reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie przeczucie calkowicie sie nie sprawdzilo a maly wazyl 340g w 19 tygodniu, ciekawe jak oni sprawdzaja wage?
Ja mam inne obawy.. Bardzo chcialam dziecko w sumie juz od ok 10 lat i boje sie ze je rozpieszcze.. Niby wszystko wiem ale boje sie ze w praniu bedzie inaczej...
Chcialabym tez jak najszyvciej starac sie o drugie zeby nie wychowywal sie sam...
napiszę Ci tak, jak urodził się mój pierwszy syn - to zwariowałam na jego punkcie (pierwszą ciążę poroniłam, a ta ciąża była strasznie problematyczna) - kupowałam mu tyle rzeczy, że przedszkole można by było wyposażyć ;) i tak pewnego dnia zdałam sobie sprawę, że to szczęścia mojemu dziecku nie daje :( czasem poświęconym swojemu dziecku go nie rozpieścisz, a ten czas to najważniejsza rzecz jaką możesz mu dać :) natomiast pamiętajcie zawsze dziewczyny, że oprócz tego, że jesteście matkami, to jeszcze do tego kobietami, kochankami i żonami i dzielcie ten czas mądrze na wszystko ;) - to trochę się pomądrzyłam, ale taką radę otrzymałam od mądrzejszej ode mnie :D

reklama
U mnie przeczucie calkowicie sie nie sprawdzilo a maly wazyl 340g w 19 tygodniu, ciekawe jak oni sprawdzaja wage?
Ja mam inne obawy.. Bardzo chcialam dziecko w sumie juz od ok 10 lat i boje sie ze je rozpieszcze.. Niby wszystko wiem ale boje sie ze w praniu bedzie inaczej...
Chcialabym tez jak najszyvciej starac sie o drugie zeby nie wychowywal sie sam...

Mi na połówkowych lekarz mówił że mierzą kość udowa i podobno jakoś to się ma do wagi dziecka a też cały czas myślałam że oni coś mierzą pare rzeczy później mnożą przez siebie no cyrk [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też się zastanawiam jak to będzie z dwójką. Póki co młoda lubi dzieci. Ciekawe co będzie, jak będzie musiała się mną podzielić. O psa była bardzo zazdrosna;)

Rozmaryn ta miłość się nie dzieli, ona się mnoży:) Klaudia uczestniczyła w ogarnianiu Adama, pomagała, dostała od niego prezent na start, gości też uczulaliśmy, że jak przychodzą to nie tylko do Adama ale też do Klaudii, żeby z nią rozmawiali a nie tylko się roztkliwiali nad łóżeczkiem z Młodym. Bywało ciężko bo Adam był problematycznym niemowlęciem. Ale wszystko jest do ogarnięcia.
Sojna ładna waga dzidziusia:)
Z zakupów meblowych wróciłam z siatką ubrań dla dzieci:zawstydzona/y:, jak się wypiorą i wyprasują (tiaa same) to wrzucę na odpowiedni wątek:p Ale łóżko upatrzyłam, biurko też, teraz tylko z mężem dla potwierdzenia muszę się przejechać i sprawdzić jeszcze w dwóch innych miejscach

Rozmaryn ta miłość się nie dzieli, ona się mnoży:) Klaudia uczestniczyła w ogarnianiu Adama, pomagała, dostała od niego prezent na start, gości też uczulaliśmy, że jak przychodzą to nie tylko do Adama ale też do Klaudii, żeby z nią rozmawiali a nie tylko się roztkliwiali nad łóżeczkiem z Młodym. Bywało ciężko bo Adam był problematycznym niemowlęciem. Ale wszystko jest do ogarnięcia.
Sojna ładna waga dzidziusia:)
Z zakupów meblowych wróciłam z siatką ubrań dla dzieci:zawstydzona/y:, jak się wypiorą i wyprasują (tiaa same) to wrzucę na odpowiedni wątek:p Ale łóżko upatrzyłam, biurko też, teraz tylko z mężem dla potwierdzenia muszę się przejechać i sprawdzić jeszcze w dwóch innych miejscach

Też od razu pomyślałam że miłości się nie podzieli tylko pomnoży :) u nas akurat to nasze pierwsze wspólne maleństwo ale moj M ma 6 letnią córkę, która jest u nas co dwa tygodnie na weekendy i też się boję że będzie zazdrosna.. Tzn nie o mnie ale o tatusia.. Bo jeśli chodzi o mnie to przykłada reke do brzucha, czuje jak kopie, ubranka wybiera, więc nie ma tragedii ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chwilę mnie tu nie było, a tu tyle się działo [emoji6]
Gratulacje dla mamuś z połowkowych, najważniejsze, że maluchy rosna zdrowo [emoji4] a córeczki faktycznie zawsze oczkami w głowie tatusiow [emoji7]
My połowkowe jutro i jutro się wszystko okaże.... My myślimy, że to chłopak i co gorsze wszyscy w koło tak myślą. Najwyżej jak będzie dziewczynka to mamy jeszcze połowę na przyzwyczajenie się do tego... mój D też tak mówił co ja będę z dziewczynka robić... to mu wytłumaczyłam, że to samo co by z chłopcem robił... to już zależy od zaangażowania Taty jak będzie wychowywał swoje dziecię [emoji6] zobaczymy jakie jutro będą nami targać emocje... A co do emocji to już dziś mnie trochę stresik zżera, ostatnio mam problemy ze spaniem w nocy, a dziś to chyba wogole nie usne... Cały czas sobie powtarzam, że trzeba myśleć pozytywnie i nie dać się stłamsić złym emocjom.
A teraz z innej beczki nie dawno Jagódka pisałaś o tiny love tym bujaczku. Ostatnio zaczęłam przeglądać strony i udało mi się kupić za 40 euro w bardzo dobrym stanie. I strasznie się cieszę z tego zakupu [emoji4]
Mamusie o ile mnie pamięć nie myli to jutro też, któreś mialyscie mieć połowkowe tak więc trzymam kciuki.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu_linka- powodzenia jutro na polowkowych :), a to już wam wcześniej nie mówił płci dopiero teraz będzie wiadomo :) ?

Sojnabig- takiej 6 latce dużo wytłumaczysz coś się z nią porobi, to nie ma tragedii , ja się martwię co z takim 3 latkiem bo pytalam się dziś kto tu w brzuchu jest to mówi " nie wiem" - mimo że tłumacze mu ze dzidzia - on zapomina czy co nie wiem nie zdaje sobie sprawy , a też przykłada mi rękę do brzucha całuje itp. Naprawdę sobie nie zdaje sprawy co go czeka i dlatego chyba się martwię - tym bardziej ze mój W.zmienia prace i będę sama z dwójką na kąpiele , i pójście do łóżek, mam nadzieję że jakoś ich zgram czasowo :)

Jagódka - ciężko coś nie kupić przechodząc obok :D , tez planuje żeby prezent od dzidzi dostał starszak itp. :)

Elenna- oj tez się zastanawiam jak będzie z dwójką :) , a ile twoja mała ma 2 latka chyba tak ?

No my lecimy do lekarza z małym zobaczymy co nam powie, może przy okazji zalicze wizyte szybka u pediatry z ciążą bez usg itp. Nie wiem na czym to bedxie polegać hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No tak przypomniałam sobie ze Jas dostał tez od Zosi prezent jeszcze w szpitalu. Mieli tam taki kiosk i kupiłam mu kilka ksiazeczek :) ale jego w sumie nie trzeba było nastawiać pozytywnie; on by chciał mnie jeszcze 7 dziewczynek i 7 chłopców w domu :D chyba jak dorośnie to przedszkolanka zostanie :D

Ja siedzę właśnie na basenie i patrzę jak Młoda pływa. Przed chwilą jakieś dziecko spadło z ławki i uderzyło potylica w murek.. aż mi się niedobrze zrobiło jak usłyszałam ten dźwięk. Mam nadzieję,że rodzice pojechali z nim do szpitala kontrolnie, bo wyszli, a upadł naprawdę paskudnie..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka do tej pory miałam tylko jedno usg w 10 tygodniu. A tak to chodzę raz w miesiącu do poloznej,ona wogole nie robi usg jedynie bada ciśnienie, maca brzuch i dwa razy już słyszeliśmy serduszko przez takie coś co przykłada do brzucha i wtedy słychać serduszko [emoji6] I raz miałam pobieraną krew.
Jutro na połowkowe jedziemy specjalnie do szpitala bo tam robia polowkowe, tam będę też rodzic (bo tu rodzi się również w domu). Dodam, że mieszkam w Holandii tu ciążę prowadzi położna, a ginekologa się nie widzi na oczy o ile jest wszystko w porządku.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry