reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Densik mam nadzieje że wszystko jest dobrze. Koniecznie daj znać. Jagódka cudna ta podusia. Ja mam mało czasu na cokolwiek. Majka chora i cały czas płacze, marudzi. Nie schodzi z rąk.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Jagodka ale sliczna podusia !!! Szkoda ze ja nie umiem. :( lubie takie rzeczy jak sie samemu zrobi bo kupic to kazdy moze :)
Ja zaczelam prasowac ubranka dla dzieci, w pracy powiedzialam o tym amerykanka to wszystkie w szoku ze sie prasuje i pytaja sie dlaczego to robimy? Hmmm a ja zeby zabic bakterie pod wplywem ciepla ( nie wiem czy to o to chodzi ale tak sobie pomyslalam) a one ze przeciez w suszarce jest wysoka temperatura i zabija balterie i teraz sie zastanawiam czy to jest jedyny powod prasowania?

Dziewczyny, czy któraś z Was ma swoją położną do porodu?
Różne opinie słyszę. Wiadomo-drożyzna, ale nie wiem, może któraś się wypowie?

ja zdam się na położną ze szpitala, nie zamierzam dodatkowo płacić za coś co mi się należy

A my aktualnie od niedzieli w szpitalu i mamy nadzieję że wszystko skończy się pomyślnie i dobrze :(

co się dzieje? mam nadzieję, że już wszystko jest ok

Ja już po wizycie:) synek pozostał synkiem:) jest zdrowy, waży 550 g i długi na 30 cm:)

Dostałam boli w plecach ze nie szło wytrzymać nie wiemy co to jeszcze bo ból promieniuje na brzuch i nogę pierwsza wersja kolka nerkowa ale po wczorajszych bólach wychodziłoby na skręt jajnika ale jeszcze czekam na usg jamy brzusznej. Ból masakryczny nie do opisania a na dodatek jestem uczulona na paracetamol to jedyne co moge dostać to leki rozkurczowe co mi nic nie pomagało. Przez to poleciała mi totalnie szyjka i mamy nadzieję na szybkie wyniki wymazu i ze się uda założyć pessar jak najszybciej bo juz nie ma na co czekać i z czym bo mam tylko 13 mm szyjki a bole sa dalej to tak w skróci. Mały waży 500g od pupki do główki 20 cm i najważniejsze że on ma się dobrze.

Jagódka super podusia :)

Densik co się dzieje?

Oprócz poduszki zaczęłam też szyć sowę przytulankę, ale nie zdążyłyśmy skończyć, bo musiałam dwa razy pruć przy naszywaniu skrzydeł, bo coś mi zygzak nie łapie co jakiś czas, jutro ją dokończę i wypcham i zacznę spódniczkę dla Klaudii, kupiłam już ciemnoturkusowy materiał na nią. Jakaś zmęczona jestem, a jeszcze bezpieczny maluch przede mną. Pewnie po tej niedospanej nocy taka sflaczała jestem, jeszcze cały dzień mży, fatalna pogoda.

13mm i chcą jeszcze założyć pessar? U nas przy takiej długości już pessaru nie zakładają. Trzymam kciuki, żeby szybko go zamontowali i niech trzyma wszystko na miejscu. Współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko Cię zdiagnozują i wyprowadzą na prostą, trzymam kciuki!

Densik w szpitalu wiedzą co robią, podstawa to pozytywne myślenie. Jak posiew będzie ok to założą Ci pesser i wytrzymasz do lutego. Swoją drogą mam nadzieję że znajdą przyczynę bólu

reklama
13mm i chcą jeszcze założyć pessar? U nas przy takiej długości już pessaru nie zakładają. Trzymam kciuki, żeby szybko go zamontowali i niech trzyma wszystko na miejscu. Współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko Cię zdiagnozują i wyprowadzą na prostą, trzymam kciuki!

Mojej koleżance przy 15mm założyli.

Densik trzymaj się!

Do góry