reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

.jagódka - 2 kg w msc to dużo? a ja to u siebie jako normę traktowałam do tej pory:D
Dziewczyny, stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie tylko połówkowym ale też tymi bólami w pochwie, mam je od czwartku, uczucie rozrywania rozpierania w środku i potworne kłucie :(
Jak lekarz mi powie, że macica się rozciąga to nie wiem co zrobię, słysze to od poczatku ciąży.

a masz możliwość skonsultowania tego u innego lekarza? ja rozumiem, że większość bóli jest normalna, ale tłumaczenie wszystkiego rozciąganiem macicy to chyba pójście na łatwiznę. Daj znać co Ci lekarz powie

reklama
densik - powodzenia! będzie dobrze :)
natka.polka - mam nadzieję, że uratują palec
Grabcia-zazdroszczę przeprowadzki, chciałabym być na tym etapie...
Ellie-piekny dywan, jak go zobaczyłam to miałam ochotę się na nim położyć :)

co do ruchów...też jestem teraz w fazie szaleństwa i niepokoju bo od wczoraj moje dziecię się strasznie rozleniwiło i tylko czasem muśnie. pół nocy nie spałam bo próbowałam ją zaktywizować ale efekt średni. wizyta w piątek. czuję ją więc nie sieję paniki tylko to nie to co było do tej pory.
też mam takie uczucie kłucia. zapytam w piątek o to.
mój chleb wyszedł ...straszny :) przez tę cebulkę był spalony dookoła a w środku zakalcowaty i słabo wyrósł. zacznę chyba od jakiegoś podstawowego przepisu.

La_nina to moj ulubiony przepis tylko ja dodaje sol bo lubie :) Link do: Pan toscano, czyli rasowy chleb toskański
Moj maluszek szaleje jak ja nic nie robie a jak jestem zajeta caly dzien to prawie w ogole go nie czuje...
Joanna 4258 - nie wyobrazam sobie odpoczywac z rocznym maluszkiem :) w piatek bylam 3 h z rocznym chlopcem to ledwo chodzilam caly czas musialam sie schylac bo raczkuje i chodzi tam gdzie nie moze ... Ciezko bylo :)
A jak u was z wizytami ? Macie badania ginekologiczne za kazdym razem ? Ja mialam tylko na pierwszej wizycie i usg w szpitalu na polowkowym ginekologiczne bo mam nisko lozysko .. A tak to w ogole nie mam badan .. Na wizycie pyta sie gin czy dobrze sie czuje i sluchamy bicia serduszka ..

Turluturlu- ja mówiłam o tych bólach mojemu lekarzowi i mówił ze normalne ale sprawdził mi szyjkę, w razie co,wiec postaraj się żeby Tobie sprawdził szyjkę tez, bo wiesz może bolec jakby z niczego bo sie rozciaga a może zwiastowac z ta szyjka

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie123 Ja się właśnie dziś zastanawiałam czy lekarz musi badać ginekologicznie co wizytę. Mnie mój badał już 6 razy...6usg u niego + 2 w klinice. Ale nie lubię tych badań szyjki i czegoś tam jeszcze,niby delikatny jest ale nie lubię grzebania hehe

U mnie były w sumie 3 badania gin. Na pierwszej wizycie, potem jak miałam grzybice i ostatnio jak się martwiłam o szyjkę wlasnie. A tak to na każdej wizycie mam usg.

Ellie-dzięki za przepis, na pewno spróbuję :)

ja ostatnio przytyłam ponad 20kg, teraz +2kg ale to takie ważenie na siłę, położna chciała mi odjąć 0,5kg za ubrania ale zostawiła żeby lekarz się nie czepiał :)
ja chodzę do dwóch lekarzy - jednego na NFZ -wiadomo-badania, chociaż mam pakiet w medicover ale tego z NFZ mam na swojej ulicy i nie muszę nigdzie jeździć a do drugiego lekarza chodzę takiego "prawdziwego", prywatnie :) prowadził moją pierwszą ciążę, ma moje ogromne zaufanie i jest cenionym specjalistą. ten na NFZ na każdej wizycie mierzy mi szyjkę przez usg dowcipne, bada "ręcznie", rozmawia, pyta i daje skierowania. A ten "prawdziwy" robi usg na każdej wizycie i sprawdza co tam u dzidziusia, bada mnie na fotelu, rozmawia, wypytuje...
ostatnio miałam szyjkę 35mm, nie wiem czy to mało czy dużo, mówi że ok.

la_nina no już nie mieliśmy na co czekać bo dom piętrowy więc mamy co robić a jak skończymy domek to znaczna się zakupy dla maluszka
Jeśli chodzi o wagę to dla mnie 2kg to marzenie przytyć... ostatnio w ciągu miesiąca przytyłam aż 500g.do wagi sprzed ciąży jeszcze mi 1,5kg brakuje. Teraz liczę że więcej bo już trochę na siłę wpycham żeby dla maluszka było lepiej

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ellie123 Ja się właśnie dziś zastanawiałam czy lekarz musi badać ginekologicznie co wizytę. Mnie mój badał już 6 razy...6usg u niego + 2 w klinice. Ale nie lubię tych badań szyjki i czegoś tam jeszcze,niby delikatny jest ale nie lubię grzebania hehe

Raczej nie musi ;) mnie ostatnio pytał czy coś mnie niepokoi i czy chce żeby mnie zbadał, uznałam, że raczej nie ma takiej potrzeby więc zrobil tylko usg ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry