reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny A powiedzcie... kiedy pakujecie torby do szpitala ? Bo czytam wiele forum i większość mamus już w 30tc się pakuje

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Nie prędzej niż po Nowym Roku, nie widzę potrzeby wcześniej. Po Nowym Roku zacznę też przegląd ciuszków po synach, pranie, dokupie to co będzie brakowało.
Pod koniec roku muszę jedynie zamowic wózek, bo na mój kolor czeka się ok. 6 tygodni

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Monsku, prawda? Tak nam się wydaje, że jeszcze tyle czasu, a naprawdę nasz miesiąc zaczyna się za 3 miesiące, przy czym część z nas będzie w terminie za 2,5 miesiąca.
U mnie leje, nie chce mi sie wychodzić z łóżka, dzieci poszły do babci. Wiktor ma poranną gimnastykę;) planuję dziś ugotować obiad i uszyć Klaudii spódniczke, plus ochraniacz podgonic trochę

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie tak sobie dzis rozmyslalm rano, ze za niedlugo zaczna sie przygotowania do swiat i jak listopad minie to juz szybko poleci, a po Nowym Roku to juz bedziemy na wylocie.. Ja ciagle milion spraw na dzien zalatwiam i tak mysle, ze po urodzeniu to czas mi sie skurczy a spraw przybedzie tzn tych co zostawilam na "po ciazy".. czasami mnie to troche przeraza, ale wiem , ze grunt to dobra organizacja :)

U mnie jeszcze 14 tygodni wiec juz wiele więcej niż połowa za mna :)
Nie mogę się doczekac. Ja wszelkie zakupy tez zostawię sobie może na grudzien/styczen. Teraz nie chce mi się o tym myslec. Mam dość zakupów dla Jaska i Zosi zwłaszcza te cholerne zimowe buty. Zmierzylismy go wczoraj. Od lipca urosl 2 cm, przytul 1 kg a stopa poszła o ponad 3 rozmiary. Chyba będzie rósł jak tatus, do 13 rz. prawie 180cm.

Kasia.zosia przecież to norma u takich dzieci, że rosną skokowo i to pewnie w nocy, żebyśmy nie zauważyły;) Ja ostatnio zebrałam kolejne pudło ubrań po Klaudii, chyba zacznę to wystawiać po 1zł na allegro i niech idzie za ile się da, bo mam tego wszystkiego za dużo, a chłopcy w tym chodzić nie będą.
Jednak wyszłam z łóżka;) Nawet śniadanie zrobiłam i posprzątałam po śniadaniu. Dziś powinien do nie dojechać fotelik i kremik do buzi na zimę, ciekawe czy nam ten fotelik będzie pasować.. Pomierzymy kąty jak będzie źle, to odeślę najwyżej - i tak dostarczają mi go za darmo

Czesc Dziewczyny :) Wracam do żywych po przeprowadzce, przeniesieni już jesteśmy, poukładane wszystko.. szczęśliwi :) Macie racje, że po listopadzie czas zleci.. święta..nowy rok i siup tylko patrzeć jak nasze dzidziusie będą na świecie :) ja w listopadzie daje sobie na luz ale w grudniu ruszam z wyprawką, torbą i innymi gadzetami.
Ja niestety mam złe wyniki moczu, zaczęło tez mnie szczypać delikatnie podczas sikania i czuję dyskomfort jak cholera tam na dole.. czyli coś jest na rzeczy :( wizyta dopiero 9.11 więc zadzwonię dziś do gina sam mi tak kazał ale krępuję się jak cholera... jak nie grzyb to jakieś zapalenie.. są na tym świecie jakies pacjentki bezproblemowe bo ja się czuję beznadziejnie jak coś mi dolega jakby to moja wina była. :(
Dobrego dnia Laseczki :)

reklama
Turlu turlu nie ma pacjętek bezproblemowy są tylko takie, które mało się przejmują swoją ciążą. Mi do porodu w obliczony terminie zostało 93 dni a tak naprawdę to można rodzić już dwa tygodnie przed czyli 79 tak naprawdę to niezbyt dużo licząc święta. Teraz wszystkich świętych, potem moje urodziny , po urodzinach już przygotowania do świąt i sylwestra a później już zostaną mi 2 tygodnie bo na 38 tydzień chcę mię już wszystko gotowe. Czasu mało a tu jeszcze tyle do pracy. Został mi do odgruzowania i pomalowania najmniejszy pokoik. Tam będzie najgorzej bo podczas remontu tam było wszystko przenoszone jest tam ogrom rzeczy do wyrzucenia i chciałam tam jeszcze półki zamontować, kartony do przechowywania kupić, pomalować. No i jeszcze zostało tyle do zrobienia w dużym pokoju a chcę zdążyć przed porodem. Ciuszki dla małej mam już wstępnie poprane, muszę tylko wyprać jeszcze raz w proszku dla dzieci co już powolutku robię. Mam już przygotowaną komodę dla małej więc nie mam problemu ze składowaniem

Do góry