reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
No to jestem po połówkowym i będzie córka! Od godziny ryczę ze szczęścia i nie mogę się opanowac! Całą rodzinę już obdzwoniłam :) mam jednak wrażenie że tylko kobieta w ciąży jest w stanie zrozumieć tę radość. I oczywiście wszystko pomierzone i zdrowe dziecię jest :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje córeczki. Macie juz imię wybrane ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

maryliese gratulacje :) mi dzisiaj ginekolog potwierdziła syna a nawet zrobiła zdjęcie jego wyposazenia :)
z dzidzią ok, ostatnio miał większy żołądek i dziś też ale że ziewał w trakcie badania i ostatnio i dziś to stwierdziła że po prostu napił się wód :)
a co do badań to ja co wizytę mam badanie i usg

Badanie palpacyjne jest ważne, na usg nie oceni się miękkości macicy ani szyjki (długość już tak) i słusznie jeśli lekarz robi przy każdej wizycie kontrolnej.

Ja dziś po połówkowym. 390g akrobaty - na początku złożony na pół w skłonie, stopy zarzucone na głowę ;) Rozwija się książkowo, wszystkie organy na swoim miejscu, pracują prawidłowo :)

Cały dzień jestem w locie, teraz na warsztatach "Mamo to ja".

Kochane, ja już po połówkowym.
Zaraz Was podczytam i nadrobię.
Wszystko z Małą ok., uff.
Nie będę się rozpisywać ile waży ile co, kamień z serca.
Wspomniałam o kłuciach w pochwie o bólach pleców itp.
Od razu na fotel i mierzenie szyjki itp. Na szczęście wszystko ok.
Ale dostałam taki...ekhm opieprz... że się przeforosowałam, że kłująca szyjka świadczy często o przedwczesnym porodzie. Przyznałam się, że w czw. dźwigałam, sprzatałam jak szalona na co lekarz powiedział że macica to mądry mięsień i zapytał czy mam ochotę go widzieć w szpitalu aż do terminu, leżeć i żeby mąż mi torbę pakował?
Oprzytomniałam trochę, muszę przestać być zosią samosią, pozwalać sobie pomóc..
Dobrej nocy i zabieram się za za forumowe zaległości ;-)

maryliese-gratuluję !!!
wszystkozajęte-Tobie też gratuluję, że wszystko ok!:)
ps. Densik-myślimy o Tobie i zaciskamy kciuki!!!
.jagódka - nie dopisałam ostatnio, mam jeszcze 2 semestry studiów z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej. Bo mam skończoną zwykłą pedagogikę podyplomówkę i h.sztuki i chciałam sobie "dorobić", żeby jakoś w życiu sobie poradzić:)
A na co dzień jestem panią od plastyki i techniki:D

Turluturlu to słusznie lekarz zmył Ci głowę.
U mnie szyjka 34mm ufff.. "Macice to ja miększe widywałem, niech pani więcej leży" yhy...jutro idę jeszcze na kurs bo dziś nie skończyłam tej kiecki, dopłacę dokończę, ale pojutrze już wrzucam lżejszy bieg. Co do badań, to u mnie zazwyczaj szybkie usg, jak mam potrzebę to i fotel, tak się złożyło, że teraz już na fotelu co wizyta, mierzy mi ph, sprawdza szyjkę i macicę i czy nie ma infekcji. Wizyty już teraz mam mieć co 3 tygodnie, na następną morfo, mocz i glukoza;( Z Wiktorem wszystko ok. Z rozpędu zapomniałam zapłacić za wizytę:p Gin stwierdził, że waga sumarycznie bardzo w porządku, mogę jeść dalej;)
Dziewczyny wizytujące dziś, cieszę się, że u Was ok!

reklama
Turluturlu, maryliese, super_mysz gratuluję!
Jagodka dla mnoe dwa kilo to sa grosze :D ja juz mam 8 na plusie. Wczoraj sprawdzałam to jakoś 116 dni do końca wiec juz całkiem calkiem. Przyjaciółka rodzi synka w listopadzie, w grudniu święta zleci błyskawicznie :) a jak u was z prezentami na swieta? Jak kupujecie? Dzieciom tylko czy dorosłym tez? Symbolicznie czy skladkowo?

Do góry