reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka ja właściwie to marze tylko o tym żeby leżeć i spać ale się nie da :( wybaczcie nie będę dziś zaglądać bo mam strasznie zły humor. Taki beczaco-wściekły :(

reklama
Ja też mam średni nastrój, ta pogoda brrr....
Do tego mam straszne bóle brzucha od rana. Takie kłujące, ale nie w dole brzucha tylko na górze, w okolicy żołądka i żebra mnie napierdzielają oraz plecy... Straszne to jest nigdy tak nie miałam. Mała fika jak szalona co potęguje dyskomfort. Zażyłam no-spę i zobaczymy :(
.jagódka ja to też do 33 tc chce mieć wszystko gotowe. Albo gdzieś do 33-34.
Oby wszystko było ok i żeby każda z nas dotrwała!

Ja po wizycie. Mimo moich boli to nic się nie zmienilo od zeszłego miesiaca- nadal mam 1,5/1/0 czyli 1,5 to chyba dl. szyjki, 1cm rozwarcia zewnętrznego i 0 wewnętrznego- no jakos tak. mam brac luteinę, nospe i się oszczedzac.
Airfix ja mam dzisiaj 22tyg i 5 dzień a moja panna już wazy 600g a kosc udowa to lekarz wogole już ocenil na 25 tydzień. no ale ja niestety duże dzieci rodze- moi chłopcy w 38 tyg urodzeni z waga około 3700-3800, a ja sama już prawie 7kg na plus:(

1476273488361.jpg
Moja upośledzona krzywa sowa;)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476273488361.jpg
    1476273488361.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 357
Martii- witaj, gratulacje licznej gromadki i oby dziewczynka została dziewczynka :), u mojego kuzyna tez tak było mieli syna a później ze niby córka i ona to samo ze póki nie będzie trzymać w ręku to nie uwierzy [emoji23] - lekarz miał rację wyszła dziewczynka ;)

Kasia.zosia- to tez się musisz oszczędzać i pilnować , a wcześniej miałaś wcześniej poród czy o terminie ?

Turluturlu - skoro podoba Ci się Rozalia nazwij Rozalia, przecież dziecko wiecznie malutkie nie będzie .. mała Rozalka, a duża Rozalia :) - tez mam to imię na liście ale nie liczę na córkę , hehe - a w sumie z moim nie możemy dojść do porozumienia z imionami dwa różne światy hehe no ale jego zdanie musze brać pod uwagę jako ojca hahha :D - musze się modlić żebyśmy doszli do jakiegoś porozumienia [emoji23],

Agatucca- to tak się nie podobało rodzinie imię ze nie dałaś drugiego żeby nie wołali
Po drugim ? O masakra

Asia- gratulacje - kiedy macie ślub :)? My planujemy może lipiec , ale boję się że będę gruba jeszcze w lipcu, ja bobasa będę ubierać w body pajacyk, i na to kombinezon i tyle, może już w marcu będzie cieplej :)

Elenna- a wam wymówili mieszkanie z jakiegoś powodu czy co ? No to powodzenia w urządzaniu, dacie rade :) , gratuluję dziewczynki !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Po prostu zostaliśmy przez właścicieli poinformowani, że mają plany co do mieszkania i chcą żebyśmy się wyprowadzili do końca miesiąca, no ze wzgledu na moja ciaze i male dziecko to najpóźniej do Bożego Narodzenia.
Może to i dobrze, bo jest tyle biegania i ogarniania i dogadać się co do szczegółów ciężko, bo mamy z M odmienne wizje na zagospodarowanie przestrzeni, że nie wiem czy bym na to miała siłę w 8 miesiącu:)

KASIA.ZOSIA mi poprzednio czop odszedł w 38 tc. O porodzie ani widu ani słychu. Moja znajoma ponad tydzień chodziła z rozwarciem 6 cm i w końcu poród jej wywoływali. Widać taka czasem uroda kobiety.

Mi się w ciąży z córką też szyjka zaczęła skracać. Twardniał mi wtedy brzuch i ciągnęło/ bolało w okolicach szyjki. Mi pomogło oszczędzanie i luteina. No i załatwienie stresujących spraw, bo to chyba to było wtedy przyczyną.

Co do imion to my z M chcieliśmy Anastazje, a córcia na siostrę woła Julia. Nie połącze bo mam dość długie nazwisko i weź wypełniaj potem taka litanie w rubryczkach urzedowych; ) no i mamy zagwozdke :p

Elena dokładnie, lepiej teraz niż w 8 miesiącu [emoji6] powodzenia [emoji5]
Czy u Was też tak paskudnie za oknem?

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
24tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

Elena dokładnie, lepiej teraz niż w 8 miesiącu [emoji6] powodzenia [emoji5]
Czy u Was też tak paskudnie za oknem?

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
24tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

Paskudnie i humor do bani.. i tak od dluzszego czasu, co rano budze sie z bolem glowy, zapchanym nosem i zmeczona (jak nie ja)..

Densik - jak tam sytuacja?

reklama
Do góry