reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie w teorii tez ale z praktyka juz gorzej. Moglabym tak zrobic ale wtedy naraze się na przeklenstwa ze strony stada babc. A pielegniarki nigdy nie reaguja niestety. Wiem ze to moje prawo ale jakos ciezko mi jest z niego korzystać. Myslalam ze do konca ciazy się tego naucze ale chyba już nie zdaze.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

I co Ci będzie od tych przekleństw? Wchodzisz i tyle. Twoje święte prawo.

reklama
U mnie na szczęście wszystkie badania robi się w gabinecie u lekarza (tzn pobieraj probki, część badań robią sami, a część przesyłają do laboratorium zewn. ale ja się tym nie musze zajmować w ogole).
Przedszkole też mam raczej rzadko zamkniete. Teraz jest do 9.01 ale z reguły jak są jakieś mniejsze swieta czy ferie w szkole, przedszkole jest otwarte, w wakacje tylko 3 tyg zamkniete. Tez płace za dni wolne (cale wakacje) ale nie płacę za obiady. Niestety za rok już szkoła to będzie często wolne.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

W większości labow przecież ciężarne bez kolejki. Jeśli wisi w Twoim taka kartka to się na kolejkowiczów nie oglądaj tylko wypinaj brzuch i pukaj do pielęgniarek.

Miłego dnia lutówki :)
U mnie w laboratorium niestety nie... Nawet kiedyś pytałam pielęgniarek, ale niestety, zawsze stoję w kolejce

5djy3e3kpgua6zwe.png

Witam Was noworocznie :)
Sytuacja się u mnie uspokoila ale jako że mamy już 2017 to mogę już rodzic :D mężowi tak bardzo nie chciało się wracać do pracy ze cały dzień mnie wczoraj namawiał żebym jechała do szpitala jak tylko mnie brzuch zabolał haha :D

Ja miałam gbs pobrany przez lekarza w jego gabinecie :) muszę jutro właśnie lecieć po wyniki i zrobić jeszcze morfologie i mocz ( mam nadzieję że to już ostatnie...)

Szczerze Was podziwiam jak niektóre z Was dają jeszcze radę pracować...

U mnie w pracy ja zaraz rodzę a kierowniczka i koleżanka z tego samego stanowiska maja termin na sierpień i już są na zwolnieniu :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj przedszkole w zasadzie jest zamkniete kilka dni w roku, a i tak w miescie jest przedszkole, ktore jest otwarte caly rok/cala dobe. Przeciez np samotne matki, ktore pracuja w szpitalu tez maja np nocki i gdzies to dzieci musi sie podziac.. Ja place co miesiac to samo, jezeli dziecko jest 2tyg w domu z powodu choroby to mam polowe rachunku. A w inne ferie to wlasnie tak,ze jak sama mu zaoferuje opieke to mi zwracaja chyba cos 13euro za dzien. Aha , no i lipiec zawsze jest wolny od oplat, bez wzgledu na to czy dziecko jest w przedszkolu czy nie, wiec w sumie mam 11 rachunkow a nie 12..

Co do kolejek to nei wiem.. nie bylam w laboratorium z duzym brzuchem jeszcze, a na pobranie krwi do badania przeciwcial pojde koo 9-10 wtedy wogole nie ma ludzi. Szal jest jak otwieraja labr ok 7, bo ludzie chca zdazyc przed praca

Ja raczej prędko do pracy nie pojde a nie byłam już praiwe 2 lata. Zosi juz nie będziemy zapisywać do zlobka, za półtora roku do przedszkola, ale jeszcze będzie jeden dzidziuś a może i kolejny jak uda mi to namówić męża :D Wiec tak chyba z 5 lat w domu mi się szykuje.

Tutaj przedszkole w zasadzie jest zamkniete kilka dni w roku, a i tak w miescie jest przedszkole, ktore jest otwarte caly rok/cala dobe. Przeciez np samotne matki, ktore pracuja w szpitalu tez maja np nocki i gdzies to dzieci musi sie podziac.. Ja place co miesiac to samo, jezeli dziecko jest 2tyg w domu z powodu choroby to mam polowe rachunku. A w inne ferie to wlasnie tak,ze jak sama mu zaoferuje opieke to mi zwracaja chyba cos 13euro za dzien. Aha , no i lipiec zawsze jest wolny od oplat, bez wzgledu na to czy dziecko jest w przedszkolu czy nie, wiec w sumie mam 11 rachunkow a nie 12..

Co do kolejek to nei wiem.. nie bylam w laboratorium z duzym brzuchem jeszcze, a na pobranie krwi do badania przeciwcial pojde koo 9-10 wtedy wogole nie ma ludzi. Szal jest jak otwieraja labr ok 7, bo ludzie chca zdazyc przed praca

Ja za każdym razem muszę czekać w kolejce, czego nienawidzę bo mam też tak, że od dłuższego czasu zaraz li duszno, gorąco, kręci mi się w głowie...

Ostatnio czekałam do swojego gina w poczekalni ale miałam na 8 rano i byłam pierwsza, była gdzieś 7:50 jak ludzie zaczęli się schodzić a gin jeszcze mnie nie wołał... Już czuję, że zaraz zejdę, więc wpadłam do gabinetu, powiedziałam mu ze źle się czuję na korytarzu i położyłam się na kozetce i on tak ze mną gadał. Ja leżalam a on przed kompem [emoji23] włączył klimę i już było ok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy ktoras z was puscila dziecko do zlobka jak mialo roczek, ewentualnie zamierza tak zrobic?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam zosie zapisana, ale ona bardzo bala się dorosłych i ja wypisalam. Jednak jak zaczęłysmy Jaska zaprowadzac razem to jej się tak spodobalo, że nie chce wychodzić :)
Myślę więc ze jednak dałaby rade. Jasiek zaczął zlobek jak miał dwa lata.

reklama
W moim laboratorium jest zawsze mała kolejka. Jak na tak małe miasto (ok 20 tys. mieszkańców) to mamy bardzo dużo labków i te kolejki są małe gdziekolwiek by się nie poszło.

Ja mam grupę krwi ARhD+ a miałam już dwa razy robione przeciwciała.. to normalne? Przecież jak mam + to nie może być konfliktu..

Ja nie wiem jak to będzie ale póki co nie wyobrażam sobie dać rocznego malucha do żłobka.. chyba bym uschła z tęsknoty. Ale jeśli finanse mnie zmuszą to nie będę mieć wyjścia..

Do góry