reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kasiu_linka- powodzenia jutro na polowkowych :), a to już wam wcześniej nie mówił płci dopiero teraz będzie wiadomo :) ?

Sojnabig- takiej 6 latce dużo wytłumaczysz coś się z nią porobi, to nie ma tragedii , ja się martwię co z takim 3 latkiem bo pytalam się dziś kto tu w brzuchu jest to mówi " nie wiem" - mimo że tłumacze mu ze dzidzia - on zapomina czy co nie wiem nie zdaje sobie sprawy , a też przykłada mi rękę do brzucha całuje itp. Naprawdę sobie nie zdaje sprawy co go czeka i dlatego chyba się martwię - tym bardziej ze mój W.zmienia prace i będę sama z dwójką na kąpiele , i pójście do łóżek, mam nadzieję że jakoś ich zgram czasowo :)

Jagódka - ciężko coś nie kupić przechodząc obok :D , tez planuje żeby prezent od dzidzi dostał starszak itp. :)

Elenna- oj tez się zastanawiam jak będzie z dwójką :) , a ile twoja mała ma 2 latka chyba tak ?

No my lecimy do lekarza z małym zobaczymy co nam powie, może przy okazji zalicze wizyte szybka u pediatry z ciążą bez usg itp. Nie wiem na czym to bedxie polegać hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Moja 2 lata skończy w listopadzie. Póki co nic nie kuma:p ale co się dziwić dziecku skoro nawet dla mnie to jeszcze trochę abstrakcja.

Ja polowkowe przesunelam na 6 października bo z ciekawosci bym do 13 nie wytrzymala :D Będziemy nagrywać filmik z badania wiec pewnie bedzie to punkt kulminacyjny kazdego nastepnego wieczora :D

Dziewczyny jak czytam o tym, ze to wasze kolejne pociechy to zastanawiam sie jakbym ja chciala. To dopiero pierwsze, ja mam 21lat. Wiem, że czasu co niemiara jeszcze przede mna ale nie chciałabym, żeby między dziećmi była mała różnica wieku. Ciężkie to wszystko do zdziałania :) Chciałabym podjąć pracę na stałe, finanse też tego będą wymagały. Czuję, że naszym przypadku to nieniewykonalneNapisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bd miała różnice wieku 27 miesięcy między dziewczynami. Młoda urodziłam jak miałam 25 i to była moja druga ciąża. Teraz bd miała jeszcze 27 bo jestem z maja. Zawsze chciałam niedużej różnicy wieku między dziećmi i niewobrażałam sobie mieć jedynaka.
Mamy firmę, ja jeszcze prace, ale nie chce do niej wracać, więc będę szukać czegoś innego. Myślę, że teraz nawet jak ktoś pracuje 10 lat na jednym stanowisku nie może być pewien swego, bo zawsze może się okazać niepotrzebny.
Ja do pracy to za dwa lata pewnie pójdę. A że zaczynam od nowa to modlę się, żeby mi choć na przedszkole i żłobek dla dziewczyn z pensji wystarczyło :errr:

Grabcia kolki nerkowej współczuję. Ja miałam w poprzedniej ciąży. I to tak przez 3 miesiące co chwila coś. Ratowałam się nospoą i woda, bo nie chciałam do szpitala.

Kurcze zapomniałam zapytać, czy na połówkowe musze zabrać płytę, bo pamiętam, że z Młodą jak chciałam nagranie musiałam mieć swoją. Jeszcze się o toxo dopytam bo wg planu badań powinnam teraz zrobić, ale położna powiedziała, że mi odpuści i zrobimy na następna wizytę, żeby juz było za jednym kłóciem. Niestety waga mi rośnie trochę szybko, bo ostatnio 1 kg w tydzień ( choć pewnie to kwestia diety), ale sprawdzę tarczyce to i toxo mogę zrobić.

reklama
Klauduska jasne, ze trzeba do tego podejsc tez rozsadnie, moze nie koniecznie kalkulowac i przeliczac, ale nie mozna tez wszystkiego olać. Ja tez zawsze wychodzilam z zalozenia, ze mama tez powinna isc do pracy i zdobywac jakies doswiadzenie bo nigdy nie wiadomo jak sie zycie ulozy. Ja wole byc niezalezna od meza finansowo albo przynajmniej miec szanse na znalezienie pracy gdyby go zabraklo.

