reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Położne polecają, bo mają z tego profity. Wiesz, że to dermokosmetyk na bazie ropy naftowej...? Naprawę warto poczytać dziewczyny co się wciera w delikatną i bardzo cienką skórę noworodka..
Dobre składy mają też kosmetyki WELEDY (polecam krem nagietkowy na zimno do buzi, jest rewelacyjny) i BABYDREAM z rossmanna

To jaka oliwke używać?:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po pierwsze oliwka nie jest potrzebna wcale. Ja używałam np tylko do masażu brzuszka przy kolce - żeby ręce miały poślizg. Teraz jest boom na naturalne kosmetyki. Olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej z avocado lub migdałów, naprawdę jest w czym wybierać. Taki olej można też dolać do wody w wanience i potem już z głowy masz smarowanie dziecka - nie wyobrażam sobie smarować drącego się bobasa po wyjęciu go z wanienki (moje dzieci np od razu się darły, jak tylko je wyjmowałam, więc robiłam wszystko maksymalnie szybko, żeby nie trwało to wieki). Co więcej sama możesz tego oleju używać - na skórę i do włosów, a niektórych w celach spożywczych.

tak sobie troszkę poczytałam blog Sroki i z tego co póki co wyczytałam (a jest tego naprawdę sporo i jeszcze postaram się przez to przebrnąć) to najbardziej poleca kosmetyki z Rossmana Babydream. Zahaczyłam też o analizę kosmetyków z Dady i też nie narzeka. Ale chyba jednak zdecyduję się na Babydream, bo nie trzeba ich jakoś specjalnie szukać w internecie czy w aptekach lub drogeriach. Idę do Rossmana i prawie wszystko w jednym miejscu.

Za mną ciężki weekend, mąż nie może wziąć urlopu więc remontujemy weekendami. Jeszcze tylko nam jeden pokój został i sufit w łazience. Czekamy na meble do pokoju, wtedy zamówię łóżeczko i zaaranżuje jakiś kącik dla Jasia.
Z wyprawką jestem w lesie, ale mam nadzieje ze w grudniu ruszymy na wyprzedaże u nadrobimy zaległości.
Narazie zgaga mi spać nie daje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam się z .jagódka w spawie tych wszystkich emolientów. Jak byłam z Alą u dermatolog to nam to samo powiedziała, że po pierwsze wcale nie są najlepsze składem, a po drugie stosuje się je już jak wyraźnie trzeba czymś skórę poratować.
Z olejków do kąpieli mam polecony Calmapherol baby, ale my mamy podejrzenie azs.
Małą bd kąpać w hippie 2 w 1, bo akurat e tym myje Ali włoski. Jak ją wysypie to przejdę z nią na ten Calmapherol.

W kwestii wyprawki ja nie panikuje. Wszystkie ubranka po Alicji mam u teściowej w opisanym kartonie. Wózek i łóżeczko (w łóżeczku mam spakowane wsztskie akcesoria do spania ) tylko do odświeżenia, ale i tak to bd robić koniec stycznia.
Resztę zamówić można przez net. I tak już wiem co i jakie chce, nie muszę oglądać; )

Ja dziś w nagrodę za ten odlotowy pomysł z papetowkami mam od M wyjściówkę do fryzjera. A się stary wkurzy, bo mam włosy prawie do pasa a mam zamiar ściąć do ramion. :p

image.jpeg Hejka, dzisiaj pospalam do 6:00 wiec jest maly sukces ale caly weekend latalam na wysokich obrotach :)
U mnie wyprawka sie powiekszyla, napisze na forum wyprawkowym... Ale z tego co obliczylam to jeszcze sporo brakuje... Nie mialam pojecia ile tego jest i ile to wszystko kosztuje... Caly cxas czekam na paczke pd rodzicow bo napewno mi spakowali jakies fajne rzeczy dla maluszka.. A my wczoraj tyle jedzenia zrobilismy ze cale wojsko da sie wykarmic oczywiscie zapomnialam porobic zdjec ale znajoma mi wyslala ze swojego telefonu to sie pochwale moim dzielem i mojego meza :)
Z wyprawka tez mam obawy ze sie nie wyrobie, remont pokoju stanal w miejscu a tak naprawde nie wiem kiedy zacznie sie porod i caly cxas sie obawiam ze nic nie bedzie gotowe....

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    838,6 KB · Wyświetleń: 85
Zobacz załącznik 784179 Hejka, dzisiaj pospalam do 6:00 wiec jest maly sukces ale caly weekend latalam na wysokich obrotach :)
U mnie wyprawka sie powiekszyla, napisze na forum wyprawkowym... Ale z tego co obliczylam to jeszcze sporo brakuje... Nie mialam pojecia ile tego jest i ile to wszystko kosztuje... Caly cxas czekam na paczke pd rodzicow bo napewno mi spakowali jakies fajne rzeczy dla maluszka.. A my wczoraj tyle jedzenia zrobilismy ze cale wojsko da sie wykarmic oczywiscie zapomnialam porobic zdjec ale znajoma mi wyslala ze swojego telefonu to sie pochwale moim dzielem i mojego meza :)
Z wyprawka tez mam obawy ze sie nie wyrobie, remont pokoju stanal w miejscu a tak naprawde nie wiem kiedy zacznie sie porod i caly cxas sie obawiam ze nic nie bedzie gotowe....

Ellie spokojnie :) my jeszcze mieszkanie mamy nie skończone. :rofl2:

Elenna jak Ty psychicznie to wytrzymujesz :) ja to juz bym padla... Ale moze Twoj Maz bardziej ogarniety bo moj 3 miesiace lozeczko maluje, a komode robi w pracy pare godzin a tez czekam juz kilka miesiecy i nawet nie zaczal... No a caly remont domu jakby trzeba bylo zrobic to licze ok 15 lat :)

reklama
Do góry