reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Densik musi byc dobrze!!!Trzymam kciuki za Ciebie, wracaj szybko do domu i do lutego szybko zleci
Witaj Martii. W jakim wieku masz dzieci?
A co do imion, ja nie dałam córce drugiego imienia, bo istniała obawa ze wszyscy bedą wołać ja drugim imieniem. Nie wiem dlaczego tak się rodzinie imię nie podobało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny, kurczę ale się dzieje poduszki, szpital, skrócone szyjki, imiona...
U mnie znów się dzieje..
Tym razem mnie coś łamie:( chodzę dziś i marudze do tego tak mnie nogi ciągną i miednica.. Oczywiście też już myślę czy to aby nie szyjka.
Coś się wtedy czuje?

Pogoda do bani, córka mnie irytuje nie słucha się...Ohhh ciężki weekend był. No i będziemy brać ślub:))) Hehe kompletnie nie wiem jak się ubrać:p

Dziewczyny tak ostatnio myślę jak my te nasze lutowe Bobasy bedziemy ubierać? Rajstopki i na to spodnie?

Densik Marti trzymam kciuki za Wasze szyjki co by się do lutego utrzymały.

Joanna ja moja lispoadowke ubieralam w pajaca i na to kombinezon. Jak było chłodniej to kocyk jeszcze na to. Jednakże jak porównywałam się z innymi mamami w parku to moje dziecko zawsze było najlżej ubrane z opcją dodatkowego okrycia. :)

Ja nienadążam za Wami. Wymówili nam wynajem mieszkania i żeby się nie tułać przez te 3 miesiące po kolejnych wynajmowanych mieszkaniach na cito remontujemy nasze ze stanu deweloperskiego mamy miesiąc na zrobienie wszystkiego :p
A no i na polowkowym wszystko ok i na 100 proc dziewczynka.

Asia przy szyjce na ogóle są skurcze macicy i takie kłucia w pochwie głęboko - przynajmniej ja tak odczuwałam skracanie.
A ubierać dzieci będziemy zależnie od pogody. Dla mnie rajstopki odpadają, po co rajstopki skoro jest kombinezon/śpiworek. Jakiś polarowy,welurowy pajacyk i normalnie dziecko w kombinezon w tym. Przynajmniej ja mam taki plan;)
Kasia.zosia czop? Żeby zaczął wypadać to szyjka musi się rozewrzeć, więc raczej to chyba nie czop u Ciebie.
Byłam na bezpiecznym maluchu, fajnie było, obśmiałam się:) Wiedza odświeżona, warto było pójść. Młoda z poduszki zachwycona, uff ważne, że jej się podoba:)

Martii- witaj, gratulacje licznej gromadki i oby dziewczynka została dziewczynka :), u mojego kuzyna tez tak było mieli syna a później ze niby córka i ona to samo ze póki nie będzie trzymać w ręku to nie uwierzy [emoji23] - lekarz miał rację wyszła dziewczynka ;)

Kasia.zosia- to tez się musisz oszczędzać i pilnować , a wcześniej miałaś wcześniej poród czy o terminie ?

Turluturlu - skoro podoba Ci się Rozalia nazwij Rozalia, przecież dziecko wiecznie malutkie nie będzie .. mała Rozalka, a duża Rozalia :) - tez mam to imię na liście ale nie liczę na córkę , hehe - a w sumie z moim nie możemy dojść do porozumienia z imionami dwa różne światy hehe no ale jego zdanie musze brać pod uwagę jako ojca hahha :D - musze się modlić żebyśmy doszli do jakiegoś porozumienia [emoji23],

Agatucca- to tak się nie podobało rodzinie imię ze nie dałaś drugiego żeby nie wołali
Po drugim ? O masakra

Asia- gratulacje - kiedy macie ślub :)? My planujemy może lipiec , ale boję się że będę gruba jeszcze w lipcu, ja bobasa będę ubierać w body pajacyk, i na to kombinezon i tyle, może już w marcu będzie cieplej :)

Elenna- a wam wymówili mieszkanie z jakiegoś powodu czy co ? No to powodzenia w urządzaniu, dacie rade :) , gratuluję dziewczynki !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Densik wracaj do zdrowia. Wszystko bedzie dobrze. Cześć Martii, mam podobnie, dwie dziewczyny i teraz ma być chłopak a ja jakoś uwierzyć nie moge. Ubranek dziewczęcych się nie pozbywam jak na razie. Kasia.zosia pilnuj się. Dużo z was ma już imiona a my dalej nic. Cieżko bedzie nam coś wybrać, jak mi się podoba to mojemu D nie, jak on coś wymyśli to ja się krzywię. Teraz tym bardziej nic nie wymyślimy bo się praktycznie nie widujemy. Jak on wraca z pracy to ja się kładę spać. Taka śpiąca ostatnio jestem że nawet jak śpię to mam sny o spaniu [emoji23]. Moja starsza córa chce dać bratu na imię - Max (Maksio mały), ja jestem nie zdecydowana a mojemu D się wcale nie podoba.

Japko - mi się wydaje ze dla faceta ciężko o fajne imię :) , wydaje sie byc mniej jak dla dzeiwczynek hih, mi się Wojtuś podoba ale nie jestem przekonana bo w irl to nie będzie tak działać , nie wiem.sama , ale widzę ze podobna sytuacja u mnie jak.u Ciebie - ciężko się dogadać hehe - bynajmniej masz córki do pomocy :) - u mnie syn to raz chce siostrę raz chce brata co chwile inne imię i w ogóle wszytskie mu pasują [emoji23]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka masz racje. Dla dziewczynki łatwiej jest wybrać imię. Wojtek to bardzo fajne imię, ja muszę szukać czegoś bardziej uniwersalnego. Chce żeby się zmiękczalo. Przynajmniej z synkiem nie będziesz miała problemu, moja jest uparta, ona chce i koniec, w końcu tata dał jej imię, ja dałam imię dla Majki a wiec teraz jej kolej. Mój dzidziol się rozpycha właśnie. Jak już się urodzi i podrośnie to sam sobie imię wymyśli [emoji23].

u mnie problem z imieniem jest taki, że mój małżon nastawił się na chłopaka i nie może uwierzyć nikomu, że jednak będzie dziewczynka :D ostatnio mi powiedział, że on tego nie czuje o_O - cokolwiek to nie znaczy ;) a i dodał, że ja czarownica jestem ;)

reklama
Do góry