reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie podobnie z ruchami jak u Was. Wczoraj np. Malutka byla bardzo aktywna, wiercila sie, krecila, kopala mocno. I dzis od rana podobnie. Ale wczesniej miala dni lenia i czasem tylko posmyrala, wieczorem lekkie kopniaczki i koniec

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My wczoraj zakupilismy uzywany przewijak z wanienka za grosze. Poprzedni sie rozwalil, a ten wyglada na mocniejszy. W sumie jedyne co jeszcze zakupie to smoczek i kilka tetrowych pieluch. Czaje na uzwyana mate do zabawy ale z tym nie ma pospiechu. Z doswiadczenia wiem, ze jak sie czegos szuka na luzie to jest, a potem jak juz naprawde musi sie kupic to nie ma.
Poza tym "po staremu", moj dzidziol w sumie raczej ruchliwych jest

Widze, ze zmeczenie zaczyna nam sie dawwac we znaki, w sumie juz niedlugo i zacznie 3 trymestr! Ale ten czas leci..

Cześć Dziewczyny, ja też już po 7 wstałam bo rano nie bolą mnie plecy więc mogę więcej zrobić.
Poza tym w weekend mam zjazd, zaczynam drugi semestr studiów podyplomowych i "trenuję" wstawanie hi hi bo od kiedy jestem na zwolnieniu to sobię leniuchuję w łóżku do 9..;)
Dzisiaj mam wizytę połówkową i oczywiście miliony pytań do lekarza, bo ten tydzień obfitował w bóle różnego rodzaju, że już zgłupiałam, które są normalne i gdyby nie ta wizyta dzisiejsza myślę, że w pt bym na IP śmigała..
Pewnie przed wizytą jeszcze zajrzę ;)
Ellie, dywan jest piękny, wspaniale pasuje do ścian, takie eleganckie wnętrze się zrobiło:)
kasia.zosia - trufle czekoladowe, o mój boże idealne by były na moje dzisiejsze śniadanie, podane przez mężusia do łózka:D
jagódka-jak szybciutko kurs Ci minął, ale widzę, że nie próżnowałaś:)
Airfix - jak Twoje plecy, żyjesz? wiem co czujesz. Pytałaś lekarza jak jeszcze można sobie ulżyć?

co do jedzenia mi aptety osłabł, ale żałuję że nie mam wagi w domu, raz na tydzień bym się chciała skontrolować, wizyta raz na 3 tygodnie wtedy się ważę ale to za rzadko.
Jeden raz pofolgowałam sobie i było 3kg + w 3 tygodnie!

Dobrego dnia Laseczki!

Yh..no ja teraz 2kg w miesiąc, też sporo, ale co ja zrobię;) Dobrze, że już tylko 4 miesiące;)
Turluturlu co studiujesz?
Trufle czekoladowe..mmm... 2kg w miesiąc, 2kg w miesiąc... 2kg w miesiąc:p ;D
Spadam do labu i na kurs:)

kasia.zosia mój też ciągle siedzi na xboxie i tylko lata po nowe gry do sklepu :) ale mówię mu, że ma korzystać, bo po porodzie już sobie tak spokojnie nie pogra :p
jagódka a ja 2 kg w 2 tygodnie :( wróciło moje uzależnienie od słodyczy sprzed ciąży.. musze ze sobą powalczyć bo do porodu się nie uniosę

Elllie Piękny dywanik[emoji7] Ja też miałam kilka takich cudownych dni ze aż się dziwilam ze przeszły bóle i wszystko i funkcjonuje jakos:) no to się ta rwa kulszowa przyplatala. Wczoraj też miałam wieczorem/w nocy bóle jakby w spojeniu,w szyjce ale to chyba z nerwów trochę,bo auto się nam popsulo,a ja od razu czarne scenariusze ze co zrobimy jak będę się źle czuć.Sprawdziłam czy nie ma plamienia,dałam Luteine i grzecznie czekałam aż przejdzie;)

Turluturlu Ja wstałam dziś wcześniej synka do szkoly zaprowadzić, nawet ok było uff czułam po drodze kilka momentów ze ten ból zaraz się zacznie ale doszłam do domu. Włożyłam kurtkę zimową dłuższą żeby noga i tyłek nie zmarzl. Potem przyprowadze synka i będę grzać znów bok od kaloryfera;) chyba to pomaga. No i leżenie,to najbardziej - z nogami wyżej.

Ellie bardzo fajny dywan:)

Mój maluszek też ostatnio bardziej aktywny, zwłaszcza w nocy, w dzień z ruchami u niego różnie czasami czuję go co chwilę, a czasami przez kilka godz wcale

Mnie również męczą ostatnio bóle, niestety spojenie nie wytrzymuje, w zaleceniach dostałam oszczędny tryb życia, dużo leżenia i zero dźwigania, tylko jak to zrobić z roczniakiem w domu...

Oj u mnie też waga ostatnio w górę leci jak szalona, ale nie ma co się dziwić jak mnie tak do słodkiego ciągnie

Kciuki za dzisiaj wizytujące:) dajcie znać po wizytach

.jagódka - 2 kg w msc to dużo? a ja to u siebie jako normę traktowałam do tej pory:D
Dziewczyny, stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie tylko połówkowym ale też tymi bólami w pochwie, mam je od czwartku, uczucie rozrywania rozpierania w środku i potworne kłucie :(
Jak lekarz mi powie, że macica się rozciąga to nie wiem co zrobię, słysze to od poczatku ciąży.

reklama
Do góry