reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja polowkowe przesunelam na 6 października bo z ciekawosci bym do 13 nie wytrzymala :D Będziemy nagrywać filmik z badania wiec pewnie bedzie to punkt kulminacyjny kazdego nastepnego wieczora :D

Dziewczyny jak czytam o tym, ze to wasze kolejne pociechy to zastanawiam sie jakbym ja chciala. To dopiero pierwsze, ja mam 21lat. Wiem, że czasu co niemiara jeszcze przede mna ale nie chciałabym, żeby między dziećmi była mała różnica wieku. Ciężkie to wszystko do zdziałania :) Chciałabym podjąć pracę na stałe, finanse też tego będą wymagały. Czuję, że naszym przypadku to nieniewykonalneNapisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska- to i tak szybko się wzięłas do roboty ;) hehe , ja pierwsze urodziłam w wieku 26 lat teraz drugie 29 będę jeszcze miała, pół roku przed 30 w sumie, a i tak czuje ze nic nie zrobiłam z takich rzeczy co się robi "przed dziecmi" , bynajmniej za mało - miałam. Dziwnego faceta I on mnie zrobił dziwna tez.. no ale ;) , planuje odchowac dzieci i jeszcze trochę pożyć :)

Ja to chyba na dniach składam cv o pracę [emoji23],

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polowkowe przesunelam na 6 października bo z ciekawosci bym do 13 nie wytrzymala :D Będziemy nagrywać filmik z badania wiec pewnie bedzie to punkt kulminacyjny kazdego nastepnego wieczora :D

Dziewczyny jak czytam o tym, ze to wasze kolejne pociechy to zastanawiam sie jakbym ja chciala. To dopiero pierwsze, ja mam 21lat. Wiem, że czasu co niemiara jeszcze przede mna ale nie chciałabym, żeby między dziećmi była mała różnica wieku. Ciężkie to wszystko do zdziałania :) Chciałabym podjąć pracę na stałe, finanse też tego będą wymagały. Czuję, że naszym przypadku to nieniewykonalneNapisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
Klauduska z tymi różnicami w wieku to są i wady i zalety. Między pierwsza dwójką miałam prawie 4 lata, więc syn juz trochę mógł się sam sobą zająć ale z drugiej strony jeszcze się z zosia za bardzo nie pobawi. Teraz jak urodze, Zosia będzie mieć rok i 8 mies to bedze większą szansa na zrozumienie między rodzeństwem :D
Nie przejmuj się, finanse nam chyba wszystkim głowę zawracają.. jakby tak zawsze liczył ile na dziecko potrzeba to byśmy chyba ani jednego nie mieli :D
Ale w sumie masz dużo czasu. Ja urodziłam pierwsze mając 25, drugie 29 a trzecie będę mieć 30/31 bo ja akurat tez z lutego jak mój dzidziuś :)

Kasia ma rację, jakby kalkulować, to nikt by się na dziecko nie zdecydował, ale w takim razie dla kogo potem żyć? Ja pierwsze rodziłam mając 23, drugie niecałe 28 i teraz będę mieć 30.
Jejku, ale mnie kręgosłup boli, ten basen i siedzenie na ławce 45 minut to był gwóźdź do trumny dla moich pleców po tym maratonie po meblowych.. Jutro będę się wylegiwać najwyżej.

Hej. troche sie nie odzywalam ale choróbsko mnie powaliło...najpierw nerka pozniej przeziebienie ale wychodzimy z tego... dzis mielismy wizyte i pierwsze co Nasz Maluszek rosnie zdrowo..dlonie ma po tatusiu :D jest urwiskiem od małego :) lekarz chcial zrobic zdjęcie twarzyczki to sie schował :) i wazy juz 560g :D
z moja nerka juz jest oki..wyniki tez ok... podejrzewa kolke nerkowa..w razie "ataku" zadzwonic i przyjechac :)
no i przytyłam AŻ 600g...do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 1,5 kg

Dziewczyny macie racje ale mi sie marzylo, zeby miedzy dziecmi bylo maksymalnie 4lata roznicy. A tak naprawde rok bede siedziala z dzieckiem bo wpadnie to kosniakowe, potem zakldam, ze Pola ruszy do zlobka a ja do pracy. Wiec musialabym juz zaczynac myslec o drugim...

Co do finansów racja, tyle ze ja chyba bym nie umiala podjac juz decyzji o drugim nie widzac pewnosci, ze damy rade przezyc. A wiadomo, ze przez rok to kosniakowe podbuduje nam budzet a co potem?

Obecna ciaza to zupelna wpadka (Nie lubie tego slowa, wole "niespodzianke". "Wpadka" brzmi jak u dziewczyny z nowo poznanym chlopakiem z bujnym pozyciem) A my z mezem znamy sie od 4lat, 2 mieszkamy ze soba. Staz krociotki ale ciaza pomimo, ze z zaskoczenia nie byla dla nas jakas tragedia :)

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Grabcia mi jeszcze brakuje 2kg! Ale waga prawie nie rusza ;c Dziwne jest to, ze pupa i uda mi sie zaokraglily i to tak porzadnie. Brzuszek chociaz niewidoczny to sie zrobil zbity i wypelniony. A kg nie przybywa :)

Grabcia mi jeszcze brakuje 2kg! Ale waga prawie nie rusza ;c Dziwne jest to, ze pupa i uda mi sie zaokraglily i to tak porzadnie. Brzuszek chociaz niewidoczny to sie zrobil zbity i wypelniony. A kg nie przybywa :)

To u mnie tylko piersi i w końcu brzuszek się pokazuje A reszta bez zamian.. a najlepsze jest to ze mam rozne smaczki niczego sobie nie odmawiam [emoji4]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

ale wy mlodziutkie jestescie!! :D :D :D

Klauduska - czasami czesto jest sie zdecydowac, ale jak sie trzfi "niespodzianka" to wcale nie ma tragedii :) Nie zamartwiaj sie i nie planuj tak daleko w przyszlosc, zobaczysz jak ci sie bedzie to wszystko widzialo za rok :)

Grabcia - dobrze, ze juz lepiej!

reklama
Grabciu cieszę się,że już lepiej!:)
Klauduska nikt Cię nie goni i nie każe od razu zachodzić w ciążę. Chyba najlepiej dla organizmu matki jak są przynajmniej dwa lata odstepu między porodami. Urodzisz, zobaczycie jak będzie, zdecydujecie, albo znowu ktoś zadecyduje za Was;)
Ależ jestem zmęczona po wczorajszym, nie chcę mi się wstawać z łóżka

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry