reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

No właśnie jem o 18-19 ostatnią kanapkę + kakao:D
To mam jeść później? A na dziecko to rzutuje? Niedożywione jest przeze mnie?

reklama
No właśnie jem o 18-19 ostatnią kanapkę + kakao:D
To mam jeść później? A na dziecko to rzutuje? Niedożywione jest przeze mnie?
Dziecko raczej z ciebie wyciąga wszystko i to prędzej ty będziesz niedożywiona :) i nie zaczynaj tak wcześnie z tym "co ze mnie za matka":D Bycie rodzicem to ciągła nauka na bledach :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie wypełniałam planu porodu, na dniach trzeba to ogarnąć.
Chyba też kupię cienki bawełniany szlafrok, pisałyście często, że na porodówkach jest ciepło no i mi w ciąży ciągle gorąco, nie będę chyba brać takiego typowego frotte.
Odebrałam badania, w moczu ketony są. Nigdy nie miałam. Czytam w necie, że to jeżeli są obecne w ciąży to organizm jest niedożywiony, odwodniony, posiłki zjadane są za rzadko..
I to by się zgadzało, jem coraz mniej, nie mam apetytu, mogłabym tylko pić.
Miała któraś z Was ketony w siuśkach?
Muszę się ogarnąć, kurna co ze mnie za matka :( Wizyta za parę dni, zobaczę co lekarz powie.

Mi też libido podskoczyło, na początku miałam w ogóle gigantyczne i nocne ograzmy, to było piękne:D
Zjedz przed snem herbatnika lub dwa i napij się mleka jeśli lubisz.

Ja sie wlasnie dziewczyny do szpitala wybieram. Brzuch mnie bolal caly Dzien i czas abym na zwolnienie poszla, Obym je dostala. I nie urodzila teraz. Wydzieliny tez jakos duzo :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu :D ja tez tak mialam z tymi orgazmami w nocy :D tykajaca bomba. Tylko miedzy nami dziecko spi i co raz trudniej sie gimnastykowac z brzuchem.

Barnek trzymaj się
Supermysz szczawiany też potrafią się pojawić w ciąży ze względu na to, że nerki już nie wyrabiają na takich obrotach i przepuszczają rózże rzeczy. Gin mi tłumaczył, że niewielkie ilości szczawianów i różnych innych kryształów są dalej normą dla nas ciężarnych. No i pojawiają się też jak mocz jest przechowywany w lodówce.

Myszka a nie masz/ nie miałaś problemu z kamieniami na nerkach? Ja kiedyś miałam szczawiany ale to nie w ciąży. Może być też tak że przyjmujesz za dużo witaminy C albo za mało pijesz. Lekarz powinien Ci zaproponować dobową zbiórkę moczu albo przynajmniej powtórzenie ogólnej analizy

reklama
Ja musze codziennie sprawdzac ketony w moczu ze wzgledu na cukrzyce.. ale to w aptece dostalam takie paski i rano jak korzystam z toalety to sprawdzam czy nie zmienil kolor... kolacje jem ok 22:00 wiec zawsze mam ketony w normie

Plan porodu mam prawie caly wypelniony tylko zebym nie zapomniala bo tutaj kazdego chlopca obrzezaja wiec jak nie dam to synek bedzie obrzezany...

Do góry