reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wlasnie ja przez rok bede na macierzynskim no a potem chce pójść do pracy bo z finansami bedzie kiepsko a i ja bym chciala znalezc cos na stale do czasu az będziemy mysleli o nastepnym dziecku. Zobaczymy jak to pojdzie. [emoji37]

Dzisiaj sie okazalo, ze najprawdopodobniej maz bedzie robil kurs angielskiego w wojsku i przez pol roku nie moze wziac urlopu, pojsc na zwolnienie czy tacierzynskie... A zacznie od lutego o ile sie uda... Szczescie w nieszczęściu, heh

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam takie same rozterki. Tez nie chcialabym wyslac rocznego dziecka do zlobka i nie wiemy co zrobic. Wzielabym ten urlop bezplatny ale tez boje sie ze finansowo z jednej pensji moze byc ciezko. Najprawdopodobniej postaramy sie o drugiego dzidziusia bo chcielibyśmy miec dwojke na pewno i zeby mala różnica wieku byla, ale znowu nie wiem czy to nie za szybko..

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Myslicie, ze daloby rade oswoic dziecko wczesniej? Jakies kluby malucha czy cos, zeby nie odczuł za bardzo szoku idac do zlobka?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas jest przyzwyczajenie w żłobku 4 do 6 tygodni. Przez ten czas najpierw mama chodzi z dzieckiem, potem zostawia na 15 min i tak coraz dłużej aż dojdzie do końca tych zarezerwowanych godzin. A u Was inaczej? Niby można próbować oswoic dziecko w innym miejscu ale to jednak jest inne miejsce, inne panie, inne dzieci, nie wiem czy to dużo da.
U nas na szczęście póki co pensja męża wystarcza, poza tym to pracoholik wiec w wolnym czasie dorabia. A ja w tej chwili z kindergeld, betreuungsgeld i za niedługo elterngeld mam jakby połowę pensji.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U nas plan ze mały pojdzoe do przedszkola mając 3latka a do tej pory ja z nim zostaje. A jak coś to za 3latka albo kolejny dzidziuś albo na wroce na rok do pracy i wtedy dzidziuś

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

kasia.zosia - chwalisz sobie liberatus? (mysle o zerowce)
Monsku tak, jak najbardziej. Nie mam właściwie nic na minus. Niestety w Polsce zmieniaja się przepisy od 2017 i od tej pory dziecko będzie mogło być zapisane do szkoły tylko w wojewodztwie, w którym jest zameldowane. Oznacza to że szkoły internetowe juz nie będą działać na zasadzie szkoły publicznej i najprawdopodobniej będą platne, to po pierwsze. A po drugie nie wiadomo czy będę mogły po zdaniu egzaminu wystawiać świadectwa państwowe.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny, witam się leniwie, bo mąż ma urlop i sobie bimbamy caaały dzień, wieczorkiem tylko jakiś basen, gości już nie ma, znajomych nie ma, cisza spokój :)
Ja już po GBS-ie, miałam robiony tydzień temu. Dzisiaj wstałam rano bo musiałam powtórzyć badania na HIV, kiłę i już sama nie wiem co jeszcze..;-)
Po 36 tc u nas wymagają jeszcze fibrynogen i świeżutką morfo i mocz:)
Jutro mamy spotkanie z położną, bo się zdecydowaliśmy na prywatną położną przy porodzie, zobaczymy czego się dowiemy..
Zaopatrzyłam się w kapsułki wiesiołka, suszone liście malin i mam zamiar dzielnie masować krocze po 36 tc :D Lekarz mówił, że podchodził kiedyś do tego sceptycznie, ale że mi poleca, bo działa:D
Ja mam zamiar po roku wrócić do pracy, pracuję w szkole, ale chciałabym pójść do innej, zobaczymy czy się uda.. Do pomocy nie mamy nikogo, więc może być różnie. Ja uwielbiam pracować i bardzo mi tego brakuje :)

A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, ale nie wiem w którym temacie mogłabym je zadać? Udaje się Wam wypijać te 1,5-2 litry wody dziennie które są zalecane? Ja latem dużo piłam, ale teraz nie jestem w stanie w siebie wmusić takiej ilości...

reklama
Ja staram się wmuszac w siebie wode i nawet jakos mi to idzie. Latem tez nie mialam z tym zadnego problemu a teraz trudniej. Najgorzej bylo jak dopadlo mnie przeziebienie bo tylko na goraca herbatę mialam ochotę. Gorzej mam z roznicowaniem diety, bo ciagle mam ochote na to samo a najczesciej sa to slodycze :-) sniadania w siebie wmuszam bo nigdy nie jadalam a kolacji sie boje bo pozniej strasznie mnie zgaga meczy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry