reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Hej,
Też kiedyś pisałam, że polecam Babydream z Rossmanna, szczególnie to:
139683_babydream-Kopf-bis-Fuss-Waschgel_xxl.jpg

ja do dziś tym myję swojego synka, łącznie z włosami i nic, nigdy mu nie było. Do pupy był Bepanthen ale też nie po każdym przewijaniu. Tak jak już ktoś napisał - jeśli dziecko jest zdrowe, nie ma azs i innych uczuleń - sprawdza się zasada - mniej znaczy więcej.
W temacie przygotowań - dziewczyny, co ja mogę napisać.. do porodu czekają mnie 2 przeprowadzki, w tym jedna do pokoju 10m2, gdzie będziemy spać we trójkę na materacu na podłodze, a kolejna pod koniec stycznia (jak dobrze pójdzie) - termin na 16 lutego + planowane cc 1-2 wczesniej. także tak.. w tej chwili mój dom jest w stanie deweloperskim, nie jest ułożona nawet jedna płytka w łazience, kuchni (w tym tyg to się zmieni) a gdzie reszta.. dla dzidziusia mam wszystko gotowe ale nie wiem gdzie się podzieję jak wyjdę ze szpitala, nie wiem co by było gdyby coś się jednak przyspieszyło (poród) bo nie mam planu B. Pozostaje mi być dobrej myśli, robię swoje, umawiam ekipy, dogaduję terminy, wybieram, zamawiam, sprężam się i po prostu mam nadzieję :)
Poza tym czuję się dobrze, chociaż odczuwam od kilku tygodni taki ból "tam na dole" dosłownie jakby ktoś mnie kopnął i wiecznie miałabym tam siniaki. ktoś tak ma? nasila się przy chodzeniu, nie daj boże nogę podnieść.

reklama
Laseczki, to ja wyskoczę jak filip z konopii z glukozą teraz:D
"Sympatyczne" panie z przychodni osiedlowej kazały mi jutro przyjść na 7:30 z glukozą zalaną wodą.
W aptece kupiłam glukozę, babka mówi, żeby mi zalały ją przed badaniem...
I zgłupiałam.. Mówiła coś jeszcze o soku z cytryny, że można dodać sobie, żeby nie mdliło..
Do przychodni mam 15 minut spacerkiem-zalewać tę glukozę wczesniej? ciepłą czy zimną wodą?

Laseczki, to ja wyskoczę jak filip z konopii z glukozą teraz:D
"Sympatyczne" panie z przychodni osiedlowej kazały mi jutro przyjść na 7:30 z glukozą zalaną wodą.
W aptece kupiłam glukozę, babka mówi, żeby mi zalały ją przed badaniem...
I zgłupiałam.. Mówiła coś jeszcze o soku z cytryny, że można dodać sobie, żeby nie mdliło..
Do przychodni mam 15 minut spacerkiem-zalewać tę glukozę wczesniej? ciepłą czy zimną wodą?
Nie zalewaj, panie w przychodni ci moga zalac, chyba ze wody im brakuje to sobie wez ze soba butelke z woda 200ml, najlepiej zimnej wody, łatwiej wypic :) Najpierw beda chcialy ci pobrac krew przed wypiciem :) a sok z cytryny tez podobno pomaga, ale chyba nie we wszystkich przychodniach sobie zycza zeby go dodawac hehe bardzo skomplikowane badanie :D ja zawsze ide na gotowe, nic sama nie musze kupowac, strasznie komplikuja sprawe w tych przychodniach

Jagodka u mnie prawie wszystkie kumpele miały babskie imprezy pod znakiem baby shower ewentualnie koedukacyjne pod znakiem ostatniej imprezy przed porodem więc chyba zwyczaj się umacnia. Ja też planuje zrobić w lutym jakoś.

La_nina no to razem zaciskamy nogi do planowego terminu ;) a ból o którym piszesz to rozchodzenie się spojenia łonowego (czujesz jakby ś na ramę roweru spadła?).

Turluturlu weź butelkę z wodą, kubek i zalejesz po pierwszym badaniu na czczo już w labie. Chociaż u mnie wszystko dawali, tylko glukozę wzięłam swoją bo kupiłam cytrynowa.

Turluturlu ja jak robiłam, to babeczka mi w przychodni rozrabiała i mówiła żeby na spokojnie pić, ale też w miarę szybko bo glukoza po rozrobieniu gęstnieje i ciężko wtedy ja wypić ;)
Więc ja bym jednak w przychodni dopiero rozrobiła ;)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Normalnie bym poszła do prywatnej przychodni gdzie mam abonament, a nie do osiedlowej do tych emerytowanych "sympatycznych" ale mam daleko i wolę iść w miarę blisko..
No to już nie wiem czy rozpuszczać czy nie ha ha :) Chyba poproszę na miejscu, ale faktycznie może być im szkoda wody..:)

reklama
Do góry