reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Najbardziej podobają mi się wózki klasyczne. Na początek chce skupić się na tym żeby byla wygodna gondola. Mieszkam w mieście blisko parku do którego będę czesto chodzić z psem na spacery więc wózek musi wytrzymać różne nierówności bo ja nie lubię chodzić po głównych alejkach. W bloku są 2 windy więc nie muszę wnosić po schodach. Centrum handlowe mam 20 minut piechotą więc nie będę musiała się pakować do auta żeby zrobić zakupy. Myślę jeszcze nad wózkiem jedo fyn.
Mój mąż chce zaoszczędzić. Jego brat dał nam po córce x landera nosidełko i spacerówkę, bez gondoli ( mieli od kogoś pożyczoną). Tylko że ten wózek wyglada jakby z 5 dzieci przezyl, ochroniacz na ramię od stelaża cały pozdzierany i ogólnie mi się nie podoba, jak na niego patrzę to już rycze.

reklama
Najbardziej podobają mi się wózki klasyczne. Na początek chce skupić się na tym żeby byla wygodna gondola. Mieszkam w mieście blisko parku do którego będę czesto chodzić z psem na spacery więc wózek musi wytrzymać różne nierówności bo ja nie lubię chodzić po głównych alejkach. W bloku są 2 windy więc nie muszę wnosić po schodach. Centrum handlowe mam 20 minut piechotą więc nie będę musiała się pakować do auta żeby zrobić zakupy. Myślę jeszcze nad wózkiem jedo fyn.
Mój mąż chce zaoszczędzić. Jego brat dał nam po córce x landera nosidełko i spacerówkę, bez gondoli ( mieli od kogoś pożyczoną). Tylko że ten wózek wyglada jakby z 5 dzieci przezyl, ochroniacz na ramię od stelaża cały pozdzierany i ogólnie mi się nie podoba, jak na niego patrzę to już rycze.
Świetnie cie rozumiem, mój mąż też jest oszczędny, niekiedy nawet sknerowaty :D ale w końcu kupiłam nowy wózek dla drugiego dziecka bo dzięki przypadkowi stary splesniał w piwnicy i musial się zgodzić :D
Ja tez Lubie klasyczne wozki.

. Myślę jeszcze nad wózkiem jedo fyn.
Ja Jedo polecam, mam bartatinę na pompowanych kołach, która ma 7 lat, przeżyła dwójkę dzieci i jest jak nowa:) No i to wózek terenowy, po wertepach śniegu i piasku idzie jak czołg:) Koleżanka miała fyna i też bardzo zadowolona. Aczkolwiek spacerówka jest trochę skopana (ja jej używam tylko na śnieg, bo tak to parasolką jeździmy). Teraz pewnie kupiłabym gondolę z jedo (nawet używaną) i dołożyła sobie do spacerówki, np mutsy.

Rozmaryn zamawiam z różnych miejsc
Nastro (bardzo dobre gatunkowo minky 350g i faktycznie tyle powinno mieć bo jest bardzo mięsiste, dużo pierdółek typu grzechotki, piszczki,gryzaki, tasiemki) nastro.pl
Minky i Tkaninki minkyitkaninki.pl
Materialki materialki.pl
u siebie kupuję w ZYG-ZAK (można zamówić przez internet - mają bawełnę, minky, owatę do wypełnień i wypełnienie silikonowe do poduszek czy zabawek) Link do: Zygzak Hurtownia Tkanin

Ja wyprawkę chcę mieć gotową już w grudniu całą w razie jakbym musiała iść do szpitala. Mój mąż na pewno sam by wszystkiego nie ogarnął i kupiłby nie to co trzeba w razie czego ;)

Tak się ostatnio właśnie zastanawiałam nad tym jakie kosmetyki kupić. Chodzi mi do pielęgnacji pupy, na odparzenia, do kąpieli itd. Jakie marki wy kupiłyście/będziecie kupować?

A co do wyprawki. Ja końcówkę każdej ciąży miałam leżącą z powodu szyjki. Za mnie nikt tego nie zrobi, teściowa i tak dużo pomaga, a moja mama ciężko pracuje i to na dyżury. Mąż nie prasuje:p Poza tym mamy jeszcze dwójkę dzieci do ogarnięcia. Jakbym zaczęła im tłumaczyć co mam, w którym worku próżniowym, to by się o ścianę pozabijali:D Tak przynajmniej wiem co i gdzie mam, czego mi brakuje, co trzeba kupić. Sama mogę to wybrać, takie jak chcę. Końcówka ciąży to na serio nie jest czas na stanie przy desce do prasowania, mnie wszystko tak bolało, jakby mi ktoś miednicę walcem rozjechał, strzeliła bym sobie w łeb jakbym jeszcze przy prasowaniu stać musiała.

Supermysz, ja polecam hippa - dobry skład, bez zbędnej chemii, fajnie nawilża, więc żadnego balsamu do ciała już nie używaliśmy. Nie stosuje się emolientów bez przyczyny więc odradzam emolium,oilatum, balneum itp na w razie co. Tego się używa tylko jak już jest potrzeba, a nie na zapas. Do pupy najzwyklejszy bepanthen i też używałam tylko jak coś się działo. Ja się kieruje zasadą, im mniej tym lepiej. do masażu maluszka naturalne oleje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
.jagódka zapytałam bo dotarłam do tej strony https://materialki.pl i zastanawiam się ostatecznie czy jakość jest dobra. Niestety w tym sklepie nie mają ociepliny a chciałabym wszystko kupić w jednym miejscu.
Co do kosmetyków to ja używałam ostatnio nivea + oliwka a teraz zastanawiałam się właśnie nad oliatum. Do pupci profilaktycznie nic nie potrzeba ewentualnie bepanten/ alantan

Nivea ma paskudny skład. Poczytajcie na blogu "Srokao"

Jeszcze zamawiałam z Makalele dresówkę, bardzo fajna przyszła i bardzo szybko, także polecam

Ja wczoraj też zrobiłam listę co mi jeszcze brakuje i dosyć sporo tego. Siostra mi poleciła oliwke Oilan. Używa teraz dla swojego miesięczniaka. Bez zapachu, położne też ją polecają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Położne polecają, bo mają z tego profity. Wiesz, że to dermokosmetyk na bazie ropy naftowej...? Naprawę warto poczytać dziewczyny co się wciera w delikatną i bardzo cienką skórę noworodka..
Dobre składy mają też kosmetyki WELEDY (polecam krem nagietkowy na zimno do buzi, jest rewelacyjny) i BABYDREAM z rossmanna

reklama
Cześć dziewczyny! Cały czas tu do Was zaglądam, ale mało co pisze. U nas w sumie dobrze, przeszliśmy jelitówke po tygodniu bóle żołądka z połączeniem bóli pleców to było coś strasznego :( a wszystko przez jajecznice na śniadanie... na szczęście nie trwało to zbyt długo.
Mały siedzi sobie głową do góry i doszłam do wniosku, że jest leniuszkiem bo owszem obraca się, wypina czasem kopnie, ale bez fajerwerków. Może się jeszcze rozkręci bo w zasadzie to nie wiem jak to powinno wyglądać. Póki co to wszystko dobrze brzuch od czasu do czasu twardnieje, sił mało to i więcej odpoczywamy [emoji4]
Co do wyprawki zostały nam kosmetyki i oczywiście też nie wiem co kupić. Tu w Nl nie ma tego co jest (np. Hippa) w Polsce, ale może rozejrze się w Niemczech i tam coś znajdę odpowiedniego.
Zaplanowałam sobie pranie na grudzień tak żeby na święta już wszystko było gotowe.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry