reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie przeczucie calkowicie sie nie sprawdzilo a maly wazyl 340g w 19 tygodniu, ciekawe jak oni sprawdzaja wage?
Ja mam inne obawy.. Bardzo chcialam dziecko w sumie juz od ok 10 lat i boje sie ze je rozpieszcze.. Niby wszystko wiem ale boje sie ze w praniu bedzie inaczej...
Chcialabym tez jak najszyvciej starac sie o drugie zeby nie wychowywal sie sam...
napiszę Ci tak, jak urodził się mój pierwszy syn - to zwariowałam na jego punkcie (pierwszą ciążę poroniłam, a ta ciąża była strasznie problematyczna) - kupowałam mu tyle rzeczy, że przedszkole można by było wyposażyć ;) i tak pewnego dnia zdałam sobie sprawę, że to szczęścia mojemu dziecku nie daje :( czasem poświęconym swojemu dziecku go nie rozpieścisz, a ten czas to najważniejsza rzecz jaką możesz mu dać :) natomiast pamiętajcie zawsze dziewczyny, że oprócz tego, że jesteście matkami, to jeszcze do tego kobietami, kochankami i żonami i dzielcie ten czas mądrze na wszystko ;) - to trochę się pomądrzyłam, ale taką radę otrzymałam od mądrzejszej ode mnie :D

reklama
U mnie przeczucie calkowicie sie nie sprawdzilo a maly wazyl 340g w 19 tygodniu, ciekawe jak oni sprawdzaja wage?
Ja mam inne obawy.. Bardzo chcialam dziecko w sumie juz od ok 10 lat i boje sie ze je rozpieszcze.. Niby wszystko wiem ale boje sie ze w praniu bedzie inaczej...
Chcialabym tez jak najszyvciej starac sie o drugie zeby nie wychowywal sie sam...

Mi na połówkowych lekarz mówił że mierzą kość udowa i podobno jakoś to się ma do wagi dziecka a też cały czas myślałam że oni coś mierzą pare rzeczy później mnożą przez siebie no cyrk [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też się zastanawiam jak to będzie z dwójką. Póki co młoda lubi dzieci. Ciekawe co będzie, jak będzie musiała się mną podzielić. O psa była bardzo zazdrosna;)

Rozmaryn ta miłość się nie dzieli, ona się mnoży:) Klaudia uczestniczyła w ogarnianiu Adama, pomagała, dostała od niego prezent na start, gości też uczulaliśmy, że jak przychodzą to nie tylko do Adama ale też do Klaudii, żeby z nią rozmawiali a nie tylko się roztkliwiali nad łóżeczkiem z Młodym. Bywało ciężko bo Adam był problematycznym niemowlęciem. Ale wszystko jest do ogarnięcia.
Sojna ładna waga dzidziusia:)
Z zakupów meblowych wróciłam z siatką ubrań dla dzieci:zawstydzona/y:, jak się wypiorą i wyprasują (tiaa same) to wrzucę na odpowiedni wątek:p Ale łóżko upatrzyłam, biurko też, teraz tylko z mężem dla potwierdzenia muszę się przejechać i sprawdzić jeszcze w dwóch innych miejscach

Rozmaryn ta miłość się nie dzieli, ona się mnoży:) Klaudia uczestniczyła w ogarnianiu Adama, pomagała, dostała od niego prezent na start, gości też uczulaliśmy, że jak przychodzą to nie tylko do Adama ale też do Klaudii, żeby z nią rozmawiali a nie tylko się roztkliwiali nad łóżeczkiem z Młodym. Bywało ciężko bo Adam był problematycznym niemowlęciem. Ale wszystko jest do ogarnięcia.
Sojna ładna waga dzidziusia:)
Z zakupów meblowych wróciłam z siatką ubrań dla dzieci:zawstydzona/y:, jak się wypiorą i wyprasują (tiaa same) to wrzucę na odpowiedni wątek:p Ale łóżko upatrzyłam, biurko też, teraz tylko z mężem dla potwierdzenia muszę się przejechać i sprawdzić jeszcze w dwóch innych miejscach

Też od razu pomyślałam że miłości się nie podzieli tylko pomnoży :) u nas akurat to nasze pierwsze wspólne maleństwo ale moj M ma 6 letnią córkę, która jest u nas co dwa tygodnie na weekendy i też się boję że będzie zazdrosna.. Tzn nie o mnie ale o tatusia.. Bo jeśli chodzi o mnie to przykłada reke do brzucha, czuje jak kopie, ubranka wybiera, więc nie ma tragedii ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chwilę mnie tu nie było, a tu tyle się działo [emoji6]
Gratulacje dla mamuś z połowkowych, najważniejsze, że maluchy rosna zdrowo [emoji4] a córeczki faktycznie zawsze oczkami w głowie tatusiow [emoji7]
My połowkowe jutro i jutro się wszystko okaże.... My myślimy, że to chłopak i co gorsze wszyscy w koło tak myślą. Najwyżej jak będzie dziewczynka to mamy jeszcze połowę na przyzwyczajenie się do tego... mój D też tak mówił co ja będę z dziewczynka robić... to mu wytłumaczyłam, że to samo co by z chłopcem robił... to już zależy od zaangażowania Taty jak będzie wychowywał swoje dziecię [emoji6] zobaczymy jakie jutro będą nami targać emocje... A co do emocji to już dziś mnie trochę stresik zżera, ostatnio mam problemy ze spaniem w nocy, a dziś to chyba wogole nie usne... Cały czas sobie powtarzam, że trzeba myśleć pozytywnie i nie dać się stłamsić złym emocjom.
A teraz z innej beczki nie dawno Jagódka pisałaś o tiny love tym bujaczku. Ostatnio zaczęłam przeglądać strony i udało mi się kupić za 40 euro w bardzo dobrym stanie. I strasznie się cieszę z tego zakupu [emoji4]
Mamusie o ile mnie pamięć nie myli to jutro też, któreś mialyscie mieć połowkowe tak więc trzymam kciuki.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu_linka- powodzenia jutro na polowkowych :), a to już wam wcześniej nie mówił płci dopiero teraz będzie wiadomo :) ?

Sojnabig- takiej 6 latce dużo wytłumaczysz coś się z nią porobi, to nie ma tragedii , ja się martwię co z takim 3 latkiem bo pytalam się dziś kto tu w brzuchu jest to mówi " nie wiem" - mimo że tłumacze mu ze dzidzia - on zapomina czy co nie wiem nie zdaje sobie sprawy , a też przykłada mi rękę do brzucha całuje itp. Naprawdę sobie nie zdaje sprawy co go czeka i dlatego chyba się martwię - tym bardziej ze mój W.zmienia prace i będę sama z dwójką na kąpiele , i pójście do łóżek, mam nadzieję że jakoś ich zgram czasowo :)

Jagódka - ciężko coś nie kupić przechodząc obok :D , tez planuje żeby prezent od dzidzi dostał starszak itp. :)

Elenna- oj tez się zastanawiam jak będzie z dwójką :) , a ile twoja mała ma 2 latka chyba tak ?

No my lecimy do lekarza z małym zobaczymy co nam powie, może przy okazji zalicze wizyte szybka u pediatry z ciążą bez usg itp. Nie wiem na czym to bedxie polegać hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No tak przypomniałam sobie ze Jas dostał tez od Zosi prezent jeszcze w szpitalu. Mieli tam taki kiosk i kupiłam mu kilka ksiazeczek :) ale jego w sumie nie trzeba było nastawiać pozytywnie; on by chciał mnie jeszcze 7 dziewczynek i 7 chłopców w domu :D chyba jak dorośnie to przedszkolanka zostanie :D

Ja siedzę właśnie na basenie i patrzę jak Młoda pływa. Przed chwilą jakieś dziecko spadło z ławki i uderzyło potylica w murek.. aż mi się niedobrze zrobiło jak usłyszałam ten dźwięk. Mam nadzieję,że rodzice pojechali z nim do szpitala kontrolnie, bo wyszli, a upadł naprawdę paskudnie..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka do tej pory miałam tylko jedno usg w 10 tygodniu. A tak to chodzę raz w miesiącu do poloznej,ona wogole nie robi usg jedynie bada ciśnienie, maca brzuch i dwa razy już słyszeliśmy serduszko przez takie coś co przykłada do brzucha i wtedy słychać serduszko [emoji6] I raz miałam pobieraną krew.
Jutro na połowkowe jedziemy specjalnie do szpitala bo tam robia polowkowe, tam będę też rodzic (bo tu rodzi się również w domu). Dodam, że mieszkam w Holandii tu ciążę prowadzi położna, a ginekologa się nie widzi na oczy o ile jest wszystko w porządku.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry