reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Wszystozajęte do nas ta tradycja nie dotarła. I chyba jeszcze sporo lat minie zanim dotrze.
Rozmaryn - prawda?:D Swój swego zrozumie zawsze hahahaha:D Też czasem gadam jak potłuczona, żelek zamiast mózgu;)
Kurczę zgłosiłam się do pomocy przy imprezie andrzejkowej w szkole i akurat pani wymyśliła, żeby robić ją w czwartek, wtedy gdy moi teściowie wyjeżdżają:| Będę musiała chyba Młodego ze sobą wziąć na ten bal.. Mogła wcześniej powiadomić o terminie a nie 3 dni przed...

.jagódka mój mały dziś dostał zaproszenie na urodziny kolegi na salę zabaw na sobotę a tak się składa że mam akurat wtedy urodziny i wszystko zaplanowane i dupa. Całą drogę z przedszkola młody prosił żebym urodziny przesunęła na niedzielę. Moim zdaniem takie informowanie w ostatniej chwili jest do dupy, matka powinna pomyśleć. A szczytem tego wszystkiego jest to że nie zaprosili wszystkich w grupie (2-3 chłopców jest bez zaproszenia) i jeszcze prezent... Masakra jakbym mało wydatków miała

Ellie zazdro, szkoda, że u nas nie ma takiej tradycji:(
Kasia.zosia, to nie jest dobry temat na rozmowę:p Nie wiem, dziś mieli wysłać. Nie pytałam, może wyślę im jeszcze maila. Jedno wiem - kasę za przesyłkę mi odesłali, więc mam pewność, że w razie W zwrócą mi pieniądze.
Wysłali mi też wszystkie paczki z aliexpressu, więc teraz czekam niecierpliwie

Ja tez slyszalam ze powoli w polsce tez zaczyna sie organizowac ... I tak jak wiele imprez uwazam w stanach bezsensu.. Tak ta jest akurat fajna, noe ma odwiedzin od razu po porodzie tylko wszyscy sie teraz spotykaja na ploteczki nie mowiac ze zawsze jest to tez ulatwienie z wyprawka :)

Też często mam jak to napisała Jagódka żelek zamiast mózgu :D mój mąż ogólnie jest nieogarnięty ale teraz to on najczęściej wszystkiego pilnuje bo ja nie myślę logicznie :p

Ja rzadko organizuje jakiekolwiek imprezy, bo po prostu nie mam do nich cierpliwości i każde takie przygotowania kończą się moim złym humorem więc czy robi się to znane czy nie to po prostu nie byłabym w stanie nerwowo tego wytrzymać, w szczególnosci gdy hormony szaleją :)

Mnie ktos ostatnio pytał czy robię baby shower (u nas jest to calkiem popularne) ale powiedziałam i szczerze tak mysle ze bede swietowac jak dostane Marysie w ramiona. Po prostu szczescie czasem jest tak kruche...

Ja weszłam pod dach poszukać tych rzeczy po Adasiu. Co ja tam znalazłam!:O
Masakra, muszę coś zrobić z ciuchami po Klaudii, bo tego jest dwa wory próżniowe i chyba z 5 kartonów po pampersach. Laktatory (muszę części zamienne zamówić do mojego elektryka).
Ale znalazłam też pościel, ręczniki z kapturkiem, czapeczki i skarpetki dla noworodka, 5 śpiworków :)O), poduszkę do karmienia, karuzelkę (zastanawiam sie czy nie zrobić nowych zawieszek, żeby były bardziej kontrastowe), kombinezon zimowy lżejszy na 62-68 i nie wiem co jeszcze;) Zmachałam się strasznie, prawie godzinę tam kopałam.
Znalazłam też jakieś czapeczki, skarpetki i rajstopki dziewczęce - część rozdałam, ale troszkę tego zostało. Jakby któraś z Was chciała, to za niewielką kwotę chętnie upłynnię:)

reklama
Do góry