I mnie przeraża różnica między dziećmi, rocznikowo wypadnie 12 lat [emoji33] Jedynie cieszy mnie to, ze bede miała pomoc od córki, ale nie liczę na jakiś super kontakt w przyszłości miedzy dziećmi. Chodź znam rodzeństwa z duża różnica wieku i swietnie się dogadują jako dorośli ludzie. Zobaczymy czas pokaże. Pierwsze dziecko urodziłam miałam 28 lat, drugie będzie na 40 , ale ja się czuje bardzo młodo [emoji12] i przyznam, ze o wiele lepiej znoszę ciąże teraz. Samo to, ze od początku ciąży nie brałam nawet jednego dnia zwolnienia i zamierzam jeszcze pracować przez miesiąc. Tak, ze nie ma reguły. Dobra nie zachwalam swego stanu by nie zapeszyć. Dziś mam połówkowe, trzymajcie kciuki. Oczywiście boje się jak cholera. Nie wiem dlaczego, za każdym razem przed wizyta się głupio nakręcam, zamiast wierzyć ze wszystko będzie ok. Ale widzę, ze nie jestem jedyna z takim podejściem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I mnie przeraża różnica między dziećmi, rocznikowo wypadnie 12 lat [emoji33] Jedynie cieszy mnie to, ze bede miała pomoc od córki, ale nie liczę na jakiś super kontakt w przyszłości miedzy dziećmi. Chodź znam rodzeństwa z duża różnica wieku i swietnie się dogadują jako dorośli ludzie. Zobaczymy czas pokaże. Pierwsze dziecko urodziłam miałam 28 lat, drugie będzie na 40 , ale ja się czuje bardzo młodo [emoji12] i przyznam, ze o wiele lepiej znoszę ciąże teraz. Samo to, ze od początku ciąży nie brałam nawet jednego dnia zwolnienia i zamierzam jeszcze pracować przez miesiąc. Tak, ze nie ma reguły. Dobra nie zachwalam swego stanu by nie zapeszyć. Dziś mam połówkowe, trzymajcie kciuki. Oczywiście boje się jak cholera. Nie wiem dlaczego, za każdym razem przed wizyta się głupio nakręcam, zamiast wierzyć ze wszystko będzie ok. Ale widzę, ze nie jestem jedyna z takim podejściem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aggatucca, mysle ze sie niepotrzebnie martwisz. Moj brat jest 14 lat młodszy oe mnie, od mojej najmlodszej siostry o 11 i mamy swietny kontakt. Jak byl maly to bylysmy troche jak mamy/opiekunki :) Byl naszym maluszkiem :) Teraz ma 16 lat i wyrosł na super chlopaka. Dzieci mi pilnuje w wakacje, pomaga, dogadujemy sie :) Powodzenia na połówkowym :)

Agatucca trzymam kciuki!
12 lat to sporo, ale tak naprawdę nie wiadomo jak nasze dzieciaki będą się ze sobą dogadywać. Klaudia jest bardzo opiekuńcza wobec Adama, myślę, że przy Wikim też pomoże. Z Adasiem się bawią, ale wiadomo, że są to zabawy dostosowane dla młodszego dziecka niż jej rówieśnika. Kiedyś mi powiedziała, że sobie nie wyobraża żeby Adasia miało nie być, więc myślę, że bardzo go kocha. I to z wzajemnością, bo Adaś też o niej zawsze myśli, pyta gdzie jest, czy może też dla niej wziąć cukierka czy ciastko, jak bierze dla siebie. Słodziaki małe:) Ale nie liczę na jakiś super kontakt między nimi jak Klaudia zacznie dorastać, chłopaki będą jeszcze mali, a ona już taka pannica. Ja mam brata 2,5 roku młodszego i dobrze się dogadujemy. Okres dojrzewania był bardzo burzliwy, ale trzymamy się razem.

Kciuki za dzisiejsze wizyty:)
U mnie różnica wieku między dziećmi będzie wynosić 16 miesięcy, zawsze chciałam, żeby była mała:) a synka urodziłam mając 30 lat

agatucca - no popatrz, lepiej znosisz teraz ciaze niz wczesniej, a mnie wkurzaja takie gadania od innych, ze wiek ma znaczenie. Ja niestety teraz gorzej znosze, przynajmniej na wiek nie moge zwalac :p
My z rodzenstwem zaczelismy sie dogadywac dopiero w doroslym wieku, a roznica wiekowa byla niewielka, nie ma reguly chyba.

U M jedna siostra jest młodsza o 7 lat a druga o 18. Widać, że się chyba nigdy nie dogadają, ba zawsze będą na kompletnie innym etapie życia. Ja mam brata młodszego o 9 i sis 10 lat młodszą. Oni są jak bliźniacy. Nawet teraz jak chodzą do innych szkół średnich to mieszkają w jednym internacie :) ze mną juz kontakt słabszy, ale też i rzadko się widzimy.

reklama
Do góry