reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja sie urodzilam z waga 2200 gram i 44 cm podobno ale miesiac wczesniej bo mojej mamie zachcialo sie talerze z wysokich polek wyciagac :-) tzn. nie ma potwierdzenia ze to przez to ale taka historia krazy po rodzinie bo w nocy jej wody odeszly :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

To dopiero kruszynka!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska ja obie córki wyśniłam :)

Wiedzę ze mocno harcują Wasze maluchy. Moja Gadzina wczoraj cały dzień cicho siedziała, a ja już oczywiście dziki strach... no mam uraz po starszej i bd w takich akcjach świrować.

Co do wielkości to my z M średniaki, młoda też się średnia urodziła bo 3200/ 52. U M w rodzinie dzieci małe się rodzą ale w większości wcześniaki i to dlatego.

Ja po nie przespanej nocy bo Ala tak się kręciła i kopała, że się spać nie dało. A nad ranem się przesikała, więc dostałam z mokrego tyłka w twarz... ach te uroki spania z dziećmi ; )

Turluturlu- leć pchać się do lekarza bo jednak lepiej jak zobaczy i ty bedziesz spokojniejsza, nie musi to być opryszczka ale z racji ciąży warto zbadać - ja miałam cos podobnego ale przed samym zajściem i wyleczyłam antybiotykiem i takim hevirano podobnym, co do dentysty to ja raz nie zdążyłam dojść do domu i coś mi się ukruszyło od razu wróciłam na reklamacje i robiła mi - no ale żeby do domu nawet nie dojść ;) hehe

Asia - gratuluję córci :) , i widzę że jesteśmy w tej samej sytuacji , ja mojego W.poznalam jak juz miałam małego tez miał 2 latka :) hehe, tylko ze my nie znamy płci ale W.mowil ze zawodu nie będzie bo jemu obojętnie bo i tak chce jeszcze jedno [emoji23] (się go żarty trzymają ;) hehe ) - nie przejmuj się zachowaniem faceta bo wiadomo na 100% ze zobaczy dziecko i się zakocha na maksa a zawsze jeszcze syna może trafić później :D

Ja z racji syna liczę tez na córkę ale pewnie się nie trafi, staram się o tym nie myśleć ale też boję się zawodu (głupia )

Jagódka - wierzysz w chiński kalendarz ? Bo ja się zastanawiam czy faktycznie , pozatym są różne nie wiem czy zauważyłaś ze niektóre się różna między sobą dziwne,

Drusia- zazdroszczę córciowego szaleństwa :) , fajnie ze wizyta przebiegła pomyślnie i imię juz macie, ja to daleko w lesie

Klauduska - mąż się przyzwyczai, wiadomo że facet zawsze do faceta ciągnie :), mój mówi ze chce córkę bo syna juz ma :) (nie swojego ale robi z nim naprawdę wszystko ostatnio poszli sprzątać i naprawiać auto to 2 h ich nie było ) hehe - dla mnie super , nogi do góry i leżę [emoji23], ale u nas tata ma dwie córki i ja z nim zawsze na ryby jeździłam itp.takze to ze jest córka nie oznacza ze będzie sam wszytsko robił bo nie jedna córka będzie chętna na spędzenie czasu nie tylko na zakupach :D

Rodosek- no dosyć dobra waga twojego dzidziolka jak na ten tc, ale gdzieś czytałam ze po 18-19 tyg.zaczynaja się różnice wagowe i nie należy porównywać :)

Sojnabig- o matko jaka malusia byłaś !

Elenna- miałaś sny prorocze? :) podziwiam za spanie z dzieckiem hehe, ja teraz zrobiłam wyjątek bo chory i wpuszczam nad ranem jak W.idzie do pracy i czasem chce czasem nie , raz tylko przyszedł jak narazie :),

My dziś lekarz bo chce sprawdzić małego bo juz sama nie wiem.czy posylac do przedszkola czy trzymać w domu - juz się nie pokłada tylko kaszel ma,szaleje w domu to chyba już mu lepiej hehe , ale chcę mieć pewność że nic tam się nie dzieje zanim go puszcze
Ja tfu tfu nie rozłożyłam się

Też jestem w szoku ze juz tyle czasu minęło i juz czerwcowki się pojawiły wow! Mija jak z bicza strzelił ;)

Miłego dnia mamusie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z racji syna liczę tez na córkę ale pewnie się nie trafi, staram się o tym nie myśleć ale też boję się zawodu (głupia )
ja tak miałam z drugim dzieckiem - starałam się w ogóle nie myśleć o płci, na prenatalnych miałam 5s zawodu, jak powiedział mi, że chłopak - a potem ta myśl - syn, cudownie :D

Asia gdzieś mi umknął Twój post. Nie załamuj się. Mój M jak byliśmy ze starszą na polowkowym i poznaliśmy płeć to był rozczarowany. Niby nic jie powiedział, ale było widać, że liczy na synka. Potem tematu nie było do porodu... jak się Młoda urodziła to została jego oczkiem w głowie. Za czasów niemowlęcych to z nim zasypiała, on ja najszybciej uspokajał. Teraz bd druga córcia i tu juz się cieszył od początku.
Mam też kolegę, który całe życie powtarzał, że córki nie bd wychowywał itp itd. A teraz ma półroczną córkę i zero problemu. Nie powiem po poznaniu płci był trochę przestraszony, ale wszystko minęło.

Miciur-ka tak w tych dwóch przypadkach miałam sny prorocze ;) chyba, że za tydzień na polowkowym wyskoczy nam siusiak, ale lekarz był pewny na 99% , więc nie liczę na to.
My już tak 3 miesiące śpimy... od noworodka z Młodą nie spałam a teraz mi się wmeldowała do łóżka. Musimy jej takie bardziej dorosłe łóżko kupić, bo do łóżeczka to ona nie chce wchodzić nawet a o spaniu mowy nie ma. Tylko to tak za 2 miesiące, bo liczymy się przeprowadzić, a tu nie ma gdzie takiego łóżka wstawić.

Co do tych płci to ja w obu przypadkach byłam po prostu ciekawa. Jakoś się na plec nie nastawiałam. Wiem dziwna jestem . : p

reklama
Miciur-ka mam dwóch synów i czekam teraz na trzecie ;) z drugim, jak byłam w ciąży to tak miałam - 5s zawodu, że nie dziewczynka :) a teraz szczerze mi to wisi i powiewa, jaka płeć będzie - z chłopakami umiem sobie już radzić, więc i z trzecim dam radę, a jak będzie dziewucha to będzie wyzwanie :D
mój małżon kiedyś zapytał, co będzie jak będzie trzeci syn - na co mu odpowiedziałam bez namysłu, że nic, po protu rodzinka.pl będziemy :D

Ostatnia edycja:
Do góry