reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Klauduśka oczywiście że się da tylko to wszystko zależy też od dziecka, kondycji mamy i położnej. Znam osoby które dały radę bez nacięcia i nie pękła ( tylko nie przy 1 porodzie) i znam kobiety bez nacięcia z lekkimi otarciami i pęknięciami. U mnie nie dało rady i mimo nacięcia popękałam .

reklama
Uffff przebrnelam przez najgorszy etap pracy. Jeden panel z trzech gotowy. Na drugim zdjęciu "zawiązany na barierce łóżeczka"
1477922896-1d1mld.jpeg
1477922905-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jestem zła. Dziś miał dojechać fotelik dostałam smsa, że kurier będzie między 12 a 13. No ok i tak cały dzień siedziałam w domu. Jest prawie 16, kuriera nie ma. Weszłam na śledzenie przesyłki, a ten debil zostawił ją u sąsiadów, którzy chyba wyjechali na święta, bo widziałam jak odjeżdżają swoim wielkim samochodem:O No wściekła jestem! Cholera wie kiedy sąsiedzi wrócą, a ja muszę przymierzyć fotelik i zadecydować czy go odesłać czy zostawić..

Klauduśka oczywiście że się da tylko to wszystko zależy też od dziecka, kondycji mamy i położnej. Znam osoby które dały radę bez nacięcia i nie pękła ( tylko nie przy 1 porodzie) i znam kobiety bez nacięcia z lekkimi otarciami i pęknięciami. U mnie nie dało rady i mimo nacięcia popękałam .
Ja myślę że do końca nie da się przygotować żeby na 100% tego uniknac ale trzeba probowac. Po pierwsze nawet robienie cwiczen może nic nie dać jeśli inne naturalne czynniki (np. genetyka) powodują że mięśnie nie są dość elastyczne. Po drugie jest duzo czynników zmiennych na które nie mamy już w ogóle wplywu: wielkość dziecka, ewentualne komplikacje przy porodzie, polozna, lekarz. Ale polecam probowac dogadać sie z położna ze nie będzie nacinac. Ja jestem po nacinaniu przy pierwszym a potem po peknieciu przy drugim. I zdecydowanie wolałabym wybrać pekniecie. Rzadko się pęka na tyle żeby nacinanie było lepsza opcja. Pęknięcia nawet nie za bardzo poczulam, i goilo się blyskawicznie, szycia było o wiele mniej, pękłam w ogóle w zupełnie innym miejscu niż wcześniej było naciecie. Ale żeby też tak nie straszyć u mnie naciecie mimo że goilo się dłużej to ból był znosny, trochę męczący ale nie straszny i nie ograniczał mnie przy zajmowaniu się synem.
Rozmaryn nie pamiętam czy juz pisałas czy będzie ponownie rodzic w tym samym szpitalu?

Ostatnia edycja:
Cześć Wam,
też muszę poszukać fotelika jakiegoś. pewnie maxi cosi albo cybex. jeszcze sprawdzę na foteliki.info.
widzę, że niektórzy też już zaczynają prać rzeczy dla maluchów. Ja od jutra zaczynam prasować bo spędzamy ten dzień w domu, we trójkę. Co do nowych rzeczy - uczulam, że one przede wszystkim powinny być porządnie wyprane i wiem co mówię. Ja piorę wszystkie nowe rzeczy zanim założy je moje dziecko, ja czy mój mąż.
Na szczęście też zaliczam się do grupy "bezproblemowych", książkowych ciąż, bez grzybków, nudnosci, wymiotów, skurczy, twardnień itd. po prostu nie mam okresu i rośnie mi brzuch :) Wam też tego życzę.
Zamówiłam pierwsze płytki, trochę na własne ryzyko bo nie widziałam ich na żywo, spodobały mi się w internecie. W dodatku są 6-kątne. no cóż, do odważnych świat należy :)
pogoda nie sprzyja, zapowiadają pierwsze ataki zimna (pierwsze przymrozki w dzień) ale życzę Wam dużo ciepła.
klauduśka - gratulacje, fajne uczucie mieć taki spokój w głowie, co? :)

Ale jestem zła. Dziś miał dojechać fotelik dostałam smsa, że kurier będzie między 12 a 13. No ok i tak cały dzień siedziałam w domu. Jest prawie 16, kuriera nie ma. Weszłam na śledzenie przesyłki, a ten debil zostawił ją u sąsiadów, którzy chyba wyjechali na święta, bo widziałam jak odjeżdżają swoim wielkim samochodem:O No wściekła jestem! Cholera wie kiedy sąsiedzi wrócą, a ja muszę przymierzyć fotelik i zadecydować czy go odesłać czy zostawić..
A u mnie nie wiem co się ostatnio porobiło a DHL juz mi nie wnosi paczek na górę tylko czekają na dole.
Ile masz czasu na ewentualne odeslanie?

Cześć Wam,
też muszę poszukać fotelika jakiegoś. pewnie maxi cosi albo cybex. jeszcze sprawdzę na foteliki.info.
widzę, że niektórzy też już zaczynają prać rzeczy dla maluchów. Ja od jutra zaczynam prasować bo spędzamy ten dzień w domu, we trójkę. Co do nowych rzeczy - uczulam, że one przede wszystkim powinny być porządnie wyprane i wiem co mówię. Ja piorę wszystkie nowe rzeczy zanim założy je moje dziecko, ja czy mój mąż.
Na szczęście też zaliczam się do grupy "bezproblemowych", książkowych ciąż, bez grzybków, nudnosci, wymiotów, skurczy, twardnień itd. po prostu nie mam okresu i rośnie mi brzuch :) Wam też tego życzę.
Zamówiłam pierwsze płytki, trochę na własne ryzyko bo nie widziałam ich na żywo, spodobały mi się w internecie. W dodatku są 6-kątne. no cóż, do odważnych świat należy :)
pogoda nie sprzyja, zapowiadają pierwsze ataki zimna (pierwsze przymrozki w dzień) ale życzę Wam dużo ciepła.
klauduśka - gratulacje, fajne uczucie mieć taki spokój w głowie, co? :)
Ja tylko wtrace odnośnie fotelikow: maxi cosi są mniej "wygiete" od cybexow, tzn dziecko leży bardziej plasko. Dla nas ważna sprawa bo jeździmy z dziecmi do Polski.

Kasia.zosia pewnie tyle co rękojmia, ale jutro akurat można by było przymierzyć do obu samochodów we wszystkich konfiguracjach, bo jest święto i wszyscy jesteśmy w domu.. W ogóle co to za zwyczaje zostawiać paczkę u sąsiadów skoro jestem w domu? Paranoja..

Kasia.zosia będę rodziła w tym samym szpitalu co ostatnio tylko że teraz to jest po remoncie i warunki są zupełnie inne i na szczęście nie trafię na tą położną co ostatnio bo ona wtedy była z innego miasta na zastępstwie.

reklama
Kasia.zosia pewnie tyle co rękojmia, ale jutro akurat można by było przymierzyć do obu samochodów we wszystkich konfiguracjach, bo jest święto i wszyscy jesteśmy w domu.. W ogóle co to za zwyczaje zostawiać paczkę u sąsiadów skoro jestem w domu? Paranoja..
U nas DHL zostawia tylko jeśli na skrzynce mam kartkę żeby zostawili ale oczywiście jak mnie w domu nie ma a ze z reguły zawsze jestem to ja sąsiadom odbieram. No ale bez przesady, nie dziwie się ze się wsciekasz.

Do góry