reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Wlasnie ja przez rok bede na macierzynskim no a potem chce pójść do pracy bo z finansami bedzie kiepsko a i ja bym chciala znalezc cos na stale do czasu az będziemy mysleli o nastepnym dziecku. Zobaczymy jak to pojdzie. [emoji37]

Dzisiaj sie okazalo, ze najprawdopodobniej maz bedzie robil kurs angielskiego w wojsku i przez pol roku nie moze wziac urlopu, pojsc na zwolnienie czy tacierzynskie... A zacznie od lutego o ile sie uda... Szczescie w nieszczęściu, heh

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam takie same rozterki. Tez nie chcialabym wyslac rocznego dziecka do zlobka i nie wiemy co zrobic. Wzielabym ten urlop bezplatny ale tez boje sie ze finansowo z jednej pensji moze byc ciezko. Najprawdopodobniej postaramy sie o drugiego dzidziusia bo chcielibyśmy miec dwojke na pewno i zeby mala różnica wieku byla, ale znowu nie wiem czy to nie za szybko..

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Myslicie, ze daloby rade oswoic dziecko wczesniej? Jakies kluby malucha czy cos, zeby nie odczuł za bardzo szoku idac do zlobka?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas jest przyzwyczajenie w żłobku 4 do 6 tygodni. Przez ten czas najpierw mama chodzi z dzieckiem, potem zostawia na 15 min i tak coraz dłużej aż dojdzie do końca tych zarezerwowanych godzin. A u Was inaczej? Niby można próbować oswoic dziecko w innym miejscu ale to jednak jest inne miejsce, inne panie, inne dzieci, nie wiem czy to dużo da.
U nas na szczęście póki co pensja męża wystarcza, poza tym to pracoholik wiec w wolnym czasie dorabia. A ja w tej chwili z kindergeld, betreuungsgeld i za niedługo elterngeld mam jakby połowę pensji.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U nas plan ze mały pojdzoe do przedszkola mając 3latka a do tej pory ja z nim zostaje. A jak coś to za 3latka albo kolejny dzidziuś albo na wroce na rok do pracy i wtedy dzidziuś

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

kasia.zosia - chwalisz sobie liberatus? (mysle o zerowce)
Monsku tak, jak najbardziej. Nie mam właściwie nic na minus. Niestety w Polsce zmieniaja się przepisy od 2017 i od tej pory dziecko będzie mogło być zapisane do szkoły tylko w wojewodztwie, w którym jest zameldowane. Oznacza to że szkoły internetowe juz nie będą działać na zasadzie szkoły publicznej i najprawdopodobniej będą platne, to po pierwsze. A po drugie nie wiadomo czy będę mogły po zdaniu egzaminu wystawiać świadectwa państwowe.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny, witam się leniwie, bo mąż ma urlop i sobie bimbamy caaały dzień, wieczorkiem tylko jakiś basen, gości już nie ma, znajomych nie ma, cisza spokój :)
Ja już po GBS-ie, miałam robiony tydzień temu. Dzisiaj wstałam rano bo musiałam powtórzyć badania na HIV, kiłę i już sama nie wiem co jeszcze..;-)
Po 36 tc u nas wymagają jeszcze fibrynogen i świeżutką morfo i mocz:)
Jutro mamy spotkanie z położną, bo się zdecydowaliśmy na prywatną położną przy porodzie, zobaczymy czego się dowiemy..
Zaopatrzyłam się w kapsułki wiesiołka, suszone liście malin i mam zamiar dzielnie masować krocze po 36 tc :D Lekarz mówił, że podchodził kiedyś do tego sceptycznie, ale że mi poleca, bo działa:D
Ja mam zamiar po roku wrócić do pracy, pracuję w szkole, ale chciałabym pójść do innej, zobaczymy czy się uda.. Do pomocy nie mamy nikogo, więc może być różnie. Ja uwielbiam pracować i bardzo mi tego brakuje :)

A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, ale nie wiem w którym temacie mogłabym je zadać? Udaje się Wam wypijać te 1,5-2 litry wody dziennie które są zalecane? Ja latem dużo piłam, ale teraz nie jestem w stanie w siebie wmusić takiej ilości...

reklama
Ja staram się wmuszac w siebie wode i nawet jakos mi to idzie. Latem tez nie mialam z tym zadnego problemu a teraz trudniej. Najgorzej bylo jak dopadlo mnie przeziebienie bo tylko na goraca herbatę mialam ochotę. Gorzej mam z roznicowaniem diety, bo ciagle mam ochote na to samo a najczesciej sa to slodycze :-) sniadania w siebie wmuszam bo nigdy nie jadalam a kolacji sie boje bo pozniej strasznie mnie zgaga meczy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry