reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

tez chcielismy parterowy. ale dzialka blizniacza
pow uzyt ok 140 m, szalu nie ma, ale dla naszej piatki starczy ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
To i tak super. Moi rodzice pobudowali z 4lata temu pietrowy i maja wlasnie 170m użytkowej, tyle że u nich jest troche skosów [emoji4] Ale mi sie marzy taki dom na wsi. Las obok, duże podwórko, tyle radochy dla dzieciaków :)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Taki wiejski to juz mam ;-) obok las i jezioro. taki nasz busz :-D dwa pokoje, kuchnia, lazienka i 500 m dzialki dla lobuzow.I wlasnie remont robimy, konca nie widac...
u nas zero skosow

8599e6ydh9ss8jgy.png

Klauduska ja bym poczekała z niebieskim body w autka. Mojej znajomej na prenatalnym lekarz powiedział ze chłopiec a teraz w 17 tc okazało się, że dziewczynka. W pierwszej ciąży się nie pomylił i synek urodził się synkiem. :)
Szczerze to gdyby to tylko ode mnie zależało to chciałabym niespodziankę, ale M to już się dopytuje jakie mamy szansę na synka :) he he he
Co do mieszkania to życie. My też nie wiadomo na czym stoimy. Także w razie coś pozostaje mi 2 dzieci i pies na wynajmowanych 47 m2. I rozpaczy by nie było tylko to mieszkanie to takie typowo kawalerskie wiec i tak czeka nas przemeblowanie.

Asia3003 moja córcia zameldowała się u nas w łóżku miesiąc temu i nie ma opcji żeby zasnęła w swoim łóżeczku. A wszystko wina mojego krwiaka, bo się budziła w nocy i trzeba było ja przytulić żeby znów zasnęła. Czyli targanie jej po kilka razy z łóżeczka i do łóżeczka. Licze ze przy przemeblowaniu wstawie jej takie łóżeczko dla starszaków, bo po cc to ja na pewno nie bd z nią spać.

Anna ale fajnie macie z tym domem. Ja to chyba do starości bd się kisić w bloku, bo mój M nie chce domku na wsi. Jego zdaniem to za dużo pracy taka działka kosztuje . :/

Pogoda do d...y duszno i w ogóle. Znów bd się kisić :( choć dziś mam lepszy nastrój, pewnie zaraz minie bo trzeba bd obiad robić bleee....

Asia jak tam Twój biszkopt? Dwa moje blaty już się pieką - nie chce mi się każdego oddzielnie robić i zrobiłam porcję na pół, każda z innym kolorem i obie na raz w piekarnik. Oby wyszło:)
Miciurka muszę mówisz..no ja tak do tego nie podchodzę.. Po co kupować skoro tyle tego mam po dwójce..o córce sprzedałam multum rzeczy. Synowi nakupowałam tyle, że mam całą siatkę rzeczy z metkami jeszcze..Bez sensu. A obiecywałam sobie, ze nie będę przesadzać. Leżenia wydzielania zapachu zazdroszczę:D Ja już byłam na poczcie, wysłałam wreszcie L4, utłukłam biszkopt, jestem po śniadaniu oczywiście, zaliczyłam też kąpiel i mycie włosów:) Sama się sobie dziwię, bo ja raczej z tych leniwych, ale dobrze się czuję, to trzeba to wykorzystać.Przebierałam się do pieczenia, a córka do mnie "ooo mamo już bardziej brzuszek widać":)
Z katarem mam to samo, naczynia krwionośne w nosie są wrażliwe, śluzówka przekrwiona i stąd ten katar i kichanie nienawidzę tego uczucia, w każdej ciąży tak miałam.
Sojna, dobre!:D Te w proszku są najgorsze, bo słabo się mieszają i sypią się wszędzie. Ja używam tylko w żelu.
Anna gratuluję i trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
Ja z synem płeć poznałam w 14tc. Z chłopcami jest prościej, bo z nich raczej dziewczynka się nie zrobi na tym etapie już, a dziewczynce jeszcze może coś wyrosnąć od 14 tygodnia;)

Asia - tez nie nadążam hehe, moje dziecko gada przez sen ale mnie nie wola , w 13 tyg dobry lekarz na dobrym sprzęcie by dojrzał myślę , bardzo dobry przepis jest na biszkopt rzucany w necie bez proszku do pieczenia on zawsze WYCHODZI i serdecznie polecam pycha ! I powodzenia!

Drusia - co miło ze strony rodziny ze tak kupują dla dzidziusia hehe to mało co Ci zostanie do kupienia :)

Anna - gratuluję budowy domku tak myślałam że albo kupujecie albo budujecie hihi, ja uwielbiam domki oglądać zawsze sobie pooglądam jakieś ciekawe projekty , a z metrażem to jeszcze to sprzątać ktoś musi więc 200m2 to ja bym nie brała nawet hehe

Elenna- najlepiej właśnie coś koło 17-20 tydzień z płcią żeby już ta pewność była bo takie zgadywanki to tylko człowiek głupieje, ja obiad wczoraj kupiony dziś chyba też bo jak tu przy garach stać bleh

Klauduska - spróbujcie z domkiem parterowy z poddaszem użytkowym bo zawsze można zaadoptować jak miejsca zabraknie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Asia jak tam Twój biszkopt? Dwa moje blaty już się pieką - nie chce mi się każdego oddzielnie robić i zrobiłam porcję na pół, każda z innym kolorem i obie na raz w piekarnik. Oby wyszło:)
Miciurka muszę mówisz..no ja tak do tego nie podchodzę.. Po co kupować skoro tyle tego mam po dwójce..o córce sprzedałam multum rzeczy. Synowi nakupowałam tyle, że mam całą siatkę rzeczy z metkami jeszcze..Bez sensu. A obiecywałam sobie, ze nie będę przesadzać. Leżenia wydzielania zapachu zazdroszczę:D Ja już byłam na poczcie, wysłałam wreszcie L4, utłukłam biszkopt, jestem po śniadaniu oczywiście, zaliczyłam też kąpiel i mycie włosów:) Sama się sobie dziwię, bo ja raczej z tych leniwych, ale dobrze się czuję, to trzeba to wykorzystać.Przebierałam się do pieczenia, a córka do mnie "ooo mamo już bardziej brzuszek widać":)
Z katarem mam to samo, naczynia krwionośne w nosie są wrażliwe, śluzówka przekrwiona i stąd ten katar i kichanie nienawidzę tego uczucia, w każdej ciąży tak miałam.
Sojna, dobre!:D Te w proszku są najgorsze, bo słabo się mieszają i sypią się wszędzie. Ja używam tylko w żelu.
Ja z synem płeć poznałam w 14tc. Z chłopcami jest prościej, bo z nich raczej dziewczynka się nie zrobi na tym etapie już, a dziewczynce jeszcze może coś wyrosnąć od 14 tygodnia;)

To fakt, te w proszku są tragicznie...

Ja już też bym chciała coś pokupowac dla bobasa ale czekam aż będę znać płeć na pewno :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asia - tez nie nadążam hehe, moje dziecko gada przez sen ale mnie nie wola , w 13 tyg dobry lekarz na dobrym sprzęcie by dojrzał myślę , bardzo dobry przepis jest na biszkopt rzucany w necie bez proszku do pieczenia on zawsze WYCHODZI i serdecznie polecam pycha ! I powodzenia!

Drusia - co miło ze strony rodziny ze tak kupują dla dzidziusia hehe to mało co Ci zostanie do kupienia :)

Anna - gratuluję budowy domku tak myślałam że albo kupujecie albo budujecie hihi, ja uwielbiam domki oglądać zawsze sobie pooglądam jakieś ciekawe projekty , a z metrażem to jeszcze to sprzątać ktoś musi więc 200m2 to ja bym nie brała nawet hehe

Elenna- najlepiej właśnie coś koło 17-20 tydzień z płcią żeby już ta pewność była bo takie zgadywanki to tylko człowiek głupieje, ja obiad wczoraj kupiony dziś chyba też bo jak tu przy garach stać bleh

Klauduska - spróbujcie z domkiem parterowy z poddaszem użytkowym bo zawsze można zaadoptować jak miejsca zabraknie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z córką późno płeć poznałam bo w 21/22 tc. Na każdym ugs miała nóżki zaciśnięte :)
A pamiętam, że ubranka dla chłopców mi się podobały. A tu chaps i dziewczynka,;)
Teraz z Pepco takie śliczne body dla dziewczynek, że się zakochałam, więc pewnie bd chłopiec;p

Tak Was czytam i wyrzutów sumienia dostaje... tyle rzeczy ogarniacie. Ja bym się położyła i ucieła sobie drzemkę, ale latorośli ktoś musi pilnować.

reklama
Ja to Was w sumie podziwiam, że już zakupy robicie.

Kluduska akurat chłopaki często się okazują być jednak dziewczynami więc bym się tak nie spieszyła ;)

Miciur-ka gdzie lecicie? Wakacje?

Z mniej radosnych wieści zalało nam piwnice w domu :/ Ciągle coś z tą budową..

.jagodka mobilizujesz - chyba upiekę to ciasto wreszcie :)

Do góry