reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja używam prawie wyłącznie kosmetyków baby dream z rossmana :) czasem hippa krem nawilżający do buzki (w sumie dla zosi teraz, jak sie urodzila miala dosc duze problemy skorne i dostala od pediatry la roche posay) bądź ochronny na zime. Do emolientow jakoś nigdy nie byłam przekonana, wiec ich nie uzywalam, choć szczerze mówiąc nie czytałam czy warto czy nie, samo wyszlo. Oliwek nie lubie. Olej kokosowy jak najbardziej, można się nim smarowac, można na nim smażyć wiec nigdy się nie zmarnuje :D na pupkę w razie potrzeby linomag zielony i w razie większych problemow Sudocrem ale tylko u Jaska, zosi szkodzi (jak kazdy krem z cynkiem) bo ma bardzo sucha i delikatna skore (ostatnio miala problem z odparzeniem to mialam alantan i pediatra przepisał prednitop- nie wiem czy jest w Polsce tez). Ale tak ogólnie na stałe w domu to mam płyn do kapieli/do mycia calego ciala baby dream, dla zosi miałam dodatkowo mleczko po kapieli baby dream, linomag i krem do buzi albo na zime albo na lato :)

reklama
Ellie szewc bez butów chodzi.;) A Ty jakieś babyshower robiłaś, że tak tematycznie?
Elenna, w końcu to Twoje włosy, co mu do tego? Ja mojemu w zarost nie ingeruję;), jak obcięłam na bardzo krótko to trochę się boczył, ale w sumie słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii - nawet od facetów zakochanych w długich włosach, więc w końcu i on się przyzwyczaił:)

Elenna jak Ty psychicznie to wytrzymujesz :) ja to juz bym padla... Ale moze Twoj Maz bardziej ogarniety bo moj 3 miesiace lozeczko maluje, a komode robi w pracy pare godzin a tez czekam juz kilka miesiecy i nawet nie zaczal... No a caly remont domu jakby trzeba bylo zrobic to licze ok 15 lat :)
Mój też ma na wszystko czas... juz nie wspomnę ile mam rzeczy do szczegółowego mycia, bo przecież kto by meble, materac owijał, żeby się nie zakurzyło.... A to jeszcze nie wszystko bo jeszcze pokój Małej bd chwilowo robił za naszą sypialnię, póki nie sprzedam łóżka dużego, żebym mogła wstawić wersalke i komodę [emoji14] także nawet jakbym coś chciała uprać/ uprasować to nie bd miała tego gdzie schować. Już się nie stresuje... doszłam do wniosku, że nie warto bo mnie od tego brzuch bolał. :)

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagodka podzielę się skarpetki i, bo naliczona 27 sztuk [emoji33][emoji43][emoji23][emoji23][emoji23]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Ja czekam wlasnie na wizyte. Wypelnilam wreszcie deklaracje dot. poloznej srodowiskowej i dostalam paczke z upominkami, jakies probki, gazetki, zobaczę jak wroce do domu. Pierwszy raz cisnienie ponizej 130/80 na widok bialego fartucha:-) od wczoraj wieczor boli mnie glowa i nie chce przejsc, spalam dzis z trzy cztery godziny. Mam nadzieje ze wizyta mnie jakos uspokoi.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też ma na wszystko czas... juz nie wspomnę ile mam rzeczy do szczegółowego mycia, bo przecież kto by meble, materac owijał, żeby się nie zakurzyło.... A to jeszcze nie wszystko bo jeszcze pokój Małej bd chwilowo robił za naszą sypialnię, póki nie sprzedam łóżka dużego, żebym mogła wstawić wersalke i komodę [emoji14] także nawet jakbym coś chciała uprać/ uprasować to nie bd miała tego gdzie schować. Już się nie stresuje... doszłam do wniosku, że nie warto bo mnie od tego brzuch bolał. :)

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo Elenna :) ja też już przestałam się przejmować tym ze cos mam nie zrobione i się tylko smieje :) jak to mówią facetowi trzeba tylko ci pół roku przypominać żeby coś zrobił :D
Jagodka jak tam Twoje zamówienie z allegro? wyslali?

Jak czytam o Waszych przygotowaniach to jestem przerażona, bo nic nie mam i planuje zacząć kupować po świętach dopiero. Termin mam co prawda jako ostatnia, ale zakładam, że urodzę między Walentynkami a Dniem Kobiet. Ciuchy planuje kupić na 2-3 wypadach do galerii i outletu na wyprzedażach po świętach, wózek i fotelik też pod koniec grudnia, resztę przez internet. Meble wybrane i zamawiam na dniach. Nieco ta obsuwająca się przeprowadzka utrudnia sprawę, w wakacje zakładaliśmy, że w połowie października już będziemy mieszkać w domu, a tu się okazuje realna jednak połowa grudnia bo ciągle coś. A mieszkanie mam już tak zagracone, że słabo mi na myśl o dokładaniu do niego dziecięcych rzeczy i przewożeniu ich później. Do szkoły rodzenia wybieram się w styczniu, chyba pójdę do tej w szpitalu w którym chce rodzić więc swojej wyprawki szpitalnej też wolałabym przed nie kompletować. Pozostaje mi chyba tylko trzymać kciuki żeby ciąża do samego końca przebiegała tak jak do tej pory i żeby Mały przed 38tc się na świat nie pchał ;)

Ellie cudeńka zrobiłaś [emoji171]

Ellie mój tak samo jak ma coś zrobić to robi kilka miesięcy ale dzięki bogu zauważyłam, że dla synka to robi wszystko od ręki :D

Haha to moj chyba wzrokowiec i moze zacznie jak synka zobaczy :)
2 lata temu kupilismy kurczaczki
to zrobil im w drewnie caly plac zabaw : hustawki , schodki , grzedy itp :) wiec moze jak synek sie urodzi icjuz bedzie w domku dostanie kopa do pracy

Ellie szewc bez butów chodzi.;) A Ty jakieś babyshower robiłaś, że tak tematycznie?
Elenna, w końcu to Twoje włosy, co mu do tego? Ja mojemu w zarost nie ingeruję;), jak obcięłam na bardzo krótko to trochę się boczył, ale w sumie słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii - nawet od facetów zakochanych w długich włosach, więc w końcu i on się przyzwyczaił:)

Jagodka tak, baby shower wczoraj byl moj a za 2 tygodnie robimy na rozowo dla meza siostry ... Ale juz nie wiem czy dam rade na takich obrotach...

reklama
Ellie zazdro, szkoda, że u nas nie ma takiej tradycji:(
Kasia.zosia, to nie jest dobry temat na rozmowę:p Nie wiem, dziś mieli wysłać. Nie pytałam, może wyślę im jeszcze maila. Jedno wiem - kasę za przesyłkę mi odesłali, więc mam pewność, że w razie W zwrócą mi pieniądze.
Wysłali mi też wszystkie paczki z aliexpressu, więc teraz czekam niecierpliwie

Do góry