reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Cześć Mamusie, ależ Wy piszecie ledwo nadążam:p Na wszystko mi ostatnio czasu brak.

Powiedzcie czy Wasze dzieci(jesli macie) wołają Was ww nocy? Ja póki co wstaje o kładę się z,Małą ale co będzie później?

Widzę wątek imion poszedł w ruch:) Hihi ja jeszcze na spokojnie muszę najpierw wiedzieć kto tam jest nie lubię alternatyw:p Myślę by może w przyszłym tygodniu zobaczyć na USG może będzie widać coś między nogami jak myślicie? 13 tydzień?

Z zakupami też luz mam ubrabka po córci gdybym miała mieć teraz syna dopiero zacznę kupować wtedy z chęcią odsprzedam po Młodej wszystko:)

A dziś pieczemy tort trzymajcie kciuki za mój biszkopt:p Moja Rozi ma jutro party urodzinowe:)

reklama
Pola - no naprawdę będziecie mieli co robić hehe, I korzystajcie , u mnie też mam dwa dni wolnego w tyg bo synek chodzi do taty można randkowac itp. A teraz się skończy

Anna- kciuki trzymam za twoje ważne sprawy :) ! Dawaj znać jak to wyszło , ojej to co młodego złapało mam nadzieje ze nic poważnego

Klauduska- lepiej kupuj neutralne rzeczy i poczekaj do tego 15 tyg. Bo się jeszcze może zmienić 11 tydz to dosyć wcześnie żeby mówić płeć ale nie raz lekarze i wtedy się nie mylą - ciężko powiedzieć bo nie znam lekarza ja mam u siebie takiego lek. Z takim sprzętem ze bym mu uwierzyła jakby tak powiedział bo naprawdę jest dobry i zajebisty ma sprzęt .
Oo dzięki za cynk z termoforem fajny zaraz się rejestruje hehe,
Trzymam kciuki żeby z mieszkaniem się wyjaśniło u nas podobna syt. Bo musimy się przeprowadzić kolo lutego - a ja myślę żeby to zrobić jescze z dzidzia w brzuchu, chcieliśmy szybko kupić ale nie wydołamy i trzeba poczekać jeszze bo tu wkład własny trzeba mieć określony i tak o dalej na wynajętym będzie trzeba.

Densik- a no szaleje bo ja i tak płci nie poznaje , chcemy niespodzianke wiec kupuje neutralne rzeczy i juz :) , jeszcze musze zobaczyć i poprac rzeczy które mam po synku, ostatnio wypralam komplecik w traktory w którym wychodził ze szpitala i po prostu się wzruszyłam :)

Jagódka - ja miałam wózek do sprzedania (ale.tylko spacerowke) i łóżeczko z materacem , dobrze że się ociagałam z wystawieniem haha , bo bym też sprzedała przed samym testem , wiesz nowej dzidzi i tak musisz kupić kilka nowych rzeczy dla zasady ze to jest jej :) . Kobieto weź ty idź się połóż - albo chodź do mnie do kuchni hahhaha (żart) :)) ! , przy Tobie się czuje jak ostatni len haha, ja dopiero wstalam będę jadla śniadanie i włączę sobie mój serial później może coś pozmywam :) hehe -generalnie nie przemeczam się - dziecko wydane to mogę leżeć i pachnieć :D

Sojnabig- no obserwuj dalej czy to faktycznie dzidzia hihi, ale.jaja z tym barwnikiem zgłupieć idzie o co chodzi z zielonym makaronem hah

Jeju dziewczyny budzę się co rano z takim katarem z takim zapchanym nosem ze aż dziwne , kicham i prycham nie wiem możliwe ze jakieś alergie na coś mnie naszły w ciąży ? Dziwne w 1 tak nie miałam .

No wczoraj I tak zaszalelismy z zakupami bo torby podróżne były przecenione z racji "końca lata" rzekomego i kupiliśmy sobie dwie a akurat lecimy za 2 tyg hehe, I ja jeszcze nowa torebkę "przytulilam" wiec tym bardziej zadowolona :) hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Asia - u mnie w 14 tygodniu niestety nic nie było widac ;( teraz czekam na wizytę aż do 19ego tygodnia...
Miciurka - co wieczór wyczekuje :) chociaż przed chwilą też to poczułam :)
Ahh ten katar też mam... Ale bardziej taka woda, no leje się jak nie wiem i kicham cały czas..

Dziś coś mnie brzuch pobolewa, uczucie jakbym wczoraj zrobiła z 500 brzuszków ale bardziej tylko po prawej stronie :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska jak byłam na usg w 12 tygodniu to lekarka powiedziała z przekonaniem ze będzie chlopiec a w 13 tyg byłam na prenatalnych u innej lekarki i stwierdziła ze stawia raczej na dziewczynke. W poniedziałek idę do mojej i zobaczymy do której opcji się przychyli ale będę czekać pewnie jeszcze z miesiac żeby się przekonac :-) tez już mnie ogarnia powoli szal zakupow ale staram się wybierać neutralne kolory :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Moich najbliższych którzy wiedza o dzidziusiu tez dopadł szal zakupow i w efekcie mamy już całkiem duże pudło wypełnione po brzegi. Jak tak dalej pójdzie to się nie pomiescimy :-) ale co zrobić jak wszędzie slodkie malutkie ubranka krzyczą "weź mnie" :-) ciężko się oprzec ale muszę przystopowac.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Drusia2016 ja wlasnie we wtorek ide na prenatalne i liczę, że inny lekarz potwierdzi lub podważy przypuszczenia.

Właśnie dziś zamierzam kupić jakies neutalne ciuszki. U nas niestety zadnych ciuchów w rodzinie po chłopakach nie dostanę bo same dziewuszki są [emoji3]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki!
goraczka poki co zbita do 37.1
a wiec moge juz chyba z Wami podzielic sie radosna nowina, zaczynamy zabawe w budowe wymarzonego domku!!! w nastepny piatek podpisujemy akt na dzialke i skladamy wniosek o pozwolenie na budowe! projekt juz czeka gotowy! ciesze sie jak nie wiem, choc tyle pracy przed nami, papierologii itp ale musimy dac rade :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Anna25 gratulacje! Czekam na informacje o postepach. I zazdroszczę bardzo! Mam nadzieję, że za jakiś rok/dwa też zaczniemy budowe. Jaki projekt domku wybraliscie?

mamy projekt wg wlasnego pomyslu, na parterze mega salon z 30 m tarasen, polaczony z kuchnia i kominkiem, pralnia,lazienka i garaz w bryle.Na gorze 4 sypialnie i duza lazienka.No i jeszcze kawalek ogrodu :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
No to spory domek. Jaka powierzchnia użytkowa? Bardzo podobają mi się właśnie piętrowe domy ale niestety przy cięciu kosztów pobudujemy na pewno parterowy. [emoji20]

Do góry