reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Miciurka ja też mam w środę połówkowe, idę prywatnie więc pewnie zabiorę męża albo mamę.
Co do anginy to w tym roku miałam już 3razy. Na szczęście w ciąży cisza. Ja strasznie przechodzę anginy, wymaz z gardła i nosa robiłam sobie sama jeszcze na studiach na zajęciach i gronkowców i paciorkowców brak.

reklama
Wymazu nie robiłam, a co do wycięcia to słyszałam wiele różnych opinii, że wycięcie wcale nie pomaga, bo bakterie są dalej, a schodzą niżej.. Póki co nic z tym i tak nie zrobię.
Pokój pomalowany, zaraz na obiadek, a potem druga warstwa i sprzątanie.

Zazdroszczę Wam tych manualnych zdolności i szycia ja jestem w tej kwestii totalne beztalencie :( tez zamowilam sobie rogala, pierwsze noce z poducha za mną, jest super. Maz tez sie dziwił gdzie sie teraz on zmieści a w nocy chce mi ja podkradać Haha mogłam dwie kupić :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie wiecie jak ja Was rozumiem z tymi anginami.. ostatnio mialam w maju juz w ciazy bylam nie wiedzialam i na szczescie zwalczylam antybiotykiem. Ten bol gardla brrr normalnie w roku szkolnym smarowalam szyje mascia kamforowa, spalam w golfie, na szyje szalik i lyk wisniowki na sen hi hi. Pomagalo ale szkola i przedszkole to siedlisko bakterii i dziecia naprawde niezle roznosza zarazki. Tez chora chodzilam do pracy. Zycze Wam zdrowia. U nas chlodniej ale slonecznie jeszcze. Tez mam polowkowe w srode. I nie wiem czemu jestem zestresowana. Zamiast sie cieszyc cos do glowy sobie powkrecalam... bo ostatnio gdzie nie pojde widze chore dzieci, w gazetach trafiam tez na takue artykuly... brrr i mysle sobie boze zeby niunia byla zdrowa. Musze ogarnac to myslenie bo nie pomaga. Dobrego dnia :)

Hejka, trzymam kciuki za wizyty. U mnie poranek tez pochmurny ale ja juz mam dosc lata ;)
Jak pracowalam w korporacji w polsce to katarek i od razu na L4 tutaj praxuje jako niania i zawsze dzwonie i mowie ze jestem chora itp... Ale jesszcze nigdy nie zdazylo sie zeby rodzice powiedzieli ok zostan w domu tylko zawsze sie pytaja czy mam goraczke jak nie to zebym przyszla ( rodzice zawsze sa w domu) i to samo jest z dziecmi jak sa chore to tez przychodzilam... Wiadomo ze male dzieci choruja czesto i zastanawiam sie teraz w ciazy czy przychodzic jak dziecko bedzie chore czy lepiej nie ryzykowac..

Hejka, trzymam kciuki za wizyty. U mnie poranek tez pochmurny ale ja juz mam dosc lata ;)
Jak pracowalam w korporacji w polsce to katarek i od razu na L4 tutaj praxuje jako niania i zawsze dzwonie i mowie ze jestem chora itp... Ale jesszcze nigdy nie zdazylo sie zeby rodzice powiedzieli ok zostan w domu tylko zawsze sie pytaja czy mam goraczke jak nie to zebym przyszla ( rodzice zawsze sa w domu) i to samo jest z dziecmi jak sa chore to tez przychodzilam... Wiadomo ze male dzieci choruja czesto i zastanawiam sie teraz w ciazy czy przychodzic jak dziecko bedzie chore czy lepiej nie ryzykowac..
a gdzie pracujesz na wyspach

Współczuję angin, ja miałam tylko raz w życiu i to była moja najgorsza choroba.
Ja tez mialam być nauczycielem ale zrezygnowałam.

Turluturlu właśnie to czytanie tych różnych historii jest straszne. Ja w każdej ciaxy, nie wiem czemu, zawsze czytam opowieści z porodowek. I mimo że mam już dwa za sobą to chyba trzeciego boje się najbardziej, aż się zastanawiam nad znieczuleniem.

a gdzie pracujesz na wyspach

Mieszkam w U.S.
Wlasnie pisala do mnie jedna babeczka kiedy wracam do pracy po porodzie i czy chce rzeczy dla dzieci :)
Smiesznie bo jeszcze nie urodzilam i nie wiem jak tk bedzie... Myslalam ze moze w domu u siebie bede sie opiekowac dodatkowo jakims maluszkiem bo szkoda mi bedzie zostawic mojego i zajmowac sie obcym dzidziusiem :(
Kasia.zosia ja zanim bylam w ciazy to ogladalam mnostwo filmow z porodu i bylam przerazona a teraz jestem tak podekscytowana ze w ogole nie mysle o tym :) pewnie w styczniu zaczne panikowac a poki co wije gniazdko dla naszej malej rodzinki :)
Jagodka - sama malowalas ? Mialas jakies specjalne farby? Moj maz jakis sie nie spieszy do remontu a mi az rece lataja zeby cos zrobic tylko sie boje ze farba moze zaszkodzic...
Juz drugi weekend latam po sklepach i nigdzie nie ma grubych czysto bialych zaslon... Albo kolorowe albo przeswitujace :(

reklama
Mieszkam w U.S.
Juz drugi weekend latam po sklepach i nigdzie nie ma grubych czysto bialych zaslon... Albo kolorowe albo przeswitujace :(
Wlsanie co do zaslon, to czesto lepiej kupic dobry material i uszyc. Ja lubie grube lnaniane zasłony, ewentualnie z takiego rodzaju tafty, że ceny za gotowe zwalają z nóg.

Do góry