reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Miciurka ja też mam w środę połówkowe, idę prywatnie więc pewnie zabiorę męża albo mamę.
Co do anginy to w tym roku miałam już 3razy. Na szczęście w ciąży cisza. Ja strasznie przechodzę anginy, wymaz z gardła i nosa robiłam sobie sama jeszcze na studiach na zajęciach i gronkowców i paciorkowców brak.

reklama
Wymazu nie robiłam, a co do wycięcia to słyszałam wiele różnych opinii, że wycięcie wcale nie pomaga, bo bakterie są dalej, a schodzą niżej.. Póki co nic z tym i tak nie zrobię.
Pokój pomalowany, zaraz na obiadek, a potem druga warstwa i sprzątanie.

Zazdroszczę Wam tych manualnych zdolności i szycia ja jestem w tej kwestii totalne beztalencie :( tez zamowilam sobie rogala, pierwsze noce z poducha za mną, jest super. Maz tez sie dziwił gdzie sie teraz on zmieści a w nocy chce mi ja podkradać Haha mogłam dwie kupić :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie wiecie jak ja Was rozumiem z tymi anginami.. ostatnio mialam w maju juz w ciazy bylam nie wiedzialam i na szczescie zwalczylam antybiotykiem. Ten bol gardla brrr normalnie w roku szkolnym smarowalam szyje mascia kamforowa, spalam w golfie, na szyje szalik i lyk wisniowki na sen hi hi. Pomagalo ale szkola i przedszkole to siedlisko bakterii i dziecia naprawde niezle roznosza zarazki. Tez chora chodzilam do pracy. Zycze Wam zdrowia. U nas chlodniej ale slonecznie jeszcze. Tez mam polowkowe w srode. I nie wiem czemu jestem zestresowana. Zamiast sie cieszyc cos do glowy sobie powkrecalam... bo ostatnio gdzie nie pojde widze chore dzieci, w gazetach trafiam tez na takue artykuly... brrr i mysle sobie boze zeby niunia byla zdrowa. Musze ogarnac to myslenie bo nie pomaga. Dobrego dnia :)

Hejka, trzymam kciuki za wizyty. U mnie poranek tez pochmurny ale ja juz mam dosc lata ;)
Jak pracowalam w korporacji w polsce to katarek i od razu na L4 tutaj praxuje jako niania i zawsze dzwonie i mowie ze jestem chora itp... Ale jesszcze nigdy nie zdazylo sie zeby rodzice powiedzieli ok zostan w domu tylko zawsze sie pytaja czy mam goraczke jak nie to zebym przyszla ( rodzice zawsze sa w domu) i to samo jest z dziecmi jak sa chore to tez przychodzilam... Wiadomo ze male dzieci choruja czesto i zastanawiam sie teraz w ciazy czy przychodzic jak dziecko bedzie chore czy lepiej nie ryzykowac..

Hejka, trzymam kciuki za wizyty. U mnie poranek tez pochmurny ale ja juz mam dosc lata ;)
Jak pracowalam w korporacji w polsce to katarek i od razu na L4 tutaj praxuje jako niania i zawsze dzwonie i mowie ze jestem chora itp... Ale jesszcze nigdy nie zdazylo sie zeby rodzice powiedzieli ok zostan w domu tylko zawsze sie pytaja czy mam goraczke jak nie to zebym przyszla ( rodzice zawsze sa w domu) i to samo jest z dziecmi jak sa chore to tez przychodzilam... Wiadomo ze male dzieci choruja czesto i zastanawiam sie teraz w ciazy czy przychodzic jak dziecko bedzie chore czy lepiej nie ryzykowac..
a gdzie pracujesz na wyspach

Współczuję angin, ja miałam tylko raz w życiu i to była moja najgorsza choroba.
Ja tez mialam być nauczycielem ale zrezygnowałam.

Turluturlu właśnie to czytanie tych różnych historii jest straszne. Ja w każdej ciaxy, nie wiem czemu, zawsze czytam opowieści z porodowek. I mimo że mam już dwa za sobą to chyba trzeciego boje się najbardziej, aż się zastanawiam nad znieczuleniem.

a gdzie pracujesz na wyspach

Mieszkam w U.S.
Wlasnie pisala do mnie jedna babeczka kiedy wracam do pracy po porodzie i czy chce rzeczy dla dzieci :)
Smiesznie bo jeszcze nie urodzilam i nie wiem jak tk bedzie... Myslalam ze moze w domu u siebie bede sie opiekowac dodatkowo jakims maluszkiem bo szkoda mi bedzie zostawic mojego i zajmowac sie obcym dzidziusiem :(
Kasia.zosia ja zanim bylam w ciazy to ogladalam mnostwo filmow z porodu i bylam przerazona a teraz jestem tak podekscytowana ze w ogole nie mysle o tym :) pewnie w styczniu zaczne panikowac a poki co wije gniazdko dla naszej malej rodzinki :)
Jagodka - sama malowalas ? Mialas jakies specjalne farby? Moj maz jakis sie nie spieszy do remontu a mi az rece lataja zeby cos zrobic tylko sie boje ze farba moze zaszkodzic...
Juz drugi weekend latam po sklepach i nigdzie nie ma grubych czysto bialych zaslon... Albo kolorowe albo przeswitujace :(

reklama
Mieszkam w U.S.
Juz drugi weekend latam po sklepach i nigdzie nie ma grubych czysto bialych zaslon... Albo kolorowe albo przeswitujace :(
Wlsanie co do zaslon, to czesto lepiej kupic dobry material i uszyc. Ja lubie grube lnaniane zasłony, ewentualnie z takiego rodzaju tafty, że ceny za gotowe zwalają z nóg.

Do góry