reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

.jagódka - 2 kg w msc to dużo? a ja to u siebie jako normę traktowałam do tej pory:D
Dziewczyny, stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie tylko połówkowym ale też tymi bólami w pochwie, mam je od czwartku, uczucie rozrywania rozpierania w środku i potworne kłucie :(
Jak lekarz mi powie, że macica się rozciąga to nie wiem co zrobię, słysze to od poczatku ciąży.

a masz możliwość skonsultowania tego u innego lekarza? ja rozumiem, że większość bóli jest normalna, ale tłumaczenie wszystkiego rozciąganiem macicy to chyba pójście na łatwiznę. Daj znać co Ci lekarz powie

reklama
densik - powodzenia! będzie dobrze :)
natka.polka - mam nadzieję, że uratują palec
Grabcia-zazdroszczę przeprowadzki, chciałabym być na tym etapie...
Ellie-piekny dywan, jak go zobaczyłam to miałam ochotę się na nim położyć :)

co do ruchów...też jestem teraz w fazie szaleństwa i niepokoju bo od wczoraj moje dziecię się strasznie rozleniwiło i tylko czasem muśnie. pół nocy nie spałam bo próbowałam ją zaktywizować ale efekt średni. wizyta w piątek. czuję ją więc nie sieję paniki tylko to nie to co było do tej pory.
też mam takie uczucie kłucia. zapytam w piątek o to.
mój chleb wyszedł ...straszny :) przez tę cebulkę był spalony dookoła a w środku zakalcowaty i słabo wyrósł. zacznę chyba od jakiegoś podstawowego przepisu.

La_nina to moj ulubiony przepis tylko ja dodaje sol bo lubie :) Link do: Pan toscano, czyli rasowy chleb toskański
Moj maluszek szaleje jak ja nic nie robie a jak jestem zajeta caly dzien to prawie w ogole go nie czuje...
Joanna 4258 - nie wyobrazam sobie odpoczywac z rocznym maluszkiem :) w piatek bylam 3 h z rocznym chlopcem to ledwo chodzilam caly czas musialam sie schylac bo raczkuje i chodzi tam gdzie nie moze ... Ciezko bylo :)
A jak u was z wizytami ? Macie badania ginekologiczne za kazdym razem ? Ja mialam tylko na pierwszej wizycie i usg w szpitalu na polowkowym ginekologiczne bo mam nisko lozysko .. A tak to w ogole nie mam badan .. Na wizycie pyta sie gin czy dobrze sie czuje i sluchamy bicia serduszka ..

Turluturlu- ja mówiłam o tych bólach mojemu lekarzowi i mówił ze normalne ale sprawdził mi szyjkę, w razie co,wiec postaraj się żeby Tobie sprawdził szyjkę tez, bo wiesz może bolec jakby z niczego bo sie rozciaga a może zwiastowac z ta szyjka

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie123 Ja się właśnie dziś zastanawiałam czy lekarz musi badać ginekologicznie co wizytę. Mnie mój badał już 6 razy...6usg u niego + 2 w klinice. Ale nie lubię tych badań szyjki i czegoś tam jeszcze,niby delikatny jest ale nie lubię grzebania hehe

U mnie były w sumie 3 badania gin. Na pierwszej wizycie, potem jak miałam grzybice i ostatnio jak się martwiłam o szyjkę wlasnie. A tak to na każdej wizycie mam usg.

Ellie-dzięki za przepis, na pewno spróbuję :)

ja ostatnio przytyłam ponad 20kg, teraz +2kg ale to takie ważenie na siłę, położna chciała mi odjąć 0,5kg za ubrania ale zostawiła żeby lekarz się nie czepiał :)
ja chodzę do dwóch lekarzy - jednego na NFZ -wiadomo-badania, chociaż mam pakiet w medicover ale tego z NFZ mam na swojej ulicy i nie muszę nigdzie jeździć a do drugiego lekarza chodzę takiego "prawdziwego", prywatnie :) prowadził moją pierwszą ciążę, ma moje ogromne zaufanie i jest cenionym specjalistą. ten na NFZ na każdej wizycie mierzy mi szyjkę przez usg dowcipne, bada "ręcznie", rozmawia, pyta i daje skierowania. A ten "prawdziwy" robi usg na każdej wizycie i sprawdza co tam u dzidziusia, bada mnie na fotelu, rozmawia, wypytuje...
ostatnio miałam szyjkę 35mm, nie wiem czy to mało czy dużo, mówi że ok.

la_nina no już nie mieliśmy na co czekać bo dom piętrowy więc mamy co robić a jak skończymy domek to znaczna się zakupy dla maluszka
Jeśli chodzi o wagę to dla mnie 2kg to marzenie przytyć... ostatnio w ciągu miesiąca przytyłam aż 500g.do wagi sprzed ciąży jeszcze mi 1,5kg brakuje. Teraz liczę że więcej bo już trochę na siłę wpycham żeby dla maluszka było lepiej

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ellie123 Ja się właśnie dziś zastanawiałam czy lekarz musi badać ginekologicznie co wizytę. Mnie mój badał już 6 razy...6usg u niego + 2 w klinice. Ale nie lubię tych badań szyjki i czegoś tam jeszcze,niby delikatny jest ale nie lubię grzebania hehe

Raczej nie musi ;) mnie ostatnio pytał czy coś mnie niepokoi i czy chce żeby mnie zbadał, uznałam, że raczej nie ma takiej potrzeby więc zrobil tylko usg ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry