reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dzień dobry, U mnie chyba wreszcie nie pada, a lało non-stop kilka dni, brrr.. zaraz zwlekam się z wyrka i trzeba się ogarnąć, Klaudie do szkoły odstawić i na kurs jechać.
Wieczorem brzuch mi się stawiał, dziś już mięciutki. Moje dziecko zdobyło nową umiejętnośc -wali tak, że widać gołym okiem jak brzuch skacze. W ogóle wczoraj wieczorem się tak wiercil, że wszystko mnie bolało w środku. Po zajęciach chyba zahacze o garmazerke, bo weny do gotowania brak, a obok tej mojej Pani krawcowej podobno mają swietna garmazerke.
Dołączam się do pytania Monsku..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jagodka ja ostatnio nagrałam film, jak Nadia skacze w brzuszku, super było widać... I przypadkowo skasowałam [emoji51][emoji53][emoji43]

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
24tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

U mnie też pogoda do bani...zimno, mokro a ja mam dzisiaj tyle spraw na mieście do załatwienia. I oczywiście znowu niewyspana jestem, całą noc się kręcę, wiercę a jak już przysnę to synek wstaje i nie ma mowy o spaniu

HEJ DZIEWCZYNY :) Mi juz sie nieco humor poprawil, nie mam ochoty beczec co chwile. W sumie to drugi raz mi sie to zdarzylo w tej ciazy, za pierwszym razem to chyba ze zmeczenia mialam ochote plakac. To w sumie moja pierwsza ciaza z drugim dzieckiem w domu, jas juz chodzil do przedszkola jak zosia byla w brzuchu i chyba nie spodziewalam sie ze tak szybko sie bede meczyc.
A moj brzuch to mi twardnieje w dziwnych momentach np. wczoraj wstalam wnocy do lazienki, wrocilam do lozka, polozylam sie a brzuch nagle jak kamien na pol minuty, ostatnio chcialam spod meza koldre wyszarpnac, pociagnelam i znowu twardy. Zaraz jedziemy odstawic Jaska do przedszkola, maja w tym tygodniu tydzien lasu, codziennie pol dnia tam spedzaja, u nas jest wlasnie dosc ladnie, nie padalo caly tydzien.
Pozamawialam juz dla dzieci buty na zime, jakbyscie szukaly dobrych to polecam polska firme demar, juz 4 rok tam zamawialam dla jaska. akapcie oczywiscie befado. Bardzo korzystne ceny i b.dobra jakosc obu firm.

Po prostu zostaliśmy przez właścicieli poinformowani, że mają plany co do mieszkania i chcą żebyśmy się wyprowadzili do końca miesiąca, no ze wzgledu na moja ciaze i male dziecko to najpóźniej do Bożego Narodzenia.
Może to i dobrze, bo jest tyle biegania i ogarniania i dogadać się co do szczegółów ciężko, bo mamy z M odmienne wizje na zagospodarowanie przestrzeni, że nie wiem czy bym na to miała siłę w 8 miesiącu:)

KASIA.ZOSIA mi poprzednio czop odszedł w 38 tc. O porodzie ani widu ani słychu. Moja znajoma ponad tydzień chodziła z rozwarciem 6 cm i w końcu poród jej wywoływali. Widać taka czasem uroda kobiety.

Mi się w ciąży z córką też szyjka zaczęła skracać. Twardniał mi wtedy brzuch i ciągnęło/ bolało w okolicach szyjki. Mi pomogło oszczędzanie i luteina. No i załatwienie stresujących spraw, bo to chyba to było wtedy przyczyną.

Co do imion to my z M chcieliśmy Anastazje, a córcia na siostrę woła Julia. Nie połącze bo mam dość długie nazwisko i weź wypełniaj potem taka litanie w rubryczkach urzedowych; ) no i mamy zagwozdke :p

Pierwszy film na jakim byla w kinie to Anastazja wlasnie :) Oryginalne imie lae ladne :)
Jagodka sowa jest super, co z tego ze nierowna, asymetria jest juz od kilku lat bardzo modna :)
Densik co u ciebie?

Kasia. Zosia też lubię buty z Demaru [emoji5] mój ma dziś w przedszkolu dożynki. Jakoś mi tak przykro, że on w p-lu a ja w domu [emoji53]
Densik jak u Ciebie?

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
24tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

Witajcie lutówki
Choć jestem z wami od dawna to w zasadzie nie zaglądałam ani się nie udzielałam :sorry2: ale teraz chciałabym być tu częściej, poznać was i dzielić się ciążowymi troskami

Kasia.natka ja myślę, że wszystkie dziewczyny doskonale Cię pamiętają:)
Ja właśnie zrobiłam kawę do termokubka - zupełnie zapomniałam, że go mam, a teraz jak znalazł. Miałam rację, nie pada, ale pogoda nie nastraja optymistycznie. Mi po raz 4 wyskoczyła opryszczka na ustach w tej ciąży, wkurza mnie to niemiłosiernie, jeszcze mi się zrobiło coś na dziąśle z jednej strony, boli jak diabli, zęby ledwo da się umyć po tej stronie, normalnie jakbym zdarte, dziurawe dziąsło miała:| Nie mam pojęcie co to, będę płukać eludrilem, jak nie przejdzie, to ja się przejdę do dentysty:/ Dopakuję śniadaniówkę dla Klaudii i jedziemy, zieeeew;)

Dziewczyny czy którejś wróciły mdłości? Ja 3-ci dzień nie mogę sobie poradzić,ciągnie az do wymiotow.

I mam pytanie które zadał mi lekarz na wizycie- Czy któraś zastanawia się nad pobraniem krwi pepowinowej albo galaretki z sznury pepowiny?

reklama
Cześć dziewczyny. U nas też szaro i ponuro... wczoraj był straszny dzień. Zaczęło mi się w zasadzie od przedwczoraj w nocy. Straszy ból głowy ... niby noc jakoś przespalam, ale wczoraj cały dzień myslalam ze mi peknie i byłam nie do życia... dzisiaj jeszcze trochę ćmi, ale znośnie. Katar lekki mam, ale to tylko czasem. Rano zapchany nos. Nie wiem czy mnie coś bierze czy to tylko głowa może mnie przewialo.
Jagódka w takim razie masz talent sówka piękna.
Densik trzymaj się kobitko [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry