviscon pójdę do sypialni, bo zwariuje, albo miętę sobie zaparzę

Ja tez zaczynam wiecej myslec o porodzie i nastawienie zmienia sie jak moje nastroje.. no coz, przyjdzie ta chwila to wiem, ze po prostu bedzie sie dziac i tyle.No i jeszcez nie wiem co lekarz zadecyduje ze mna

Kasis.zosia - wczoraj czytalam ten artykul :)

Ja chyba jakas dziwna jestem bo jeszcze nie boje sie porodu :) tzn duzo czytam ale malo mysle... najbardziej sie martwie ze nie bede miala wszystko gotowe jak juz przyjade do domu, chociaz malenstwu pewnie wystarczy mama :)

Tez mam wiecej wydzieliny ale i ochota na seks mi sie zaczela :) ok 3 miesiace nic mi sie nie chcialo i mowilam mezowi ze przez lozysko nie mozemy uprawiac seksu i tak mu czytalam w kolko a dzisiaj mi sie zachcialo i mu mowie a on ze lepiej poczekac bo mozemy zaszkodzic synkowi...

Ellie, ja chodzę nakręcona od kilku tygodni, a tu kicha przez ten pessar... Zwariuję chyba;) Zawsze miałam wysokie libido, ale teraz to już szczyt wszystkiego.
Oooo plan porodu, właśnie, podobno na stronie fundacji rodzić po ludzku jest fajny, też muszę wypełnić. No i torbę do szpitala trzeba spakować.

Sporo za badania a co jeszcze robiłaś?

Ja musze jeszcze jutro odebrać wynik gbs

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Morfo, mocz, hiv, toxo, przeciwciała, hbs, hcv. I to chyba wszystko :)

Ale okazało się że nie oddali mi wszystkich badań, a na toxo musze czekać do czwartku...

Ja od początku ciąży mam dużo więcej wydzieliny i ciągle wkładki zmieniam :/

A mnie coś na lody wzięło i musiałam iść do sklepu i kupić waniliowe bo chodzą za mną od kilku dni. Ale przynajmniej zgaga mi przeszła :D

Ja jeszcze nie wypełniałam planu porodu, na dniach trzeba to ogarnąć.
Chyba też kupię cienki bawełniany szlafrok, pisałyście często, że na porodówkach jest ciepło no i mi w ciąży ciągle gorąco, nie będę chyba brać takiego typowego frotte.
Odebrałam badania, w moczu ketony są. Nigdy nie miałam. Czytam w necie, że to jeżeli są obecne w ciąży to organizm jest niedożywiony, odwodniony, posiłki zjadane są za rzadko..
I to by się zgadzało, jem coraz mniej, nie mam apetytu, mogłabym tylko pić.
Miała któraś z Was ketony w siuśkach?
Muszę się ogarnąć, kurna co ze mnie za matka :( Wizyta za parę dni, zobaczę co lekarz powie.

Mi też libido podskoczyło, na początku miałam w ogóle gigantyczne i nocne ograzmy, to było piękne:D

reklama
Do góry