reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja sie urodzilam z waga 2200 gram i 44 cm podobno ale miesiac wczesniej bo mojej mamie zachcialo sie talerze z wysokich polek wyciagac :-) tzn. nie ma potwierdzenia ze to przez to ale taka historia krazy po rodzinie bo w nocy jej wody odeszly :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

To dopiero kruszynka!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska ja obie córki wyśniłam :)

Wiedzę ze mocno harcują Wasze maluchy. Moja Gadzina wczoraj cały dzień cicho siedziała, a ja już oczywiście dziki strach... no mam uraz po starszej i bd w takich akcjach świrować.

Co do wielkości to my z M średniaki, młoda też się średnia urodziła bo 3200/ 52. U M w rodzinie dzieci małe się rodzą ale w większości wcześniaki i to dlatego.

Ja po nie przespanej nocy bo Ala tak się kręciła i kopała, że się spać nie dało. A nad ranem się przesikała, więc dostałam z mokrego tyłka w twarz... ach te uroki spania z dziećmi ; )

Turluturlu- leć pchać się do lekarza bo jednak lepiej jak zobaczy i ty bedziesz spokojniejsza, nie musi to być opryszczka ale z racji ciąży warto zbadać - ja miałam cos podobnego ale przed samym zajściem i wyleczyłam antybiotykiem i takim hevirano podobnym, co do dentysty to ja raz nie zdążyłam dojść do domu i coś mi się ukruszyło od razu wróciłam na reklamacje i robiła mi - no ale żeby do domu nawet nie dojść ;) hehe

Asia - gratuluję córci :) , i widzę że jesteśmy w tej samej sytuacji , ja mojego W.poznalam jak juz miałam małego tez miał 2 latka :) hehe, tylko ze my nie znamy płci ale W.mowil ze zawodu nie będzie bo jemu obojętnie bo i tak chce jeszcze jedno [emoji23] (się go żarty trzymają ;) hehe ) - nie przejmuj się zachowaniem faceta bo wiadomo na 100% ze zobaczy dziecko i się zakocha na maksa a zawsze jeszcze syna może trafić później :D

Ja z racji syna liczę tez na córkę ale pewnie się nie trafi, staram się o tym nie myśleć ale też boję się zawodu (głupia )

Jagódka - wierzysz w chiński kalendarz ? Bo ja się zastanawiam czy faktycznie , pozatym są różne nie wiem czy zauważyłaś ze niektóre się różna między sobą dziwne,

Drusia- zazdroszczę córciowego szaleństwa :) , fajnie ze wizyta przebiegła pomyślnie i imię juz macie, ja to daleko w lesie

Klauduska - mąż się przyzwyczai, wiadomo że facet zawsze do faceta ciągnie :), mój mówi ze chce córkę bo syna juz ma :) (nie swojego ale robi z nim naprawdę wszystko ostatnio poszli sprzątać i naprawiać auto to 2 h ich nie było ) hehe - dla mnie super , nogi do góry i leżę [emoji23], ale u nas tata ma dwie córki i ja z nim zawsze na ryby jeździłam itp.takze to ze jest córka nie oznacza ze będzie sam wszytsko robił bo nie jedna córka będzie chętna na spędzenie czasu nie tylko na zakupach :D

Rodosek- no dosyć dobra waga twojego dzidziolka jak na ten tc, ale gdzieś czytałam ze po 18-19 tyg.zaczynaja się różnice wagowe i nie należy porównywać :)

Sojnabig- o matko jaka malusia byłaś !

Elenna- miałaś sny prorocze? :) podziwiam za spanie z dzieckiem hehe, ja teraz zrobiłam wyjątek bo chory i wpuszczam nad ranem jak W.idzie do pracy i czasem chce czasem nie , raz tylko przyszedł jak narazie :),

My dziś lekarz bo chce sprawdzić małego bo juz sama nie wiem.czy posylac do przedszkola czy trzymać w domu - juz się nie pokłada tylko kaszel ma,szaleje w domu to chyba już mu lepiej hehe , ale chcę mieć pewność że nic tam się nie dzieje zanim go puszcze
Ja tfu tfu nie rozłożyłam się

Też jestem w szoku ze juz tyle czasu minęło i juz czerwcowki się pojawiły wow! Mija jak z bicza strzelił ;)

Miłego dnia mamusie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z racji syna liczę tez na córkę ale pewnie się nie trafi, staram się o tym nie myśleć ale też boję się zawodu (głupia )
ja tak miałam z drugim dzieckiem - starałam się w ogóle nie myśleć o płci, na prenatalnych miałam 5s zawodu, jak powiedział mi, że chłopak - a potem ta myśl - syn, cudownie :D

Asia gdzieś mi umknął Twój post. Nie załamuj się. Mój M jak byliśmy ze starszą na polowkowym i poznaliśmy płeć to był rozczarowany. Niby nic jie powiedział, ale było widać, że liczy na synka. Potem tematu nie było do porodu... jak się Młoda urodziła to została jego oczkiem w głowie. Za czasów niemowlęcych to z nim zasypiała, on ja najszybciej uspokajał. Teraz bd druga córcia i tu juz się cieszył od początku.
Mam też kolegę, który całe życie powtarzał, że córki nie bd wychowywał itp itd. A teraz ma półroczną córkę i zero problemu. Nie powiem po poznaniu płci był trochę przestraszony, ale wszystko minęło.

Miciur-ka tak w tych dwóch przypadkach miałam sny prorocze ;) chyba, że za tydzień na polowkowym wyskoczy nam siusiak, ale lekarz był pewny na 99% , więc nie liczę na to.
My już tak 3 miesiące śpimy... od noworodka z Młodą nie spałam a teraz mi się wmeldowała do łóżka. Musimy jej takie bardziej dorosłe łóżko kupić, bo do łóżeczka to ona nie chce wchodzić nawet a o spaniu mowy nie ma. Tylko to tak za 2 miesiące, bo liczymy się przeprowadzić, a tu nie ma gdzie takiego łóżka wstawić.

Co do tych płci to ja w obu przypadkach byłam po prostu ciekawa. Jakoś się na plec nie nastawiałam. Wiem dziwna jestem . : p

reklama
Miciur-ka mam dwóch synów i czekam teraz na trzecie ;) z drugim, jak byłam w ciąży to tak miałam - 5s zawodu, że nie dziewczynka :) a teraz szczerze mi to wisi i powiewa, jaka płeć będzie - z chłopakami umiem sobie już radzić, więc i z trzecim dam radę, a jak będzie dziewucha to będzie wyzwanie :D
mój małżon kiedyś zapytał, co będzie jak będzie trzeci syn - na co mu odpowiedziałam bez namysłu, że nic, po protu rodzinka.pl będziemy :D

Ostatnia edycja:
Do góry