reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Densik musi byc dobrze!!!Trzymam kciuki za Ciebie, wracaj szybko do domu i do lutego szybko zleci
Witaj Martii. W jakim wieku masz dzieci?
A co do imion, ja nie dałam córce drugiego imienia, bo istniała obawa ze wszyscy bedą wołać ja drugim imieniem. Nie wiem dlaczego tak się rodzinie imię nie podobało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny, kurczę ale się dzieje poduszki, szpital, skrócone szyjki, imiona...
U mnie znów się dzieje..
Tym razem mnie coś łamie:( chodzę dziś i marudze do tego tak mnie nogi ciągną i miednica.. Oczywiście też już myślę czy to aby nie szyjka.
Coś się wtedy czuje?

Pogoda do bani, córka mnie irytuje nie słucha się...Ohhh ciężki weekend był. No i będziemy brać ślub:))) Hehe kompletnie nie wiem jak się ubrać:p

Dziewczyny tak ostatnio myślę jak my te nasze lutowe Bobasy bedziemy ubierać? Rajstopki i na to spodnie?

Densik Marti trzymam kciuki za Wasze szyjki co by się do lutego utrzymały.

Joanna ja moja lispoadowke ubieralam w pajaca i na to kombinezon. Jak było chłodniej to kocyk jeszcze na to. Jednakże jak porównywałam się z innymi mamami w parku to moje dziecko zawsze było najlżej ubrane z opcją dodatkowego okrycia. :)

Ja nienadążam za Wami. Wymówili nam wynajem mieszkania i żeby się nie tułać przez te 3 miesiące po kolejnych wynajmowanych mieszkaniach na cito remontujemy nasze ze stanu deweloperskiego mamy miesiąc na zrobienie wszystkiego :p
A no i na polowkowym wszystko ok i na 100 proc dziewczynka.

Asia przy szyjce na ogóle są skurcze macicy i takie kłucia w pochwie głęboko - przynajmniej ja tak odczuwałam skracanie.
A ubierać dzieci będziemy zależnie od pogody. Dla mnie rajstopki odpadają, po co rajstopki skoro jest kombinezon/śpiworek. Jakiś polarowy,welurowy pajacyk i normalnie dziecko w kombinezon w tym. Przynajmniej ja mam taki plan;)
Kasia.zosia czop? Żeby zaczął wypadać to szyjka musi się rozewrzeć, więc raczej to chyba nie czop u Ciebie.
Byłam na bezpiecznym maluchu, fajnie było, obśmiałam się:) Wiedza odświeżona, warto było pójść. Młoda z poduszki zachwycona, uff ważne, że jej się podoba:)

Martii- witaj, gratulacje licznej gromadki i oby dziewczynka została dziewczynka :), u mojego kuzyna tez tak było mieli syna a później ze niby córka i ona to samo ze póki nie będzie trzymać w ręku to nie uwierzy [emoji23] - lekarz miał rację wyszła dziewczynka ;)

Kasia.zosia- to tez się musisz oszczędzać i pilnować , a wcześniej miałaś wcześniej poród czy o terminie ?

Turluturlu - skoro podoba Ci się Rozalia nazwij Rozalia, przecież dziecko wiecznie malutkie nie będzie .. mała Rozalka, a duża Rozalia :) - tez mam to imię na liście ale nie liczę na córkę , hehe - a w sumie z moim nie możemy dojść do porozumienia z imionami dwa różne światy hehe no ale jego zdanie musze brać pod uwagę jako ojca hahha :D - musze się modlić żebyśmy doszli do jakiegoś porozumienia [emoji23],

Agatucca- to tak się nie podobało rodzinie imię ze nie dałaś drugiego żeby nie wołali
Po drugim ? O masakra

Asia- gratulacje - kiedy macie ślub :)? My planujemy może lipiec , ale boję się że będę gruba jeszcze w lipcu, ja bobasa będę ubierać w body pajacyk, i na to kombinezon i tyle, może już w marcu będzie cieplej :)

Elenna- a wam wymówili mieszkanie z jakiegoś powodu czy co ? No to powodzenia w urządzaniu, dacie rade :) , gratuluję dziewczynki !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Densik wracaj do zdrowia. Wszystko bedzie dobrze. Cześć Martii, mam podobnie, dwie dziewczyny i teraz ma być chłopak a ja jakoś uwierzyć nie moge. Ubranek dziewczęcych się nie pozbywam jak na razie. Kasia.zosia pilnuj się. Dużo z was ma już imiona a my dalej nic. Cieżko bedzie nam coś wybrać, jak mi się podoba to mojemu D nie, jak on coś wymyśli to ja się krzywię. Teraz tym bardziej nic nie wymyślimy bo się praktycznie nie widujemy. Jak on wraca z pracy to ja się kładę spać. Taka śpiąca ostatnio jestem że nawet jak śpię to mam sny o spaniu [emoji23]. Moja starsza córa chce dać bratu na imię - Max (Maksio mały), ja jestem nie zdecydowana a mojemu D się wcale nie podoba.

Japko - mi się wydaje ze dla faceta ciężko o fajne imię :) , wydaje sie byc mniej jak dla dzeiwczynek hih, mi się Wojtuś podoba ale nie jestem przekonana bo w irl to nie będzie tak działać , nie wiem.sama , ale widzę ze podobna sytuacja u mnie jak.u Ciebie - ciężko się dogadać hehe - bynajmniej masz córki do pomocy :) - u mnie syn to raz chce siostrę raz chce brata co chwile inne imię i w ogóle wszytskie mu pasują [emoji23]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka masz racje. Dla dziewczynki łatwiej jest wybrać imię. Wojtek to bardzo fajne imię, ja muszę szukać czegoś bardziej uniwersalnego. Chce żeby się zmiękczalo. Przynajmniej z synkiem nie będziesz miała problemu, moja jest uparta, ona chce i koniec, w końcu tata dał jej imię, ja dałam imię dla Majki a wiec teraz jej kolej. Mój dzidziol się rozpycha właśnie. Jak już się urodzi i podrośnie to sam sobie imię wymyśli [emoji23].

u mnie problem z imieniem jest taki, że mój małżon nastawił się na chłopaka i nie może uwierzyć nikomu, że jednak będzie dziewczynka :D ostatnio mi powiedział, że on tego nie czuje o_O - cokolwiek to nie znaczy ;) a i dodał, że ja czarownica jestem ;)

reklama
Do góry